Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Produse din carne

Superstar Com-Rădăuți vinde carne în valoare de 8 milioane de euro

vineri, 12 august 2016

Producătorul de preparate din carne Superstar Com din Rădăuţi, judeţul Suceava, ale cărui branduri sunt prezente în peste 2.000 de magazine sub genericul ”Preparate din Bucovina”, dar şi în reţeaua de 23 de unităţi proprii din Suceava, a ajuns la vânzăi de 33 mil. lei (7,4 mil. euro) în 2015, în creştere cu 4% faţă de anul prece­dent.   Pentru anul acesta compania estimează ca va atinge o cifră de afaceri de 7,8...

ANSVSA: Rezultatele ultimelor controale privind E-Coli

vineri, 12 august 2016

Potrivit ANSVSA, în perioada 25.07.2016 - 05.08.2016, în cadrul acestui Plan Naţional de Control* au fost prelevate şi analizate un număr de 150 probe, din următoarele categorii de produse: carne (mici, sanitaţie carcasă bovine, sanitaţie carcasă ovine, carne tocată vită, carne tocată amestec, pulpă vită, hamburger vită, vrăbioară vită refrigerată, pastramă oaie afumată, pulpă mânzat, cârnaţi amestec, pastramă oaie, carne...

Crește pofta pentru produse premium din carne

marți, 2 august 2016

Deși cu un consum, în ansamblu, sub media Uniunii Europene la carne și produse procesate din carne, tendința, cel puțin a ultimilor 2-3 ani, este de creștere, pe toate segmentele. Ieșirea oficială din criza economică, reducerea consistentă a TVA, creșterea salariului minim, inflația negativă care durează de aproape un an, dar și alte aspecte macroeconomice indică, atât la nivel statistic, cât și în percepția consumatorului obișnuit,...

Grupul InterAgro își comasează insolvențele

vineri, 8 iulie 2016

Firmele din sectorul agricol InterAgro SA și InterAgro SRL, cele mai importante companii din portofoliul omului de afaceri Ioan Niculae, unul dintre cei mai bogați români, astăzi în închisoare, își vor derula în comun procedura de insolvență, prin conexarea dosarelor, conform informațiilor Profit.ro.   InterAgro SA și InterAgro SRL au intrat în insolvență la începutul acestui an, după ce au înregistrat, la sfârșitul anului...

Carnea de cangur, o alegere sănătoasă pentru consumatori

vineri, 17 iunie 2016

Carnea australiană de cangur a trecut o serie de teste de siguranță alimentară, rezultatul fiind că această carne este o alegere sigură și sănătoasă pentru consumatori, fiind o carne slabă!   Potrivit lui John Kelly, directorul executiv al Asociației Industriei Cangurilor (KIAA), carnea de cangur este la fel ca orice alt tip de carne disponibilă pe scară, fiind comercializată în supermarket-urile din Australia și exportată...

Achim Irimescu: Producătorii trebuie să se asocieze urgent!

joi, 16 iunie 2016

Achim Irimescu, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, a participat la Parlamentul României, la o dezbatere pe tema Legii 321/2009 privind comercializarea produselor alimentare.   În opinia ministrului Achim Irimescu, îmbunătăţirea cadrului normativ existent va avea un efect benefic asupra condiţiilor de comercializare a produselor româneşti, diversificând oferta de produse agroalimentare provenite direct de la producătorii...

Ferma zootehnică-Maramureș face milioane de euro fără a fi listată în hipermarket-uri

vineri, 27 mai 2016

Producătorul de carne Ferma Zootehnică din Baia Mare, judeţul Maramureş, controlat de familia Rodica şi Florin Lazăr, a înregistrat o cifră de afaceri de 126 mil. lei (28 mil. euro) în 2015, din producţia şi comercializarea de preparate din carne de vită, porc şi oaie, produse în sistem integrat. Deşi vânzările companiei au crescut din punct de vedere cantitativ cu 15-20% anul trecut, cifra de afaceri a rămas cam la acelaşi nivel ca în...

Analiza senzorială a cărnii și a produselor din carne

luni, 23 mai 2016

Noțiunea de „calitate” a cărnii este utilizată în sensuri diferite, în funcție de preocuparea și pregătirea celor care o folosesc. În sens larg, „calitatea” cărnii reprezintă o însumare a factorilor nutritivi, senzoriali, igienici și tehnologici. Diferențe importante în compoziția chimică a cărnii se constată în funcție de specie, rasă, vârstă, starea de îngrășare și regiunea anatomică. La compoziția chimică a...

Care sunt piețele alternative pentru carnea Europei?

miercuri, 18 mai 2016

Prețurile la alimente, la nivel mondial, au marcat al patrulea an de scăderi consecutive. Potrivit Organizației  pentru Alimentație și Agricultură a Națiunilor Unite (FAO) , prețurile la  carne au coborât pe ansamblul anului trecut cu 15,1%. Cu toate acestea, experții agricoli au prognozat pentru anul 2016, o ofertă de carne la nivel global  mai mare cu mai bine de 44 de milioane de tone peste  cea a anului trecut.   Pachetul de...

…și la vară, soare!

vineri, 22 aprilie 2016

Într-un dialog telefonic avut acum ceva vreme cu domnul Ioan Ladoși, președinte al APCPR, acesta îmi spunea la telefon: ”Să vedem cine mai apucă vara!” Și, nu era departe de adevăr, ținând cont de situația disperată în care se află sectorul pe care îl reprezintă.   Pentru procesatori, hai să spunem că n-ar fi o problemă: prețurile sunt jos, și pentru carnea de import, și pentru cea din România. Să tot cumperi, să...

Alginați utilizați în preparatele din carne

vineri, 22 aprilie 2016

Alginații utilizați în industria alimentară fac parte din categoria stabilizatorilor, adică, a substanțelor care au drept rol păstrarea alimentelor în starea lor inițială, îndeplinind totodată și rolul de emulgatori, precum și de agenți de îngroșare şi/sau aglomerare, în funcție de tipul lor. Aceștia poartă denumirea generică de „aditivi alimentari”, fiind definiți, conform Codex Alimentarius drept „acele substanțe care nu...

Legea lui 51 %, deși are intenții bune, e, deocamdată, aberantă

miercuri, 20 aprilie 2016

La fel ca în situația etichetării originii laptelui-materie primă din produsele lactate, și Legea lui ”51 %” poate crea foarte multe probleme, dacă va fi adoptată în forma în care a plecat spre Camera Deputaților.   Asta, pentru că, marile lanţuri de magazine din comerţul modern ar putea fi obligate să aibă la vânzare produse româneşti în proporţie de cel puţin 51%, conform unui iniţiative legislative promovate de...

Vascar își extinde rețeaua de magazine din București

vineri, 8 aprilie 2016

Producătorul vasluian de mezeluri, pate şi mâncare la conservă Vascar a ajuns anul trecut la afaceri de 61,2 mil. lei, în creştere cu 3% faţă de anul trecut, puţin sub estimările din noiembrie 2015 preconizate de Vlad Ciu­burciu, directorul de marketing al companiei şi fiul Gabrielei Ciuburciu, fondatoarea afacerii.   Compania deţinută în prezent de familia Ciuburciu a fost mereu pe profit din 2010 până astăzi, motiv pentru...

FAO: Recomandări privind managementul unui depozit de carne

marți, 5 aprilie 2016

Un depozit frigorific constă în principal dintr-un număr de camere frigorifice, care sunt capabile să stoccheze orice produs perisabil, cu atât mai mult, carnea. Anumite condiții generale substructurale trebuie să fie îndeplinite pentru a construi cu succes un depozit frigorific: alegerea locului pentru un acces facil de drum, teren cu rezistență mecanică bună; bună aprovizionare cu apă potabilă și industrială și de energie electrică;...

Membri ARC pot exporta oriunde în lume la cele mai inalte standarde de calitate

luni, 4 aprilie 2016

Asociatia Romana a Carnii implineste in acest an 17 ani de existenta, prilej de analiza, de evidentiere a celor mai bune rezultate si de stabilire a noilor obiective pentru viitor.   In acest context aniversar ne bucuram alaturi de membrii nostrii ca am reusit prin intemediul investiilor din industria carnii, a activitatilor proactive ale bordului nostru  sa construim si sa  implementam standarde de calitate si securitate pentru companiile...

Este posibilă o nouă modificare a Legii etichetării

vineri, 25 martie 2016

Dacă se va aproba un proiect de modificare a Legii etichetării, firmele vor fi obligate ca pe fiecare produs alimentar, inclusiv bauturi, sa aplice etichete care sa atentioneze cumparatorul asupra riscului cardiovascular la care se expune prin consumul anumitor substante.   Etichetele vor fi rosii, galbene sau verzi, in functie de gradul de risc, si vor indica si continutul de sare, zahar sau grasimi daca depaseste cantitatea fara risc pentru...