Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close
IFS

Proteine

În 2019, C.E. va aviza utilizarea proteinelor din insecte în fermele de porci și de păsări

vineri, 30 martie 2018

Speranțele cresc pentru ca proteinele obținute din insecte să poată fi folosite în formulele de nutriție în fermele de păsări și porci, după ce comisarul european Vytenis Andriukaitis a afirmat în cadrul unui simpozion desfășurat la Universitatea Wageningen, informează revista de specialitate All About Feed.   Mai mult, Comisia așteaptă cu nerăbdare să aprobe utilizarea acestor proteine încă de anul viitor, a afirmat...

Comisia Europeană va stabili o nouă strategie privind proteinele

luni, 5 martie 2018

Dezvoltarea de către Uniunea Europeană a unei strategii privind proteinele, anunțată de comisarul european pentru agricultură, Phil Hogan, ar trebui să ajute Europa să devină mai autosuficientă în hrana animalelor.   Reprezentanții fermierilor europeni dar și a procesatorilor de carne și lapte își vor face auzită vocea într-un studiu online organizat de Comisia Europeană, lansat la 19 februarie și care va dura până la 23...

EDA: În sfârșit, calitatea proteinelor este recunoscută de un Regulament European

miercuri, 13 septembrie 2017

Sectorul produselor lactate din UE, reprezentat de EDA (Asociația europeană a produselor lactate), și susținut de EWPA (Asociația Europeană a Procesatorilor de Zer), este de acord cu noile norme privind alimentele de slăbit (înlocuirea totală a dietei TDR,) propuse de Comisia Europeană. În special, EDA afirmă că susține noul conținut minim de proteine ​​recomandat de 75 g/zi, pentru produsele TDR.   Această recomandare...

Grăsimile, esențiale pentru procesarea cărnii și sănătatea consumatorilor

miercuri, 14 iunie 2017

Contrazicând ultimele tendințe care îndeamnă la o dietă fără grăsimi sau chiar fără carne, FAO Corporate a publicat în cursul lunii mai 2017 un studiu în care se relevă, pe de o parte, caracterul esențial al utilizării grăsimilor în fabricarea produselor din carne, iar, pe de altă parte, avantajele pe care consumatorii le pot avea, dacă nu evită aceste grăsimi.   Caracteristici generale   Țesuturile grase sunt o...

Proteinele din zer și stabilizarea termică a ingredientelor

miercuri, 15 februarie 2017

Ca parte a unei tendințe de creștere interesului concumatorilor pentru sănătate și wellness, producătorii de produse alimentare și, în special, producătorii de lactate, sunt interesați de creșterea conținutului de proteine ​​al produselor. De aceea, mulți producători de produse alimentare și băuturi folosesc proteine ​​din zer ca sursă de proteine ​​de alegere pentru inovare de produs.   O temă de...

BHJ Ingredients a fuzionat cu Proliant Meat și Proliant Health

luni, 23 martie 2015

Producătorul britanic de proteine din carne, BHJ Ingredients a fuzionat cu cele două companii din SUA, Proliant Meat Ingredients și Proliant Health pentru a forma o noua companie și un nou brand de proteine, Essentia Protein Solutions, informează Globalmeatnews.   Cele trei companii sunt deținute de Lauridsen Group Incorporated (LGI), și să ofere soluții ingrediente din proteine pentru industria cărnii. Acordul între societatea din...

Noile tehnologii pot schimba structura lanțului de aprovizionare cu alimente

vineri, 6 martie 2015

Inovațiile și noile tehnologii - cum ar fi produsele alimentare imprimate 3D, insecte ca sursă importantă de proteine și tehnologia portabilă - au puterea de a schimba structural lanțul de aprovizionare cu alimente în viitorul nu prea îndepărtat, potrivit Rabobank, informează Globalmeatnews. Având în vedere că sectorul alimentar se confruntă cu vremuri dificile - presiunea prețurilor de la retail și modificarea comportamentului...

Peliculele comestibile pentru produse din carne

miercuri, 28 ianuarie 2015

Peliculele comestibile au fost folosite de secole, primul exemplu cunoscut fiind acoperirea fructelor cu ceară în China pentru a reduce la minimum pierderile de apă. În ultimele decenii, cerințele tot mai mari ale consumatorilor pentru alimente proaspete, cu indicatori de calitate ridicați şi pentru ambalaje ecologice au determinat creşterea utilizării peliculelor comestibile. Filmul sau pelicula comestibilă este un strat subţire de material...

Proteine din mazăre pentru produsele din carne, kosher și halal

marți, 21 octombrie 2014

Industria cărnii este una dintre cele mai sensibile ramuri ale industriei alimentare, în sensul că, pe lângă problemele obişnuite legate de procesare, inocuitate şi siguranţă alimentară, ea mai stă şi sub semnul trendurilor legate de alimentaţie sănătoasă, se afirmă într-un articol publicat de MeatProcessing. De-a lungul timpului, obiceiurile şi preferinţele aliementare ale consumatorilor s-au schimbat din diverse cauze, motiv...

Proteine majore din lapte, la suine: fracţiunea cazeinică

vineri, 6 iunie 2014

(Autor: Ioan Serbanescu) Proteinele din lapte se împart în două mari grupe: fracţiunea cazeinică şi proteinele din lactoserum. Prima grupă este alcătuită din cazeine: alfa s1-, alfa s2-, beta- şi kappa-cazeina. Proteinele din lactoserum sunt reprezentate, la majoritatea speciilor, de către alfa-lactalbumină şi beta-lactoglobulină. Destul de recent (1998), la specia suină, a fost descoperită o a treia proteină: WAP (whey acidic proteic),...

Compoziţia chimică a cărnii

joi, 28 februarie 2013

După tăierea animalelor, este extrem de importantă cunoaşterea structurii, a compoziţiei chimice, a transformărilor biochimice care au loc în carne şi a factorilor responsabili de modificarea principalelor caracteristici ale cărnii, ca produs alimentar. Atât în menţinerea conservabilităţii, în drumul său spre consumator, cât şi într-o corectă aplicare a operaţiunilor de prelucrare tehnologică, de-a lungul procesele de...