Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close
IFS

Producatori

Comisia Europeană va da 111 milioane de euro producătorilor agroalimentari

miercuri, 14 octombrie 2015

Sub sloganul „Enjoy, it’s from Europe”, noua politica de promovare adoptata astazi de Comisia Europeană va sprijini profesionistii din sectorul agroalimentar sa patrunda pe pietele internationale sau sa isi consolideze pozitia pe aceste piete si sa sensibilizeze consumatorii europeni la eforturile depuse de agricultorii europeni.   Pentru a atinge acest obiectiv, Comisia Europeană va pune la dispozitie mai multe resurse, va creste rata de...

CE solicită opiniile fermierilor pentru vânzarea în comun a produselor agricole

vineri, 16 ianuarie 2015

Comisia Europeană (CE) a demarat, în 15 ianuarie 2015, consultările pe tema proiectului privind vânzarea în comun de produse agricole, invitând părţile interesate să îşi prezinte observaţiile cu privire la noul proiect privind aplicarea normelor antitrust ale UE în sectorul agricol, informează un comunicat de presă al CE. Cele mai vizate produse sunt carnea de vită și carnea de cal. Potrivit comunicatului, Comisiei Europene,...

Moldovan – Carmangeria Sânnicoară, noua premieră Cosm Fan

luni, 24 noiembrie 2014

Moldovan - Carmangeria Sânnicoară, este noua premieră a companiei Cosm Fan. Firma, care reprerzintă unul dintre cei mai importanți jucători de pe piața transilvăneană a producătorilor de carne și preparate din carne, a inaugurat un nou magazin în Cluj-Napoca, numărând astfel 27 de unități la nivelul județului. Situat în cartierul Zorilor, magazinul are o suprafață de 200 metri pătrați și pune la dispoziția clienților peste 1.000...

Piețe noi pentru exporturile de carne de porc ale UE

miercuri, 12 noiembrie 2014
exporturi de carne

Exporturile de carne de porc ale Uniunii Europene ar putea să scadă cu doar 8% pentru anul 2014, în ciuda pierderii pieței ruse (urmare a interdicțiilor care au început să opereze din luna februarie 2014), care contabiliza un sfert din totalul exporturilor de carne de porc ale UE, prognozează un raport al Directoratului General pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală al Comisiei Europene. O parte dintre volumele destinate inițial pieței ruse...

Producătorii de carne de porc sunt în pragul falimentului

miercuri, 8 octombrie 2014

APCPR, în colaborare cu AFISS, semnalează Guvernului României și Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale situația critică a fermelor de creșterea porcinelor din România. Agriculturii și Dezvoltării Rurale situația critică a fermelor de creșterea porcinelor din România. Începând din luna iulie 2014, prețul oferit de abatoare pentru porcii vii a scăzut constant, ajungând la 5,4 – 5,5 lei / kg viu în ultima săptămână,...

Billa lanseaza brandul local Bun, din Romania!

vineri, 19 septembrie 2014

Billa a lansat pe piata locala brandul Bun, din Romania! sub care sunt comercializate alimente  romanesti. Noua gama contine legume (rosii, ardei iute, ceapa, mixuri de legume) si fructe care provin din zone cu traditie in agricultura, de la producatori autohtoni, informeaza Magazinul Progresiv. „Produsele alimentare romanesti au devenit din ce in ce mai importante pentru clientii nostri care apreciaza nu doar traditia, ci si diversitatea unui...

Încă o săptămână pentru reatestarea ”tradiționalilor”

joi, 4 septembrie 2014

Producătorii români mai au la dispoziţie doar câteva zile pentru a-şi reatesta produsele tradiţionale, data limită pentru depunerea dosarelor fiind 11 septembrie 2014. Până la sfârşitul lunii august, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) a reatestat 110 produse tradiţionale, dar a respins alte 119 documentaţii. Potrivit lui Viorel Mărărescu, director în cadrul MADR, dosarele respinse nu îndeplineau condiţiile noii...

Distribuția de alimente din România costă 1 md euro

joi, 10 iulie 2014

Producatorii alimentari cheltuiesc circa 1,1 miliarde de euro pe distributia de alimente in Romania, potrivit estimarilor Nagel Group, una dintre cele mai importante companii din domeniul logisticii alimentare la nivel european. Romania reprezinta o piata cu un potential de crestere ridicat pentru furnizorii de produse alimentare, ocupand locul al treilea in Europa de Est in ceea ce priveste volumul cheltuielilor pentru distribuirea de alimente,...

”Produsul montan” a fost avizat de Comisia Europeană

joi, 3 iulie 2014

Alimentele care provin exclusiv din zonele de munte vor putea purta eticheta de ”produs montan”, potrivit Comisiei Europeane care a adoptat  recent un nou regulament prin care se stabilesc condiţiile de utilizare a acestei menţiunii în comercializare. Decizia luată la Bruxelles este favorabilă producătorilor români și le-ar putea asigura o mai mare deschidere pe piața internă, dar și în afară, informeaza Agroinfo. Regulile conform...

Deși interzisă, transglutaminaza e încă folosită în unele țări

miercuri, 28 mai 2014

Producătorii de preparate din carne din unele țări folosesc pentru creșterea productivității o substanță numită transglutaminază. Deși este cunoscută în domeniul cărnii de peste 20 de ani, abia în urmă cu doi ani, în Statele Unite ale Americii organizaţiile care promovează mâncarea sănătoasă au contestat folosirea ei ca pe o formă de „lipici" pentru carnea de vită, izbucnind un scandal pe această temă. Tot procedeul este...

Doar 30 de produse tradiţionale au fost reatestate

joi, 22 mai 2014

(Agerpres) La cinci luni de la intrarea în vigoare a noii legislaţii, Ministerul Agriculturii a atestat doar 30 de produse tradiţionale. Înainte de schimbarea legii existau 4.400 de produse atestate tradiţional, iar termenul limită de reatestare expiră la 11 septembrie 2014. „După noua legislaţie din domeniul produselor tradiţionale au fost atestate 30 de produse realizate de 10 producători, iar 51 de dosare de la alţi 10 operatori...

Anuga FoodTec se axează pe segmentul ingredientelor funcționale

luni, 28 aprilie 2014

Ingredientele alimentare vor avea un loc special în următoarea ediție a Anuga FoodTec din Köln, accentul punându-se pe ingredientele funcționale, informează The Meat Site. Zona special concepută se va numi "Meeting Point - Food Ingredients" și va fi un loc de comunicare și schimb de informații. Furnizorii de ingrediente au posibilitatea de a participa aici în condiții atractive sau să se prezinte în mod individual, în imediata...

Subvenții pentru producția de energie regenerabilă

marți, 18 martie 2014

(Agerpres) Micii producători de electricitate din surse regenerabile vor primi, în locul certificatelor verzi, subvenţii sub forma unor tarife reglementate care se vor situa între 69,4 lei şi 167 euro pe MWh.. Producătorii de electricitate din surse regenerabile care dețin centrale cu o putere de până la 1 MW vor primi subvenții sub forma unor tarife reglementate care sunt acordate în funcție de tehnologia folosită. Astfel, cel mai mic...

MADR va finanța un program de valorificare a potențialului agroalimentar

marți, 25 februarie 2014

(Agerpres) Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale va finaliza la începutul lunii mai un proiect dedicat implementării unor strategii necesare valorificării potenţialului agroalimentar al României, în valoare totală de 5,051 milioane lei, cofinanţat din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Dezvoltarea Capacităţii Administrative 2007-2013. Potrivit informaţiilor publicate pe site-ul Ministerului Agriculturii, din...

Blocaj: Deocamdată, micii vor putea fi comercializaţi doar în România

vineri, 21 februarie 2014

(Agerpres) Micii româneşti vor putea fi produşi şi comercializaţi numai pe teritoriul României, nu şi în spaţiul comunitar întrucât Comisia Europeană a decis joi să nu supună votului proiectul de regulament care prevede includerea aditivilor necesari pastei de mici în legislaţia actuală, a declarat, joi, pentru AGERPRES, Alex Jurconi, purtătorul de cuvânt al Asociaţiei Române a Cărnii (ARC). 'Eforturile necesare includerii celor...

În fine, etichetarea produselor din carne se schimbă

luni, 10 februarie 2014

(Mediafax) Etichetele tuturor tipurilor de carne şi produse din carne vor prezenta informaţii referitoare la provenienţa animalului, modul de creştere şi sacrificare a acestuia, potrivit unei rezoluţii adoptate de Parlamentul European. Până în prezent, doar în cazul cărnii de vită era obligatorie etichetarea privind originea animalului. PE înţelege în acest fel să trimită decizia statelor membre, chemate să se pronunţe cu privire la...