Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close
IFS

Produse din carne

Emisiunea Meat.Milk din 20 aprilie i-a avut ca invitați pe Dana Tănase și Daniel Constantin

luni, 23 aprilie 2018

Emisiunea Meat.Milk din seara de 20 aprilie 2018 i-a avut ca invitați pe Doamna Dana Tănase-Director Executiv ARC și pe domnul Daniel Constantin, fost Ministru al Agriculturii, tema abordată fiind importurile masive de alimente ale României.   În cadrul emisiunii, domna Dana Tănase a oferit informații statistice despre importurile de carne și produse din carne, subliniind faptul că firmele membre ale Asociației Române a Cărnii pot...

ANSVSA: Alte produse cu pestă porcină africană confiscate la vama Halmeu

miercuri, 4 aprilie 2018

(Comunicat ANSVSA)Institutul de Diagnostic și Sanătate Animală (IDSA), Laboratorul Național de Referință pentru pesta porcină africană (PPA) a finalizat testele de laborator realizate pe un alt produs, care făcea parte din lotul de alimente confiscate la vama Halmeu, în data de 26 martie.   De această dată, este vorba despre o probă prelevată dintr-un cârnat, produs în mod tradițional, confiscat de la un cetățean ucrainian....

INSSE: În ianuarie, comerțul cu ridicata a scăzut cu 19,9 %

joi, 22 martie 2018

(Comunicat) Potrivit INSSE, în  luna  ianuarie  2018,  cifra  de  afaceri  din  comerţul  cu  ridicata  (cu  excepţia  comerţului  cu  autovehicule şi motociclete), în termeni nominali, faţă de luna precedentă a scăzut atât ca serie  brută cu 19,9% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate   cu 0,1%.       Faţă ...

Sergiana este Partener și va expune la Meat Milk 2018

miercuri, 21 martie 2018

Expo-Conferința Internațională Meat Milk 2018, care se va desfășura în zilele de 10 și 11 mai la Hotel Alpin din Poiana Brașov, va găzdui și de această dată standul companiei Sergiana Poiana Mărului, care, în calitate de Partener, își va expune cele mai noi produse din categoria Premium.   Iată cum își prezintă Sergiana activitatea și misiunea:   ”În 2017, Sergiana Grup reunește o fermă și un complex...

C.E. a inaugurat Centrul de cunoștințe alimentare și de combatere a ”food crime”

miercuri, 21 martie 2018

(Comunicat) Comisia Europeană (CE) a inaugurat un ”Centru de cunoștințe pentru creșterea calității alimentelor și combaterea fraudei alimentare”, sub coordonarea Centrului Comun de Cercetare. Acesta, reprezentat de o rețea formată din experți CE și independenți, va oferi sprijin factorilor de decizie de la nivelul UE și autorităților naționale, prin facilitarea accesului la informații și prin schimbul de date științifice în...

APAR: Standarde diferite pentru produse cu denumire și ambalaj identic

joi, 15 martie 2018

Așa cum revista Meat.Milk amintea la finalul anului trecut, scandalul dublului standard al produselor comercializate în Uniunea Europeană e departe să se termine. Dovadă, și ultimele acțiuni, de o parte și de cealaltă, de pe întreg cuprinsul Europei unionale, atât din partea autorităților de la Bruxelles, al autorităților naționale, dar și al asociațiilor profesionale și chiar ale companiilor din Est și din Vest.   Iată...

Cris-Tim a devenit Partener Gold al Conferinței Meat Milk 2018

miercuri, 14 martie 2018

Una dintre cele mai mari companii de procesare a cărnii, dar și cu activitate consistentă în producția de lactate, Cris-Tim va participa și în acest an la Expo-Conferința Internațională Meat.Milk, devenind Partener Gold.   Conform celor convenite, prezența grupului de firme va fi deosebit de consistentă. Astfel, Cris-Tim își va expune ultimele noutăți la standul pe care îl va avea amenajat în secțiunea...

Companiile maghiare de carne se extind în Asia

miercuri, 14 martie 2018

Ca urmare a facilităților de care se bucură companiile maghiare care activează în sectorul cărnii, multe dintre firmele din țara vecină se orientează spre zona Asiei, extinzându-și afacerile. Un exemplu este firma MCS Vagihid, dar nu este singura!   Ca parte a planurilor sale de expansiune, MCS Vágóhíd are ca scop producerea în acest an a aproximativ 90.000 de tone de carne și angajează încă 70 de angajați la sediile sale,...

Alimentaria 2018, un hub al inovației

miercuri, 14 martie 2018

În perioada 16-19 aprilie 2018, la Barcelona, cel mai mare târg al momentului, dedicat Industriei alimentare mondiale, își va deschide porțile pentru sutele de mii de vizitatori. Cum am amintit în informările noastre anterioare, revista Meat.Milk va fi prezentă la eveniment, urmând să transmită în timp real desspre activitățile care vor fi organizate, precum și despre participarea companiilor românești.   La această ediție,...

INSSE: Față de ianuarie 2017, comerțul cu alimente a crescut cu 7,5 %

miercuri, 7 martie 2018

(Comunicat) Potrivit INSSE, în  luna  ianuarie  20181,  cifra  de  afaceri  din  comerţul  cu  amănuntul a scăzut faţă de luna decembrie 2017 cu 0,9%.   În  luna  ianuarie  2018,  volumul  cifrei  de  afaceri  din  comerţul  cu  amănuntul  (cu  excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) faţă de luna precedentă a scăzut atât ca serie brută  cu 25,3%   cât  şi ca ...

Nord Natural, un FoodHub pentru produse manufacturate din Bucovina

vineri, 2 martie 2018

(Comunicat) Produsele agro-alimentare bucovinene naturale și sănătoase, preparate cu grijă de meșteșugari locali, respectând rețetele moștenite din generație în generație, de zeci de ani, sunt mai aproape de consumatori, începând cu data de 1 martie.   Fundația „Open Fields” a demarat Nord Natural - un proiect de tip „food hub” cu scopul de a crea o punte între micii agricultori, procesatorii locali și consumatori în...

Tendințe în utilizarea antioxidanților naturali în carne și produse din carne (II)

miercuri, 21 februarie 2018

Având în vedere interesul deosebit pentru tema utilizării antioxidanților naturali în carne și produsele din carne, continuăm publicarea studiului realizat de Yogesh Kumar, Deep Narayan Yadav, Tanbir Ahmad și Kairam Narsaiah, cercetători ai Institute of  Food Technologists din Birmingham, document care poartă titlul original ”Recent Trends in the Use of Natural Antioxidants for Meat and Meat Products” și care a fost publicat în luna...

Antioxidanți naturali pentru carne și produse din carne (I)

luni, 22 ianuarie 2018

După cum se știe, antioxidanții se adaugă la carnea proaspătă și prelucrată, precum și la produsele din carne, pentru a preveni oxidarea lipidelor, a întârzia dezvoltarea unor mirosuri și pentru a îmbunătăți stabilitatea culorii. În industria alimentară, ei pot fi împărțiți în antioxidanți naturali și sintetici. Cum, efectele toxicologice și carcinogene ale celor sintetici au fost confirmate, industria alimentară alege acum...

Prelucrarea cărnii cu ajutorul tehnolgiei HPP

joi, 11 ianuarie 2018

Adoptarea la nivel mondial a tehnologiei de procesare a cărnii la presiune înaltă (HPP), se află într-o creștere semnificativă, datorită avantajelor de siguranță alimentară și de creșere a duratei de depozitare, precum și pentru a satisface cererile consumatorilor pentru alimente naturale, fără conservanți.   Siguranța alimentară, pe primul loc   Deși tehnologia HPP este extinsă în aproape toată Industria...

Campofrio, organizator al competiției The Titans Triathlon

miercuri, 9 august 2017

(Comunicat) Campofrio organizează Proba de Ștafetă din cadrul competiției The Titans Triathlon. Organizat pentru prima dată în București, Campionatul Național de Triatlon și Aquatlon - TITANS TRIATHLON - include probe de specialitate care se adresează profesioniștilor și semi-profesioniștilor, dar și probe pentru amatori prezentate sub forma unor probe de ștafetă feminin, masculin, mixt, family și corporate, pentru cei dornici să...

Verificarea X-Ray a produselor din carne și lapte

luni, 31 iulie 2017

Inspecția produselor a devenit un element indispensabil al producției de alimente, o parte inerentă a oricărui concept HACCP și o condiție absolut esențială a unei certificări IFS de succes. Orice contaminare a alimentelor cu impurități de orice fel poate avea consecințe grave pentru o companie, deoarece, în conformitate cu legea privind răspunderea pentru produs, fiecare producător este responsabil pentru contaminarea produselor sale....