Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close
Conferinta

Produse din carne

Diana lansează conceptul ”DIANA gourmet”

joi, 6 aprilie 2017

(Comunicat) Vineri, 7 aprilie 2017, la ora 17:00, în Piața Centrală din Râmnicu Vâlcea (lângă magazinul Poiana), se va deschide pentru public primul magazin ”DIANA gourmet”. Sunt așteptați, în principal, în această zi a inaugurării, cumpărătorii vâlceni care au cerut de-a lungul timpului un spațiu comercial cu produse premium și bio. Un vis care se împlinește acum!   DIANA gourmet: Experimentează gusturi...

La finalul lui 2017, Diana va avea 50 de magazine proprii

luni, 20 martie 2017

Compania Diana, din Râmnicu Vâlcea, a contabilizat la finalul anului 2016 o cifră de afaceri de 95,9 mililioane de euro, contribuția cea mai mare reprezentând-o abatorizarea și procesarea cărnii. Capacitatea de procesare a fabricii Diana este în prezent de 80 de tone de carne, produsele realizate fiind distribuite cu ajutorul unei flote de peste 90 de maşini frigorifice, special echipate pentru acest gen de activități. După cum am...

Prețul cărnii de vită a crescut pe piața Statelor Unite ale Americii

miercuri, 8 martie 2017

Cotaţia futures a cărnii de vită a crescut vineri, pe piaţa americană, cumpărătorii şi vânzătorii fiind activi în condiţiile în care au tot apărut informaţii privind cererea susţinută din domeniu. Investitorii au vândut, săptămâna trecută, contracte cu scadenţa în aprilie şi, în acelaşi timp, au cumpărat contracte pe scadenţe mai târzii.   Vineri, la Chicago Mercantile Exchange, preţul cărnii de vită în viu cu...

Top Expert se va ocupa de insolvența firmei Lefrumarin

vineri, 3 martie 2017

Top Expert se va ocupa de insolvența firmei săcelene, Lefrumarin, producător de carne şi preparate din carne, insolvența fiind declarată la finalul anului trecut.   Compania Lefrumarin, deţinută de omul de afaceri Marin Brânză, a încheiat anul 2015 cu afaceri de 46,53 milioane de lei (peste zece milioane de euro) şi un profit de peste 30.000 de lei.   În 2016, însă, volumul și valoarea operațiunilor s-au redus cu o...

Afacerile Sergiana au atins cota de 45 de milioane de euro

miercuri, 8 februarie 2017

Grupul Sergiana, din judeţul Braşov, condus de Tudor Neculoiu, a ajuns la afaceri de aproape 45 mil. euro în 2016 din producţia şi comercializarea preparatelor din carne, 65% din business fiind generat de Sergiana Prodimpex, fabrica de preparate din carne din Poiana Mărului. Grupul cultivă cereale pe 1.600 de hectare de teren agricol, deţine propria fabrică de furaje, o fermă de 3.300 de scroafe în producţie, o fermă de 500 de vaci de...

Comercializarea produselor din carne, verificată de ANPC

vineri, 3 februarie 2017

In perioada 21.11 – 09.12.2016, Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor- ANPC, a desfasurat o actiune de control privind protectia consumatorilor la comercializarea produselor din carne. Au fost controlati  763 operatori economici; A fost verificata o cantitate de peste 77 tone produse din carne din care cca.  7,4 tone  (~ 9,6 %) nu se incadrau in prevederile legale cu privire la informarea, etichetarea, conformitatea si...

Eurostat: România, pe locul 2 în top-ul celor mai mici prețuri la alimente

joi, 2 februarie 2017

România şi Polonia sunt ţările membre ale UE cu cele mai mici preţuri la alimente, băuturi şi ţigări, cu circa 35% sub media uniunii, arată datele biroului european de statistică Eurostat.   Astfel, piaţa locală ocupă locul secund în UE după Polonia, preţurile la alimente fiind cam la 64% din media UE. Podiumul este completat de Bulgaria cu preţuri la 70% faţă de nivelul UE. La polul opus se află ţările nordice,...

Vasile Lucuț: Am nevoie de muncitori, dar n-am de unde să-i iau!

miercuri, 1 februarie 2017

Vasile Lucuţ, proprietarul procesatorului de carne şi lapte Unicarm din Satu Mare, spune că problema forţei de muncă este vizibilă în întreaga ţară, dar este mai accentuată în nord-vestul României, unde nu găseşte nici măcar oameni pe care să-i califice într-o anumită meserie.   „Ne-ar mai trebui încă 300-500 de oameni, dar nu găsim. Din păcate, în România avem o problemă cu găsirea de personal, iar cu asta se...

Enzime proteolitice și elastaze utilizate în fabricarea produselor din carne

miercuri, 1 februarie 2017

Modificarea permanentă a cererilor consumatorilor de produse din carne, precum și creșterea concurenței la nivel global, provoacă un stimulent fără precedent în rândul furnizorilor de ingrediente destinate sectorului de procesare. Consumatorii cer produse sănătoase, cu niveluri reduse de sare, grăsimi, colesterol, nitriți și calorii, și care conțin componente bioactive, cum ar fi: carotenoidele, acizii grași nesaturați, sterolii, etc....

Tehnologiile ”ușoare”, alternative sigure pentru procesarea cărnii

luni, 30 ianuarie 2017

Ca o consecință a globalizării pieței, producția și fabricarea de produse din carne este într-un stadiu al dinamicii inovatoare. Consumatorii cer o înaltă calitate și produse din carne convenabile, cu aromă naturală și gust, apreciind foarte mult aspectul proaspat al produselor alimentare prelucrate minim. Pentru a armoniza toate aceste cerințe, fără a compromite siguranța, este necesară punerea în aplicare a noilor tehnologii de...

Fundația ”Mitică Crăciunescu”, puternic implicată în proiecte sociale

miercuri, 18 ianuarie 2017

Pe lângă activitatea de producție și comerț, și luându-și misiunea civică în serios, compania Diana se implică în numeroase proiecte sociale pe care le derulează prin intermediul Fundației ”Mitică Crăciunescu”, nimeni altul decât fondatorul companiei vâlcene.   Potrivit programului de activitate, Fundatia ”Mitica Craciunescu” a contribuit, in faza sa de initiere, la dotarea cu tehnica de lucru a Spitalului judetean de...

Neculai Apostol-Kosarom: Mulți proprietari vor să-și vândă afacerile

marți, 6 decembrie 2016

Neculai Apostol, fondatorul grupului de firme de procesarea cărnii Kosarom, spune că a observat că mulţi antreprenori se simt deprimaţi din cauza birocraţiei, a lipsei de forţă de muncă şi lipsa de comunicare între autorităţi şi mediul de afaceri, astfel încât mulţi se gândesc să-şi vândă businessurile.   „Toată această birocraţie nu face altceva decât să omoare apetitul pentru investiţii. Am auzit mulţi...

La Indagra Food, produsele Kosarom au fost apreciade de consumatori

vineri, 4 noiembrie 2016

Compania ieșeană Kosarom, una dintre firmele de prestigiu din sectorul de procesare a cărnii, iată, este prezentă din nou cu stand propriu la Indagra Food, consumatorii și partenerii de afaceri fiind așteptați la standul amenajat în pavilionul central.   Cu această ocazie, vizitatorii standului au apreciat în mod deosebit calitatea produselor, iar specialiștii au subliniat avantajul deosebit pe care Kosarom îl are, față de alte...

SIAL 2016: La Paris, Kosarom a bifat o participare de succes

luni, 31 octombrie 2016

Una dintre cele mai prestigioase companii de procesare a cărnii din România, Kosarom, a fost prezentă la cel mai mare târg din lume dedicat Industriei alimentare, SIAL 2016, care s-a desfășurat în perioada 16-20 octombrie în Parcul Expozițional Villepinte.    Prezența firmei ieșene la târgul parizian este cu atât mai meritorie, în condițiile în care, după cum știm cu toții, delegația României a întâmpinat multe...

Diana continuă programul de extindere a rețelei de magazine

miercuri, 12 octombrie 2016

Lanţul de magazine Diana, aflat în proprietatea familiei Crăciu­nescu, a ajuns la 41 de magazine în judeţele din sudul ţării şi continuă expansiunea pentru a-şi consolida poziţia pe piaţa de retail, unde se bate atât cu lanţurile străine, cât şi cu cele locale.   „În anul 2015 au fost inaugurate şapte magazine Diana şi a avut loc şi o relocare, iar în acest an s-au deschis până în pre­zent două magazine noi şi...

Produse din carne de porc Basna, expuse la un târg din Torino

miercuri, 28 septembrie 2016

Salonul Internaţional al Gustului, Terra Madre, desfăşurat între 23 şi 26 septembrie, la Torino, a găzduit şi cinci noi produse româneşti slow food. Printre acestea se numără şi produse obţinute din carnea de porc rasa Bazna.   "Cred că este un gust unic al slăninei şi unturii porcului de Bazna cu care ne-am prezentat aici. Carnea de porc de Bazna este o carne unicat, rasă recunoscută din 1946. Italienii au descoperit prin...