Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close
Conferinta

Procesatori

Au început înscrierile la Meat & Milk 2016!

joi, 4 februarie 2016

Au început înscrierile la Meat & Milk 2016! Agentia infoGROUP, editor al publicatiilor Fabrica de Carne, Fabrica de Lapte, infoFERMA si infoALIMENT Magazin va invita sa participati in zilele de 12 si 13 mai, la Poiana Brasov, la cea de-a V-a editie a Expo-Conferintei Meat & Milk, cea mai importanta manifestare din Europa Centrala si de Est, dedicata sectoarelor de carne si lapte.   Sub genericul "SUBFINANTARE, SUPRATAXARE, IMPORTURI-...

Radu Timiș: După diminuarea TVA, toți membri ARC au redus prețurile!

luni, 11 ianuarie 2016

(Comunicat) Scăderea cotei generale de TVA de la 24% la 20%, operată la 1 ianuarie 2016, a adus din nou în atentia opiniei publice chestiunea reducerii preturilor. Unele aprecieri preluate de mass-media sustin că preturile nu ar fi scăzut, ba dimpotrivă. Se vehiculează că în cazul produselor alimentare, preturile au revenit chiar la nivelul celor dinainte de 1 iunie 2015, când am beneficiat de o reducere semnificativă de TVA în sectorul...

Magazinele procesatorilor, tot mai puternice în fața marilor lanțuri de retail

miercuri, 29 iulie 2015

Datorită investițiilor făcute în desfacere, magazinele procesatorilor, dar și unele rețele independente românești, de retail, devin tot mai puternice, în fața marilor lanțuri de retail.   În ţară, lanţurile de magazine deţinute de oameni de afaceri români ameninţă supremaţia marilor magazine. Românii au avantajul că sunt de mai mult timp pe piaţă, iar alimentele vândute sunt în parte produse de ei. În schimb, străinii...

GEA Group Aktiengesellschaft este Partener Premium al Conferinței Meat & Milk

miercuri, 8 aprilie 2015

GEA Group Aktiengesellschaft, companie care acționează la nivel global, fiind unul dintre liderii mondiali în cercetarea și dezvoltarea tehnologică din industria alimentară, este Partener Premium al EXPO - Conferinței Internaționale Meat & Milk 2015, care se va desfășura în zilele de 3 și 4 iunie la Hotel Alpin din Poiana Brașov sub titlul POLITICI DE PRIJIN, RETEHNOLOGIZARE, PERFORMANȚĂ-priorități pentru ieșirea din...

Meat & Milk 2015 va avea loc în zilele de 3-4 iunie, la Poiana Brașov

vineri, 27 martie 2015

A patra editie a EXPO-Conferintei Internationale Meat & Milk se va desfasura in zilele de 3 și 4 iunie 2015 la Hotel Alpin din Poiana Brasov, sub genericul ”POLITICI DE SPRIJIN, RETEHNOLOGIZARE, PERFORMANTA - prioritati pentru iesirea din impas”.   Meat & Milk  2015 – Discutii directe, rezultate concrete!   Intr-un mediu de business deosebit de dificil, Meat&Milk 2015 este locul de intalnire al fermierilor,...

În Postul Paștelui, procesatorii vor pierde 50 de milioane de euro

miercuri, 18 februarie 2015

În Postul Paștelui, procesatorii și producătorii de alimente din carne, lapte, dar și producătorii de ouă vor pierde sume considerabile. Vânzările de carne, lapte şi ouă scad, în medie, cu 20% în postul Paştelui, care începe pe 23 februarie şi se termină pe 11 aprilie, iar producătorii estimează că pierd, astfel, 50-60 de milioane de euro în mai puţin de două luni, informează Mediafax. Perioada 16-22 februarie este numită...

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor

luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din 2013, relevă o analiză a schimburilor comerciale cu produse agroalimentare, efectuată pe baza datelor...

Jumătate din procesatori dețin magazine proprii

luni, 11 august 2014

In prezent, jumatate din fabricile de mezeluri si semipreparate din carne au in dezvoltare o retea proprie de vanzare, cu cel putin 5 magazine.  De la transare si pana la vanzare, fabricile de mezeluri isi asuma acum fiecare pas. Ca sa nu mai achite taxe peste taxe in hipermarketuri si-au facut magazine proprii in piete sau pe bulevardele cu vad, se afirma intr-un reportaj Pro Tv. Salamul ori pastrama de porc ajung in galantare in numai cateva ore,...

Lista provizorie a procesatorilor acreditați ca ”tradiționali”

miercuri, 6 august 2014

Din decembrie 2013, când a intrat în vigoare Ordinul nr. 724 din 29 iulie 2013 privind atestarea produselor tradiţionale, și până la această dată, doar 52 de produse de acest tip au fost atestate în conformitate cu noile reglementări. Producătorii tradiționali mai au timp până în toamnă să obțină atestatul de tip nou. În caz contrar nu vor mai putea comercializa produse tradiționale. Până acum, doar o mână de producători...

Anuga FoodTec se axează pe segmentul ingredientelor funcționale

luni, 28 aprilie 2014

Ingredientele alimentare vor avea un loc special în următoarea ediție a Anuga FoodTec din Köln, accentul punându-se pe ingredientele funcționale, informează The Meat Site. Zona special concepută se va numi "Meeting Point - Food Ingredients" și va fi un loc de comunicare și schimb de informații. Furnizorii de ingrediente au posibilitatea de a participa aici în condiții atractive sau să se prezinte în mod individual, în imediata...

Speranțe: Noua Lege a comerțului va reglementa relația dintre retail și procesatori

joi, 24 aprilie 2014

Marile lanţuri de hipermarketuri, asociaţiile de producători agricoli, administratorii de pieţe şi parlamentarii vor discuta astăzi în Parlament pe marginea legii comercializării produselor alimentare. Se vrea reducerea programului de lucru pentru supermarketuri, termene mai scurte de plată şi amenzi pentru magazinele care nu plătesc la timp. Reprezentanţii Asociaţiei Marilor Reţele Comerciale din România, ai producătorilor agricoli şi...

Procesatorii rusi cauta noi furnizori de materie prima

joi, 27 martie 2014

Rusia cauta in aceasta perioada furnizori noi de carne de porc pentru a compensa scaderea livrarilor de materie prima din Uniunea Europeana in urma interzicerii importurilor de acest fel datorita aparitiei pestei porcine africane pe teritoriul comunitatii. Conform datelor publicate de Uniunea Nationala a Procesatorilor de Carne din Rusia, productia de produse procesate din carne de porc a scazut cu 15% din luna februarie, de la introducerea...

ARC recomandă participarea la Conferința Internațională Meat & Milk-2014

luni, 17 martie 2014

Asociația Română a Cărnii recomandă tuturor companiilor care activeaza in sectorul de producție și procesare a cărnii participarea  la evenimentul principal al anului, EXPO-Conferința Internațională Meat & Milk, care va avea loc în zilele de 11, 12 iunie 2014, la Hotel Hilton din Sibiu. Sub titlul general, ”Finanțare, Optimizare, Parteneriat-Factori care pot genera plus-valoare pe o piață globalizată” vor fi dezbătute cele...

Botănoiu: Firmele să se promoveze la târgurile de contractări, nu prin vânzarea la tarabă

joi, 27 februarie 2014

(Agerpres) Într-un interviu acordat AGERPRES, Botănoiu afirmă că excedentul pe produse agroalimentare înregistrat în primele noul luni ale anului trecut, după aproape 20 de ani de deficit, se va menţine până la finalul anului 2013, în condiţiile în care la 11 luni datele statistice arată deja un plus de 301 milioane de euro, faţă de un deficit de 650 milioane de euro în perioada similară din 2012.   Potenţialul şi problemele...

MADR va finanța un program de valorificare a potențialului agroalimentar

marți, 25 februarie 2014

(Agerpres) Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale va finaliza la începutul lunii mai un proiect dedicat implementării unor strategii necesare valorificării potenţialului agroalimentar al României, în valoare totală de 5,051 milioane lei, cofinanţat din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Dezvoltarea Capacităţii Administrative 2007-2013. Potrivit informaţiilor publicate pe site-ul Ministerului Agriculturii, din...

Blocaj: Deocamdată, micii vor putea fi comercializaţi doar în România

vineri, 21 februarie 2014

(Agerpres) Micii româneşti vor putea fi produşi şi comercializaţi numai pe teritoriul României, nu şi în spaţiul comunitar întrucât Comisia Europeană a decis joi să nu supună votului proiectul de regulament care prevede includerea aditivilor necesari pastei de mici în legislaţia actuală, a declarat, joi, pentru AGERPRES, Alex Jurconi, purtătorul de cuvânt al Asociaţiei Române a Cărnii (ARC). 'Eforturile necesare includerii celor...