Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Produse din carne

Distincţii conceptuale între “defect” şi “neconform”

joi, 28 februarie 2013

“Distincţia dintre conceptele “defect” şi “neconformitate” este importantă deoarece aceasta are conotaţii legale, în special cele asociate problemelor referitoare la răspunderea juridică pentru produs. În consecinţă, termenul “defect” ar trebui utilizat cu deosebită prudenţă.” (SR EN ISO 9000:2006, Sisteme de management al calităţii)   Defecţiunea şi neconformitatea, între chingile...

CE plătește 75% din costul testelor ADN la produsele de carne

miercuri, 27 februarie 2013

Comisia Europeană (CE) a mărit de la 50% la 75% cofinanţarea atât pentru testele ADN efectuate la produsele pe bază de carne de vită, cât şi la analizele pentru depistarea analgezicului fenilbutazonă în carnea de cal, a declarat ministrul român al agriculturii, Daniel Constantin, după Consiliul AGRIFISH al UE. În discuţiile legate de comercializarea cărnii de cal drept de carne de vită s-a subliniat, în primul rând, faptul că...

Etichetarea ţării de origine, obligatorie în UE

miercuri, 20 februarie 2013

Richard Seeber, purtătorul de cuvânt al grupului PPE în cadrul Comisiei parlamentare pentru sănătate publică şi siguranţă alimentară,  solicită o mai bună aplicare a normelor existente de etichetare a produselor alimentare şi o revizuire a regulamentului privind etichetarea produselor alimentare, după scandalul recent cu carnea de cal, informează Recolta.eu. Comisia a discutat marţi despre posibilele consecinţe ale etichetării...

Retailerii slovaci, obligați să anunţe produsele “Made in Slovacia”

miercuri, 20 februarie 2013

Grupurile de retail din Slovacia vor fi obligate să anunţe încă de la uşa magazinelor ponderea bunurilor realizate în Slovacia în totalul produselor. Lui Igor Matovic, liderul partidului Ordinary People and Independent Personalities din opoziţie, i-a fost aprobată iniţiativa legislativă prin care lanţurile de retail vor fi obligate să anunţe la intrarea în magazine, prin nişte panouri de mari dimensiuni, informaţii despre produsele...

DSVSA Vaslui dat în judecată de bolnavii de trichineloză

luni, 18 februarie 2013

Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Vaslui a fost acţionată în instanţă de 5 persoane, membre ale aceleiaşi familii, după ce toate au ajuns la spital îmbolnăvite de trichineloză . Scandalul a început în prima lună din acest an, atunci când primul membru al familiei a ajuns la spital, deşi fusese luată o probă de laborator care dăduse rezultat negativ. La scurt timp, şi ceilalţi patru membri ai...

Comisarul european pentru sănătate propune teste pe toate produsele finite din carne

joi, 14 februarie 2013

“La propunerea comisarului european pentru sănătate, Tonio Borg, s-a ajuns la concluzia că pentru a recâştiga încrederea consumatorilor ar trebui ca de la 1 martie, pentru o perioadă de 30 de zile, să se efectueze teste pe produsele finale, cu două obiective. În primul rând pentru a verifica dacă corespunde conţinutul produsului respectiv cu ceea ce este trecut pe etichetă şi în al doilea rând dacă produsele care vor fi testate...

Gama Solae, sub umbrela DuPont

luni, 11 februarie 2013

(Globalmeatnews.com) Un furnizor specializat de ingrediente a anunțat în cadrul Expoziției Internaționale Producție și Procesare integrarea unor companii sub un singur nou banner. Este vorba despre integrarea Danisco, Solae și Qualico sub un nou banner al DuPont Nutrition and Health și îmbogățirea gamei de produse și servicii ale companiei. Una dintre ofertele cheie ale afacerii este prin intermediul gamei Solae, care, potrivit...

Seminarul Chr. Hansen, ”Biotehnologie și inovații pentru industria cărnii”

marți, 5 februarie 2013

În ziua de 8 februarie, la Poiana Brașov, va avea loc seminarul ”BIOTEHNOLOGIE ȘI INOVAȚII PENTRU INDUSTRIA CĂRNII”. Este o oportunitate de a afla informații interesante despre inovațiile Chr. Hansen pentru industria cărnii, de a afla părerile specialiștilor despre tendințele pieței și noutăți din domeniul legislației. Temele de discuție includ: culturile starter de fermentație, culturile de bioprotecție, culturile...