Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Produse din carne

Diana își extinde rețeaua de magazine proprii

luni, 27 iulie 2015

Compania Diana își extinde lanțul de magazine proprii. Astfel, firma profesorului vâlcean Dumitru Crăciunescu, care a in­trat pe piaţă în 1991 cu un magazin generalist, a dezvoltat un lanţ de magazine alimentare care cuprinde în prezent 36 de unităţi, iar grupul său care include şi o fabrică de carne a ajuns la 800 de salariaţi, continuându-și expansiunea pe linia desfacerii de produse.   „Până la sfârşitul anului sperăm...

S-a aprobat plata în avans a depozitării private a cărnii de porc

joi, 23 iulie 2015

Guvernul a aprobat, miercuri, 22 iulie, o hotărâre privind acordarea unui ajutor financiar în avans pentru depozitarea privată a cărnii de porc.   Acest ajutor se acordă în limita sumei de 50.520 euro persoanelor fizice autorizate, întreprinderilor individuale și întreprinderilor familiale constituite conform OUG nr. 44/2008 şi/sau persoanelor juridice, plătitoare de TVA, care îndeplinesc condiţiile prevăzute...

Radu Timiș: Aplicarea Codului fiscal ar aduce Cris-Tim un plus de 30%

luni, 20 iulie 2015

Radu Timiș proprietarul grupului de firme Cris-Tim, grup care  a avut anul trecut afaceri de circa 80 mil. euro, consuderă că aplicarea Codului fiscal ar aduce un avans de 30% ar duce businessul peste pragul de 100 mil. euro.   Radu Timiş, antreprenorul care a pus acum mai bine de două decenii bazele Cris-Tim, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa de procesare de carne, a adăugat pentru Ziarul financiar că în prezent circa...

FAO: Prețul alimentelor, în continuă scădere

luni, 13 iulie 2015

Indicele preţurilor produselor alimentare, la nivel mondial, elaborat de Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO), a scăzut în luna iunie, continuând o tendinţă descrescătoare începută în aprilie 2014, pe fondul reducerii preţurilor lactatelor şi zahărului, anunţă FAO, conform Agerpres. FAO dă lunar publicităţii propriul său indice Food Price, care măsoară modificările preţurilor pentru un coş de...

Exporturile de carne de vită din SUA au scăzut cu 14%

luni, 13 iulie 2015

Exporturile de carne de vită din SUA au scăzut în luna mai, cu 14%, decât perioada similiară a anului trecut, conform datelor publicate de Departamentul Agriculturii din SUA (USDA), potrivit Meatinfo.co.uk   Prin contrast, exporturile de carne de vită către Coreea de Sud au avut o susținere puternică, crescând cu 5% față de anul trecut, și ajungând la un volum de 9.740 tone , la o valoare de 64,8 milioane dolari. În plus,...

Eurostat: În aprilie, comerțul românesc cu amănuntul a crescut cu 8,1 %

vineri, 10 iulie 2015

Volumul comerțului cu amănuntul în România a cunoscut o creștere de 4,1 % în 2014, dar, în luna aprilie, s-a înregistrat o creștere de 8,1% conform estimărilor Eurostat, biroul de statistică al Uniunii Europene.   Cu toate acestea, față de luna aprilie, comerțul cu amănuntul a aratat o scadere de 0,9 la suta, dupa înregistrând o creștere de 3,1 la sută în luna precedentă. Indicele cifrei de afaceri pentru comerțul cu...

ANPC: Carne mucegaita in Bucuresti

miercuri, 8 iulie 2015

ANPC avertizeaza: Fiţi atenţi de unde cumpăraţi alimente în aceste zile caniculare! Puteţi avea surprize neplăcute care v-ar putea trimite direct pe patul de spital. Inspectorii au găsit în pieţele din Bucureşti carne cu mucegai, dar si brânză stricată și dulciuri aproape topite de căldură. Pentru a-i convinge pe inspectori să nu-l amendeze, un comerciant a mâncat chiar el din marfa stricată.   Lipicioasă şi cu mucegai, aşa...

Cioloș: UE acționează global în domeniul siguranței alimentare

luni, 6 iulie 2015

Uniunea Europeană are suficientă maturitate politică şi civică pentru a se poziţiona ca actor global în domeniul securităţii alimentare, prin decizii de politică internă şi prin acţiunea CE, a declarat, duminică, pentru Mediafax, Dacian Cioloş, consilier special al preşedintelui Comisiei Europene.   Cred că a venit momentul şi, totodată, cred că există maturitatea politică şi civică necesară, inclusiv printr-o implicare...

Cu TVA de 9 %, consumul de carne a crescut

vineri, 3 iulie 2015

Reducerea TVA si, implicit a preturilor la alimente a dus la o crestere cu 17% a volumului cumparaturilor in primele doua saptamani din iunie, consemnandu-se cresteri mari la vanzarile de carne, branza si cafea.   Reducerea TVA la 9% pentru categoriile de produse alimentare a fost un eveniment asteptat de toata lumea: consumatori, producatori si retaileri. Primele rezultate consemneaza cresteri cu doua cifre ale vanzarilor. In primele doua...

Tican Group va fuziona cu Danish Crown

vineri, 3 iulie 2015

Firma Direct Table Foods, o filială a grupului Tican Holdings (parte a grupului de cooperare daneză) este una dintre primele patru companii de prelucrare a bacon-ului, din Marea Britanie.   Compania vinde produsele sale sub mărcile private din Marea Britanie, sub propriile branduri, cum ar fi Suffolk Crown, Lark Valley și, de asemenea, brandurile proprii Sainsbury. Direct Table Foods a raportat un profit, înainte de impozitare net...

ANSVSA a confiscat carne și produse din carne în vederea distrugerii

luni, 29 iunie 2015

În perioada 29.05.2015-12.06.2015, ANSVSA, împreună cu Direcţiile judeţene sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor şi a municipiului Bucureşti au desfăşurat acţiuni de control şi verificări pe întreg lanţul alimentar. Aceste acţiuni au vizat aspectele legate de asigurarea trasabilităţii produselor alimentare, a materiilor prime utilizate pentru fabricarea acestora, în vederea identificării mărfurilor introduse pe piaţă...

Echipamente de ambalare vidată a cărnii și a produselor din carne

joi, 18 iunie 2015

Ambalarea vidată a cărnii și a produselor din carne este tot mai mult utilizată de procesatori, aceasta mărind termenul de valabilitate a produselor, la raft, precum și realizarea de economii pe fluxul de producție. Propunerile acestei ediții vin din partea companiei olandeze Henkovac, unul dintre producătorii de utilaje și echipamente care se evidențiază prin oferta destinată, în special, companiilor mici și medii.   Linie...

Atenție, se schimbă (din nou) marcarea ambalajelor!

joi, 11 iunie 2015

Potrivit unui comunicat emis de Ministerul Mediului, operatorii economici producători de ambalaje şi/sau produse ambalate vor fi obligaţi să utilizeze un sistem de marcare şi identificare pentru ambalaje în vederea îmbunătăţirii activităţilor de recuperare şi reciclare a deşeurilor de ambalaje, iar pe de altă parte să utilizeze la fabricarea acestora concentraţii reduse de plumb, cadmiu, mercur şi crom, potrivit proiectului de lege...

Follow Up Meat & Milk 2015: 3 iunie

luni, 8 iunie 2015

Miercuri, 3 iunie, ora 9, la Hotel Alpin din Poiana Brașov, în prezența numeroșilor participanți, au început lucrările EXPO-Conferinței Internaționale Meat & Milk 2015, care s-a desfășurat sub titlul ”Politici de sprijin, Retehnologizare, Performanță-Priorități pentru ieșirea din impas.    Ședința generală   Ședința generală din ziua de 3 iunie, care s-a desfășurat sub genericul ”Punem lacăt sau deschidem...

De la starea de avarie, la starea de profit continuu

vineri, 29 mai 2015

Reducerea cotei de TVA, de la 24, la 9 %, pentru produsele alimentare, așadar, și pentru carne și produsele din carne, are darul ca, în sfârșit, să se revină la o oarecare normalitate, din punctul de vedere al mediului de afaceri. Nenorocirea numită ”24%” nu mai trebuie amintită decât ca luare aminte, pentru a nu mai face greșeala din trecut. În rest, trebuie privit la viitor.   Ce ne arată el, acum? Un sector al fermelor de...

Înlocuirea azotiţilor (nitriţilor) în produsele din carne

vineri, 29 mai 2015

O metodă convenţională de conservare a cărnii presupune folosirea azotitului (nitritului) de sodiu, aditiv care este susceptibil de producerea cancerului, în special dacă este utilizat în doze care depăşesc limita maximă admisă. Studii științifice din ultimele decenii arată că extractele de plante aromatice, plantele medicinale și fructele de pădure pot fi utilizate drept conservanți naturali. Aceasta permite producătorilor de carne...