Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Procesator

JBS își consolidează prezența în Australia

marți, 25 noiembrie 2014

JBS își consolidează prezența în Australia, prin cumpararea procesatorului australian de ham si bacon Primo Smallgoods Group pentru 1,25 miliarde dolari, prin intermediul JBS Australia, informeaza Globalmeatnews. JBS a declarat ca a incheiat un acord definitiv pentru a achiziționa 100% din capitalul social al Primo Group, "cel mai mare producător de ham, bacon și bunuri mici de consum, din Australia". Wesley Batista, CEO JBS la nivel mondial,...

Dinamică şi concentrare pe piaţa produselor din carne

marți, 30 septembrie 2014

(Autor: Teodora Chiorean) Pentru industria alimentară din România, piaţa cărnii şi a produselor din carne reprezintă o prioritate absolută. Afirmaţia se bazează atât pe resursele naturale şi umane implicate, cât şi pe funcţiile sociale şi economice vitale ale acestui sector: asigurarea alimentaţiei, a necesarului de materii prime pentru prelucrarea/procesarea produselor, a unui export activ şi profitabil de carne şi produse din carne, a...

Lactag intră pe piața mezelurilor!

luni, 15 aprilie 2013

Producatorul de lactate Lactag a achizitionat recent o fabrica de preparate din carne situata in comuna Carcea, langa Craiova, intrand astfel pe piata mezelurilor. Fabrica si activele sale, o investitie realizata cu fonduri europene, au apartinut firmei Central SRL. “Odata cu preluarea activelor, am incheiat un parteneriat, astfel ca vom continua sa livram preparate din carne catre magazinele fosutului proprietar. Acum avem la fabrica 35 de angajati,...

Distincţii conceptuale între “defect” şi “neconform”

joi, 28 februarie 2013

“Distincţia dintre conceptele “defect” şi “neconformitate” este importantă deoarece aceasta are conotaţii legale, în special cele asociate problemelor referitoare la răspunderea juridică pentru produs. În consecinţă, termenul “defect” ar trebui utilizat cu deosebită prudenţă.” (SR EN ISO 9000:2006, Sisteme de management al calităţii)   Defecţiunea şi neconformitatea, între chingile...

DSV-Cluj: Carnea din lacul Tarnița este de cal

luni, 25 februarie 2013

Carnea recuperată din lacul Tarniţa este de cal. Informaţia a fost confirmată de Directorul Direcţiei Sanitar Veterinare din Cluj. Există suspiciuni că aceasta provine din judeţul Alba, judeţ în care are sediu şi firma acuzată că a distribuit carne de cal drept carne de vită unui depozit din Bucureşti, iar produsele au ajuns în cele din urmă şi în mai multe restaurante din capitală, potrivit unui comunicat preluat de postul B1...