Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Purcei

Puncte critice în creșterea suinelor

miercuri, 14 iunie 2017

Potrivit legislației europene, activitatea din fermele de creștere a suinelor trebuie să se desfășoare strict sum semnul Sistemului de Analiză a Riscului prin Punctele Critice de Control, care este o abordare științifică a procesului de control, în general, și a procesului de autocontrol, în particular. Sistemul este conceput pentru a preveni problemele care pot avea loc, prin asigurarea faptului că tehnologiile sunt aplicate corect iar...

Managementul purceilor nou-născuți

joi, 7 aprilie 2016

Primele ore din viața unui purcel sunt critice pentru supraviețuirea acestuia. Această realitate impune câteva măsuri obligatorii pentru a asigura sănătatea purceilor nou-născuți, măsuri care vizează reducerea mortalității precoce a purceilor și creșterea greutății la momentul când aceștia vor fi înțărcați.   Vulnerabilitate ridicată   De ce sunt purceii nou-născuți atât de vulnerabili, chiar dacă sunt...

Managementul nutriției purceilor nou-născuți

miercuri, 7 octombrie 2015

Primele ore din viața unui purcel sunt critice pentru supraviețuirea acestuia. Această realitate impune câteva măsuri obligatorii pentru a asigura sănătatea purceilor nou-născuți, măsuri care vizează reducerea mortalității precoce a purceilor  și creșterea greutății la momentul când aceștia vor fi înțărcați.   Vulnerabilitate ridicată   De ce sunt purceii nou-născuți atât de vulnerabili, chiar dacă sunt...

Importul de carne de porc a scăzut la 30 %, față de 2008

marți, 8 iulie 2014

Experţi din Olanda - una dintre ţările Uniunii Europene care a atins un nivel ridicat de dezvoltare a sectorului de creştere al porcinelor - ne-au împărtăşit din experienţa producătorilor olandezi, la seminarul ”Dezvoltarea sectorului creşterii porcinelor”. Evenimentul a fost organizat de Ambasada Olandei în România împreună cu Asociaţia Producătorilor de Carne de Porc din România (APCPR), informeaza Agroinfo. „Efectivele de...

Creșterea glicocenului și nutriţia scroafelor în gestaţia târzie

luni, 19 mai 2014

Nutriţia scroafelor în gestaţia târzie poate favoriza supravieţuirea purceluşilor nou-născuţi prin creşterea depozitelor de glicocen, prin îmbunătăţirea productivităţii colostrului sau a compoziţiei acestuia, precum şi prin creşterea producţiei de lapte trecătoare, arată un studiu dat publicităţii în revista Animal şi preluat de PigProgress.net. Analiză făcută arată că supravieţuirea purceilor nou-născuţi este o...

Transfer nechirurgical de embrioni cu 95 % rată de succes

luni, 24 martie 2014

După trei ani, de la anunțarea premierei, specialiștii companiei spaniole Selleccion Batalle SA au transmis o informare în acre se afirmă că, pentru tehnologia de însămânțare non-chirurgicală pe care au dezvoltat-o, s-a reușit o rată de succes care variază între 80 și 95 % a însămânțărilor cu embrioni a scroafelor de reproducție. Îmbunătățind tehnologia de însămânțare, cercetătorii firmei spaniole afirmă că, înaintea...

Utilizarea toxinei Fusarium în hrana purceilor

joi, 23 ianuarie 2014

Cum reacţionează purceii la porumbul contaminat cu toxine Fusarium, atunci când este tratat cu unii agenţi de conservare? Cercetătorii germani au făcut testul şi a descoperit că parametrii de performanţă nu au fost afectaţi, scrie publicaţia online PigProgress.net, citând Journal Archives of Animal Nutrition. Micotoxinele sunt compuşi toxici produşi de diferite tipuri de ciuperci, care aparţin în principal genurilor Aspergillus,...