Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Pui broiler

Efectul greutății la sacrificare asupra calității cărnii de pasăre

vineri, 7 februarie 2020

Calitatea cărnii broiler depinde de interacțiunea mai multor factori, printre care genotipul, vârsta sacrificării, greutatea corporală, manipularea înainte de sacrificare și metoda sacrificării. Legat de acest ultim aspect, recent, a fost finalizat studiul cu titlul ”Effect of broiler slaughter weight on meat yield and quality”, realizat de Aleksandra Nikolic, Milijana Babic, de la Universitatea din Belgrad.   Obiective și...

Evitarea afecţiunilor pectorale la puii broiler

joi, 17 octombrie 2019

În ultimii ani, a existat o explozie de cercetări privind anomaliile musculare la puii broilerului comercial, boala „pieptului de lemn” fiind cea mai semnificativă din punct de vedere economic. Ca urmare, noi cercetări indică diferențe metabolice extinse în mușchiul major al pectoralului la puii broiler, iar rezultatele studiilor vor ajuta la identificarea caracteristicilor metabolice ale susceptibilității în tulburările musculare și la...

Efectele dietei cu peleți asupra performanței păsărilor de curte

miercuri, 18 septembrie 2019

Prelucrarea furajelor în pelete uniforme și durabile oferă beneficii semnificative, iar densitatea în vrac crescută, reduce segregarea și praful de alimentare, reducând astfel pierderile. Eficiența de conversie a furajelor este mult îmbunătățită, în nutriția puilor, deoarece duce la scăderea deversărilor de furaje în timpul consumului. Pelletingul menține, de asemenea, integritatea tractului gastro-intestinal, iar tratamentul termic...