Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Produse din carne

Alimentaria 2018, un hub al inovației

miercuri, 14 martie 2018

În perioada 16-19 aprilie 2018, la Barcelona, cel mai mare târg al momentului, dedicat Industriei alimentare mondiale, își va deschide porțile pentru sutele de mii de vizitatori. Cum am amintit în informările noastre anterioare, revista Meat.Milk va fi prezentă la eveniment, urmând să transmită în timp real desspre activitățile care vor fi organizate, precum și despre participarea companiilor românești.   La această ediție,...

INSSE: Față de ianuarie 2017, comerțul cu alimente a crescut cu 7,5 %

miercuri, 7 martie 2018

(Comunicat) Potrivit INSSE, în  luna  ianuarie  20181,  cifra  de  afaceri  din  comerţul  cu  amănuntul a scăzut faţă de luna decembrie 2017 cu 0,9%.   În  luna  ianuarie  2018,  volumul  cifrei  de  afaceri  din  comerţul  cu  amănuntul  (cu  excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) faţă de luna precedentă a scăzut atât ca serie brută  cu 25,3%   cât  şi ca ...

Nord Natural, un FoodHub pentru produse manufacturate din Bucovina

vineri, 2 martie 2018

(Comunicat) Produsele agro-alimentare bucovinene naturale și sănătoase, preparate cu grijă de meșteșugari locali, respectând rețetele moștenite din generație în generație, de zeci de ani, sunt mai aproape de consumatori, începând cu data de 1 martie.   Fundația „Open Fields” a demarat Nord Natural - un proiect de tip „food hub” cu scopul de a crea o punte între micii agricultori, procesatorii locali și consumatori în...

Tendințe în utilizarea antioxidanților naturali în carne și produse din carne (II)

miercuri, 21 februarie 2018

Având în vedere interesul deosebit pentru tema utilizării antioxidanților naturali în carne și produsele din carne, continuăm publicarea studiului realizat de Yogesh Kumar, Deep Narayan Yadav, Tanbir Ahmad și Kairam Narsaiah, cercetători ai Institute of  Food Technologists din Birmingham, document care poartă titlul original ”Recent Trends in the Use of Natural Antioxidants for Meat and Meat Products” și care a fost publicat în luna...

Antioxidanți naturali pentru carne și produse din carne (I)

luni, 22 ianuarie 2018

După cum se știe, antioxidanții se adaugă la carnea proaspătă și prelucrată, precum și la produsele din carne, pentru a preveni oxidarea lipidelor, a întârzia dezvoltarea unor mirosuri și pentru a îmbunătăți stabilitatea culorii. În industria alimentară, ei pot fi împărțiți în antioxidanți naturali și sintetici. Cum, efectele toxicologice și carcinogene ale celor sintetici au fost confirmate, industria alimentară alege acum...

Prelucrarea cărnii cu ajutorul tehnolgiei HPP

joi, 11 ianuarie 2018

Adoptarea la nivel mondial a tehnologiei de procesare a cărnii la presiune înaltă (HPP), se află într-o creștere semnificativă, datorită avantajelor de siguranță alimentară și de creșere a duratei de depozitare, precum și pentru a satisface cererile consumatorilor pentru alimente naturale, fără conservanți.   Siguranța alimentară, pe primul loc   Deși tehnologia HPP este extinsă în aproape toată Industria...

Campofrio, organizator al competiției The Titans Triathlon

miercuri, 9 august 2017

(Comunicat) Campofrio organizează Proba de Ștafetă din cadrul competiției The Titans Triathlon. Organizat pentru prima dată în București, Campionatul Național de Triatlon și Aquatlon - TITANS TRIATHLON - include probe de specialitate care se adresează profesioniștilor și semi-profesioniștilor, dar și probe pentru amatori prezentate sub forma unor probe de ștafetă feminin, masculin, mixt, family și corporate, pentru cei dornici să...

Verificarea X-Ray a produselor din carne și lapte

luni, 31 iulie 2017

Inspecția produselor a devenit un element indispensabil al producției de alimente, o parte inerentă a oricărui concept HACCP și o condiție absolut esențială a unei certificări IFS de succes. Orice contaminare a alimentelor cu impurități de orice fel poate avea consecințe grave pentru o companie, deoarece, în conformitate cu legea privind răspunderea pentru produs, fiecare producător este responsabil pentru contaminarea produselor sale....

Sága Foods Zrt viează creșterea exportului de produse din carne de pasăre

miercuri, 28 iunie 2017

Procesorul ungar Sága Foods Zrt va cheltui aproximativ 2 milioane de euro în acest an pentru a extinde și moderniza capacitățile de procesare și ambalare a cărnii de pasăre, conform reprezentanților companiei.   Zsolt Keleti, CEO al Sága Foods, a declarat agenției locale de știri MTI că investiția face parte din strategia de extindere a companiei, menită să sporească veniturile și vânzările la export. El a subliniat, de...

Germania extinde la nivel național interdicția menționării ”fără gluten” pe produsele din carne

luni, 26 iunie 2017

Pentru a elimina orice formă de concurență neloială și pentru a evita orice avantaj neloial la vânzare, în unele landuri din Germania este interzisă menționarea „fara gluten”, de pe ambalajele produselor din carne, urmand ca in viitorul apropiat sa fie implementata la nivel national.   Decizia are drept scop aliniarea la legislatia europeana* care recomanda evitarea promovarii unui fapt evident, fiind astfel o un demers etic,...

Percepția consumatorilor asupra ingredientelor din produsele ”clean label”

miercuri, 31 mai 2017

Cererea de produse din carne din categoria ”clean label” nu prezintă niciun semn de atenuare, consumatorii de azi fiind mai preocupați de alimentele pe care le mâncă, decât înainte. Potrivit unei cercetări de piață efectuată în toamna anului trecut la nivel global și publicată recent de Corbion Purac, 42 % dintre consumatori verifică în mod regulat etichetele produselor alimentare și lista ingredientelor. Ca rezultat, declarații cum...

Diana lansează conceptul ”DIANA gourmet”

joi, 6 aprilie 2017

(Comunicat) Vineri, 7 aprilie 2017, la ora 17:00, în Piața Centrală din Râmnicu Vâlcea (lângă magazinul Poiana), se va deschide pentru public primul magazin ”DIANA gourmet”. Sunt așteptați, în principal, în această zi a inaugurării, cumpărătorii vâlceni care au cerut de-a lungul timpului un spațiu comercial cu produse premium și bio. Un vis care se împlinește acum!   DIANA gourmet: Experimentează gusturi...

La finalul lui 2017, Diana va avea 50 de magazine proprii

luni, 20 martie 2017

Compania Diana, din Râmnicu Vâlcea, a contabilizat la finalul anului 2016 o cifră de afaceri de 95,9 mililioane de euro, contribuția cea mai mare reprezentând-o abatorizarea și procesarea cărnii. Capacitatea de procesare a fabricii Diana este în prezent de 80 de tone de carne, produsele realizate fiind distribuite cu ajutorul unei flote de peste 90 de maşini frigorifice, special echipate pentru acest gen de activități. După cum am...

Prețul cărnii de vită a crescut pe piața Statelor Unite ale Americii

miercuri, 8 martie 2017

Cotaţia futures a cărnii de vită a crescut vineri, pe piaţa americană, cumpărătorii şi vânzătorii fiind activi în condiţiile în care au tot apărut informaţii privind cererea susţinută din domeniu. Investitorii au vândut, săptămâna trecută, contracte cu scadenţa în aprilie şi, în acelaşi timp, au cumpărat contracte pe scadenţe mai târzii.   Vineri, la Chicago Mercantile Exchange, preţul cărnii de vită în viu cu...

Top Expert se va ocupa de insolvența firmei Lefrumarin

vineri, 3 martie 2017

Top Expert se va ocupa de insolvența firmei săcelene, Lefrumarin, producător de carne şi preparate din carne, insolvența fiind declarată la finalul anului trecut.   Compania Lefrumarin, deţinută de omul de afaceri Marin Brânză, a încheiat anul 2015 cu afaceri de 46,53 milioane de lei (peste zece milioane de euro) şi un profit de peste 30.000 de lei.   În 2016, însă, volumul și valoarea operațiunilor s-au redus cu o...

Afacerile Sergiana au atins cota de 45 de milioane de euro

miercuri, 8 februarie 2017

Grupul Sergiana, din judeţul Braşov, condus de Tudor Neculoiu, a ajuns la afaceri de aproape 45 mil. euro în 2016 din producţia şi comercializarea preparatelor din carne, 65% din business fiind generat de Sergiana Prodimpex, fabrica de preparate din carne din Poiana Mărului. Grupul cultivă cereale pe 1.600 de hectare de teren agricol, deţine propria fabrică de furaje, o fermă de 3.300 de scroafe în producţie, o fermă de 500 de vaci de...