Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Pui

UCPR: Presa generalistă dezinformează în privința calității producției de carne de pui din România

miercuri, 10 mai 2017

Producătorii români de carne de pasăre şi ouă contestă ştirea apărută în media „87% din puii crescuţi în România sunt plini de substanţe chimice şi hormoni”   Începând cu data de 05.05.2017, pe unele canale media (Antena 1, Antena 3, România TV) s-a difuzat următoarea ştire având ca sursă autorităţile UE „87% din puii crescuţi în România sunt plini de substanţe chimice şi hormoni”.   Vă informăm...

Morandi-Com și-a informatizat sistemele de cântărire și etichetare

miercuri, 15 martie 2017

Compania Morandi-Com imbina valorile autentice ale satului vasluian cu exigentele standardelor europene.   Incepand cu anul 2001, compania Morandi-Com s-a axat pe un nou domeniu de activitate: cresterea pasarilor pentru carne si oua. Din 2001 si pana in prezent, compania a avut o crestere exponentiala, atat din punct de vedere al capacitatilor de productie, cat si din punct de vedere al rezultatelor financiare.   Grupul de firme...

Vital Prest deține o rețea de 65 de magazine

miercuri, 9 martie 2016

Compania Vital Prest a ajuns în România la un total de circa 65 de magazine sub brandul Vital Best Nutrition, reţeaua fiind specializată în retailul cu păsări vii şi hrană pentru animale.   Maga­zinele sunt destinate gospodăriilor şi micilor fermieri, potrivit oficia­lilor companiei. Puii şi furajele sunt aduse din Ungaria, potrivit site-ului companiei.   Din totalul unităţilor doar două sunt operate direct de către...

Rețetă orientală: Pui Teriyaki A la Japonaise

vineri, 7 noiembrie 2014

Pulpe de pui glazurate dupa cea mai simpla si eficienta reteta de pui teriyaki. Ingredientele putine si tehnica simpla transforma aceasta mancare japoneza intr-o mancare usor de pregatit acasa. Sunt sigura ca o veti adora. Ingrediente 4 pulpe de pui dezosate (cu sau fara piele) 1 bucatica ghimbir 1 lingura ulei Pentru sos 4 linguri sos de soia (Kikkoman) 4 linguri mirin 1 lingura rasa zahar Mod de preparare Se da ghimbirul pe...

Agricola Bacău a lansat gama ”Ușor de Gătit”

joi, 6 noiembrie 2014

(Comunicat) AGRICOLA, unul dintre cei mai importanţi producători de carne de pasăre din România, anunţă lansarea pe piaţa locală a unei game inovatoare de produs: Ușor de Gătit, creată special pentru femeile care, indiferent de vârstă, trăiesc mereu în actualitate, sunt preocupate de timpul lor și inventive. „LA AGRICOLA am vrut întotdeauna să oferim consumatorilor noutate și diversitate pentru ca aceștia să gătească mai ușor,...

Agricola: Record la vânzarea de carne de pui

joi, 30 octombrie 2014

(Comunicat) În primele nouă luni ale acestui an, Agricola Internaţional SA, cea mai importantă companie a Grupului de firme Agricola Bacău (în care este integrat lanțul de producție a cărnii de pasăre, rețeaua de magazine proprii fiind externalizată la finalul anului trecut) continuă să mențină o creştere a cifrei de afaceri de 8% față de perioada similară a anului trecut, ajungând în prezent la circa 269,182 mil. lei (față de...

Aripioare de pui picante, cu ghimbir și usturoi

marți, 28 octombrie 2014

Ingrediente: 2.5 kg aripi, 5 linguri sos picant (am folosit Frank\'s Hot Sauce dar se poate si Ketchup picant), 2 linguri ulei de masline, 2 cani faina alba, 1/2 lingurita sare, 1/2 lingurita piper, 4 catei de usturoi ras fin, 2 linguri ghimbir ras fin, 1/2 cana zahar brun compactat, 1 lingura sos de soia, 1 lingura sos de chilli Sambal Oelek sau 1/2 lingurita ardei iute uscat, 1/2 cana otet balsamic sau 1/4 cana otet de vin alb (aciditate 6...

Rețetă din Basarabia: Pui Tapaka

luni, 20 octombrie 2014

Reteta veche “Pui Tapaka” este folosită în satele din Moldova de peste Prut, fiind (probabil) împrumutată din bucătăria georgiană și adaptată la bucătăria tradițională moldovenească. Rețeta a fost preparată la Crama Moldovița, în cadrul Campaniei ”Descoperă tradițiile culinare românești!”.   Ingrediente: jumătate de pui ceapă usturoi ulei vin sare piper coriandru boia mălai Gold...

Moştenitoarea imperiului Transavia se destăinuie: Am dormit în hale, cu puii!

vineri, 17 octombrie 2014

Theodora Bucur Popa (23 de ani), fiica omului de afaceri Ioan Popa, fondatorul procesatorului de carne de pasăre Transavia, a spus ieri că a început să lucreze din acest an în compania tatălui ei şi că speră ca într-o zi să preia în totalitate frâiele afacerii ce rulează în prezent peste 100 milioane de euro anual. “Prima zi de lucru a fost la abator, am trecut prin fiecare sector de activitate, prin ferme, am stat în hală cu puii,...

Rețetă italiană: Cannelloni cu pui și sos de roșii

marți, 14 octombrie 2014

Rețeta provine din provincia Toscana și face deliciul micilor restaurante italiene, dar este foarte întâlnită și în alimentația curentă, în special, a populației rurale. Ingrediente 500 g carne de pui tocată, 800 g roșii decojite tăiate cubulețe, 125 g cannelloni, 250 ml smântână sau iaurt,o ceapă mică tocată mărunt, 2 morcovi tocați sau rași 2 cepe verzi, tocate, un ardei iute tocat (fără semințe), 4 linguri de vin alb, un...

Linii tehnologice de prelucrare a păsărilor

sâmbătă, 11 octombrie 2014

Investiţiile constante au transformat abatoarele de păsări, din punct de vedere al fabricaţiei; au fost înlocuite „bătrânele” linii de abatorizare cu utilaje performante, amenajându-se simultan toate spaţiile conform legislaţiei europene. Tehnologia de abatorizare-prelucrare conţine o serie de etape şi operaţii, diferenţiate prin calitatea produsului final: pregătirea pentru tăiere, suprimarea vieţii păsărilor, prelucrarea...

Transavia va achiziționa două unități de procesare

luni, 6 octombrie 2014

(Mediafax) Transavia, cel mai mare producător de carne de pasăre din România, ar putea încheia în octombrie achiziţia a două unităţi de producţie, în urma căreia producţia şi afacerile companiei vor creşte cu 70-80% în următorii 3 ani, estimările pentru 2014 fiind de plus 8-12% la afaceri şi de 50% la profit. Transavia, cel mai mare producător de carne de pasăre din România, ar putea încheia în octombrie achiziţia a două...

Creșterea calității condițiilor de viață în fermele de porci și pui

vineri, 3 octombrie 2014

Importanţa deosebită acordată în ultimi ani protecţiei mediului atrage atenţia asupra emisilor de gaze dăunătoare mediului înconjurător provenite din industrii şi agricultură. Adăposturile de porci emit aproximativ 200 de gaze diferite. Toate aceste degajări de gaze se datorează unui dezechilibru bacteriologic din dejecţiile provenite de la animale. Acest dezechilibru favorizează dezvoltarea microorganismelor, care, prin activitatea...

10 % din puii KFC și McChicken din Ungaria, provin de la o fermă românească

miercuri, 24 septembrie 2014

Din fiecare zece Mc Puișori și aripioare de la KFC mâncate în Ungaria, cel puțin unul provine de la ferma din Bihor a lui Iosif Pazariuc (56 de ani), scrie voceatransilvaniei.ro. Fermierul este acţionarul principal al companiei zootehnice Nutrientul Palota, din judeţul Bihor și a achiziționat nu mai puțin de șapte ferme de porci și găini în ultimii cinci ani. Iosif Pazariuc a investit în 2007 (printr-un proiect cu fonduri europene)...

Influenţa nutreţurilor combinate asupra calităţii cărnii de pui

luni, 11 august 2014

(Autor: Ioan Șerbănescu) Cercetătorii sunt tot mai preocupaţi, în ultimii ani, de găsirea unor noi soluţii nutriţionale pentru alimentaţia păsărilor, soluţii care să permită obţinerea de performanţe productive ridicate, cu eforturi financiare cât mai reduse. Este bine ştiut că alimentaţia păsărilor face apel la două tipuri principale de materii prime furajere: cereale şi subproduse industriale vegetale.   Locul în...

Puiul ”Rosa” ajunge în România

luni, 4 august 2014

Tamsin French, de 23 de ani, va vizita 21 de țări din Uniunea Europeană (printre care și România), costumată într-un pui numit ”Rosa”, precizează Times of Malta. Familia lui Tamsin are o fermă de pui în Devon, Marea Britanie. Tânăra militantă spune că dorește ca metoda de producție să fie etichetată pe toată carnea de pui produsă în Europa, anunță FoodProductionDaily. Turneul de 39 de zile are loc în contextul în care...