Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Produse traditionale

Oportunități de finanțare pentru promovarea produselor tradiționale românești

miercuri, 20 martie 2019

(Comunicat) Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) este implicat permanent în promovarea produselor agroalimentare românești. În acest context se află în dialog permanent cu reprezentanții formelor asociative din sectorul agroalimentar.   Astfel, în urma solicitării Federației Naționale a Producătorilor de Produse Tradiționale (FNPPT), la sediul MADR  s-a întrunit un grup de lucru care a avut ca subiect...

SlanăFest 2017 și-a desemnat câștigătorul

luni, 20 februarie 2017

Breasla Meşteşugarilor din Transilvania, A.C.E.E.A., Masters of Flames Culinary Division, Expo Transilvania Cluj-Napoca a organizat în week-end festival SlanăFest.   Evenimentul al cărui motiv a fost slănina, alimentul de bază al ţăranilor din Transilvania, a avut două componente: un târg cu produse tradiţionale de carmangerie, prin care se prezintă micii producători locali cu bunătăţi de casă preparate cu multă migală şi...

Cris-Tim revitalizează brandul Bunea Haiducul

luni, 12 decembrie 2016

Acum, odată cu creșterea masivă a cererii de produse din carne, Cris-Tim revitalizează gama produselor tradiționale reunite sub brandul Bunea Haiducul, reîncepând difuzarea unor sport-uri TV. Subliniem că gama a fost lansată în toamna anului 2012.   ”Noua campanie vine și cu două clip-uri semnate Cris-Tim Media, de unde deducem că firma și-a înființat, ori intenționează să își înființeze propriul departament de profil....

”Tradiționalii” își mută vânzările pe Facebook

luni, 21 noiembrie 2016

”Tradiționalii” își mută vânzările din ce în ce mai mult pe Facebook. Mai mult, micii gospodari români şi-au mutat producţiile în mediul vitrual, în gru­­puri, create pe re­ţele sociale, des­­­ti­­ante comercializării de pro­duse agro­alimentare.   Spre exemplu, grupul de pe Facebook Ţăranii Dobrogeni, înfiinţat de procesatorul de cătină Ioana Moroșanu din Con­stan­ţa, a adunat peste 45.000 de mem­bri la...

Sorin Minea: Dacă faceți produse tradiționale, respectați legea!

marți, 11 octombrie 2016

Vorbind recent despre viitorul categoriei de mezeluri, Sorin Minea, proprietarul companiei Angst, dar care ocupă și funcția de Președinte al Romalimenta (Federația Patronatelor din Industria Alimentară), atrage atenția asupra importanței respectării rețetelor tradiționale în procesul de producție și a informării corecte a consumatorului.   „Piața din România trebuie să înțeleagă că trebuie respectate rețetele...

Cât de sigure sunt produsele tradiționale din carne, în Europa?

miercuri, 3 februarie 2016

Europa este al doilea lider din lume producător de carne de porc și al treilea lider, în ceea ce privește carnea de vită. Producția de carne reprezintă o ramură de bază a economiei eruopene, întrucât carnea este unul dintre ingredientele esențiale ale dietei europenilor, dar și o componentă importantă a mâncărurilor tradiționale. Tradițiile europene în ceea ce privește producția de carne și îngrijirea acordată calității acesteia...

Brașovul are cele mai multe produse tradiționale atestate

vineri, 11 decembrie 2015

Potrivit datelor sintetizate la MADR, producatorii romani au reusit sa ateste la Ministerul Agriculturii peste 175 de produse traditionale in acest an. In topul judetelor in care s-au realizat cele mai multe atestari se afla Brasov (64), urmat de judetul Alba (27) si Maramures (25).   Astfel, in acest an, cele mai multe produse traditionale au fost atestate in judetele Brasov (64), Alba (27), Maramures (25), Hunedoara (9), Covasna (8), Satu...

Tradițiile gastronomice românești, promovate la Bruxelles

vineri, 13 noiembrie 2015

Tradițiile gastronomice din România au fost promovate la Bruxelles, într-un eveniment culinar ținut într-unul din elegantele saloanele clubului „Cercle Gaulois Artistique et Littéraire”, în organizarea Ambasadei României la Bruxelles, a clubului menționat și a companiei European Artists Management.   „A fost un eveniment culinar deosebit, în care bucătăria românească a fost prezentată în combinație cu cea belgiană,...

Târgul de Florii va fi găzduit de MADR în zilele de 3-5 aprilie

miercuri, 1 aprilie 2015

MADR informează că, în perioada 3-5 aprilie 2015 va găzdui Târgul de Florii, acesta fiind deschis între orele 9 și 16. La evenimentul organizat împreună cu Asociația „Produs de Cluj”, bucureștenii vor putea alege produse de calitate din carne, precum și lactate, murături, zacuscă, realizate de producători atât din zona Clujului, cât și din Argeș, Botoșani, Brașov, Covasna, Olt, Maramureș, Prahova, Tulcea și București, care vor...

Cârnații de Tălmaciu, vedete la BBC-Londra și RAI Uno

miercuri, 4 februarie 2015

Cârnații de Tălmaciu au fost vedetele unui reportaj realizat de BBC-Londra, dar și în Italia, pe postul RAI Uno, dovadă că mica afacere de familie, bine gândită și bine administrată, poate fi soluția pentru foarte mulți români întreprinzători dar și pentru sectorul cărnii, în general.   Potrivit postului londonez, gustoşii cârnaţi sunt produşi de familia Oancea, după o reţetă din străbuni. Povestea începe cu o reţetă...

Indagra: Victor Ponta s-a desfătat cu pastramele Zimbria

joi, 30 octombrie 2014

Prezent la Indagra 2014, premierul Victor Ponta a vizitat standul firmei Zimbria, delectându-se cu pastrama  produsă după rețete tradiționale din zona Moldovei de Jos. Întreținându-se cu domnul Marius Verdeși, Victor Ponta a felicitat echipa Zimbria și a afirmat că produsele tradiționale românești pot fi un important atu al brandului de țară al României. Ulterior dialogului, special pentru revista Fabrica de Carne, domnul Verdeși...

Termenul pentru acreditarea ”tradiționalelor” se prelungește

marți, 9 septembrie 2014

(Agerpres) "Pregătim ordinul pentru prelungirea termenului privind atestarea produselor tradiționale conform noii legislații, cel mai probabil până la 30 noiembrie. Deocamdată, foarte puțini producători și-au reatestat produsele, iar data limită este 11 septembrie", a declarat Daniel Constantin. Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) a atestat, până în prezent, 116 produse tradiționale, dar a respins alte 119...

MADR a atestat 110 produse tradiţionale; 119 dosare au fost respinse

marți, 26 august 2014

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) a atestat până în prezent 110 produse tradiţionale, dar a respins alte 119 documentaţii pentru că nu îndeplineau condiţiile noii legislaţii din domeniu, a declarat Viorel Morărescu, director general în MADR. “Avem 110 atestate acordate unui număr de 50 de producători tradiţionali şi încă 21 de dosare care sunt în lucru. Pe de alte parte, am respins alte 119 documentaţii pentru...

Producatorii argeseni au 20 de produse traditionale atestate

luni, 25 august 2014

Șase producători tradiționali din județul Argeș au primit sâmbătă din partea ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin, atestatele pentru 20 de produse, în cadrul târgului de profil dedicat în acest week-end zonei Argeșului și Muscelului, eveniment organizat în curtea Ministerului Agriculturii. "Târgul din curtea ministerului este un eveniment pe care vreau să îl încurajez pentru că vorbește despre anumite...

Targ cu bunătăți la Sinaia

vineri, 6 iunie 2014

De vineri pana luni (6-9 iunie 2014), in minivacanta de Rusalii, Targul cu Bunatati se deschide la Sinaia, in Parcul Dimitrie Ghica. La standurile producatorilor veti gasi branzeturile producatorilor din Fundata, Cristianu, Zagra, dar si branza maturata Sambrunia, unicat in Romania, adusa de Petru Miclos din Folt (HD), de la Asociatia Humanitas, paine de casa cu crusta crocanta si carnaciori, sunculite si afumaturi de la Rupea. Inainte de a degusta...

Doar 30 de produse tradiţionale au fost reatestate

joi, 22 mai 2014

(Agerpres) La cinci luni de la intrarea în vigoare a noii legislaţii, Ministerul Agriculturii a atestat doar 30 de produse tradiţionale. Înainte de schimbarea legii existau 4.400 de produse atestate tradiţional, iar termenul limită de reatestare expiră la 11 septembrie 2014. „După noua legislaţie din domeniul produselor tradiţionale au fost atestate 30 de produse realizate de 10 producători, iar 51 de dosare de la alţi 10 operatori...