Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Reteta

Rețetă: Zamă acră de rață

marți, 6 iunie 2017

Ciorba acră de rață este o rețetă simplă, cu ingrediente puține și uzuale dar gustoasă și sățioasă, potrivită pentru cei care vor ”să-și revină” dacă au sărbătorit prea mult în vacanța de Rusalii. Rețeta este primită de la Peter's Kitchen Bistro, de pe strada Speranței, Nr. 6 Sector 2, București.   Ingrediente:   800/1000 g. rață grasă (preferabil spate cu piele) 3 morcovi (mediu) 2 rosii...

Rețetă tradițională: Păstrăv cu smântână

luni, 23 noiembrie 2015

Reteta “Păstrăv cu smantana“ a facut parte din proiectul “Descopera traditiile culinare romanesti”, derulat la restaurantul “Bucatarasul cel dibaci” de agentia de relatii publice, Russenart Communications, fiind primita de la Pensiunea Liliana, din Campulung Moldovenesc, Judetul Suceava (Bucovina).   Ingrediente pentru o porție:   Pastrav: 2 buc (300 g), Smantana: 350 g, Marar, Tarhon, Sare, Piper.   Se...

Rețetă cehească: Svickova cu pâine la abur

vineri, 15 mai 2015

Reţeta cehească Svickova a fost oferită de agenția Russenart     Communications, fiind preparată de restaurantul The Pub Universității.   Ingrediente:   Carne de vită – 1 kg Morcovi – 3 buc Ceapă – 3 buc Supă de vită/Apă – 250 ml Smantana dulce – 4 linguri Un pachet de unt Mustar boabe– 1 lingurita Lapte - 250 ml. Ulei pentru prăjit Ienibahar – 1 vf de cutit Dafin – 5...

Rețetă italiană: Lasagna cu foi de țelină

marți, 24 martie 2015

Reţeta face parte din a 2-a ediție a programului de educaţie culinară “50 de săptămani în bucătăriile lumii”, program derulat de agenţia de relaţii publice, Russenart Communications, fiind oferită de Symphony Romanian Fusion.   Ingrediente pentru lasagna   pulpe de pui - 600 g. ceapă – 100g. morcov - 150 g. ulei măsline - 20 ml usturoi - 50 g. vin roșu - 200 ml parmezan – 80g. busuioc - 20...

Platou din fructe de mare cu biban (lup de mare)

luni, 9 februarie 2015

Platou din fructe de mare cu biban(lup de mare) este prezentată în cea de-a doua ediție a programului de educaţie culinară “50 de săptămani în bucătăriile lumii”, program derulat de agenţia de relaţii publice, Russenart Communications,. Fiind vorba despre o rețetă italiană ”Platou din fructe de mare cu biban” ea a fost oferită  oferită şi preparată de restaurantul Bellini Tineretului.   Ingrediente:   200 g....

Rețetă românească: Gulaș ardelenesc

marți, 6 ianuarie 2015

Reţeta de Gulaș ardelenesc pe care o prezentăm azi face parte din programul de educaţie culinară “50 de săptămani în bucătăriile lumii” derulat de agenţia Russenart Communications, fiind oferită de bucătăria restaurantului Celebration Garden.   Pentru a găti acest gulaș, aveți nevoie de următoarele ingrediente (1 porție):   100 g. pulpă de vită 50 g. carnați afumați 50 g. ceapă puțin ulei Arpis pt....

Rețetă: Scăricică afumată în sos de bere neagră

miercuri, 10 decembrie 2014

Reţeta românească Scăricică afumată în sos de bere neagră a fost oferită agenției Russenart Communications şi preparată de restaurantul Celebration Garden.   Ingrediente:   coaste afumate bere neagră mălai vin roșu miere amestec de condimente de porc boia dulce pastă de ardei usturoi piper boabe foi de dafin   Mod de preparare   Se face o compoziție din bere neagră, vin,...

Rețetă: Pui cu smântână

joi, 4 decembrie 2014

Rețeta de Pui cu smântână este întotdeauna bine primită de gospodine, dar și de bucătarii restaurantelor, mai ales dacă mâncarea este asortimentată cu un vin negru sau roșu de calitate. Asta, cu atât mai mult cu cât prepararea sa nu ridică prea mari probleme. Iată o variantă a rețetei, sugerată de Yahoo România:   Ingrediente:   1 piept de pui 50 g. unt 400 ml. lapte 100 g. smantana 2 linguri faina de...

Rețetă: Cotlet de miel în stil mediteraneean

vineri, 21 noiembrie 2014

Cotlet de miel în stil mediteraneean, aceasta este rețeta pe care v-o propunem acum, la final de săptămână, rețeta fiindu-ne oferită de agenția Russenart Communication, și preluată de maeștri gastronomi de la restaurantul Cucina di Eleni.   Ingrediente:   Cotlețele de miel , ulei Arpis, roșii cherry, sare, piper, sos din fructe de pădure   Modul de preparare este cât se poate de simplu, la final,...

Rețetă: Mâncare de limbă de porc cu măsline

miercuri, 19 noiembrie 2014

Reţeta de Mâncare de limbă de porc cu măsline pe care v-o prezentăm azi, face parte din a doua ediție a programului de educație culinară “Descoperă tradiţiile culinare româneşti!” organizat și dezvoltat de Russenart Communications în parteneriat cu brandul Gold Maya și Heinner. In noiembrie, Celebration Garden este restaurantul partener al proiectului.   Ingrediente:   300 g limbă de porc 1 ceapă mare 2 fire de...

Rețetă oltenească: Sarmale în dovleac

marți, 11 noiembrie 2014

Reteta “Sarmale în dovleac” este folosită în Oltenia și preparată la restaurantul Celebration Garden, în cadrul Campaniei ”Descoperă tradițiile culinare românești!”. Ingrediente:   1 dovleac 2 cârnăciori semiafumați 300 g costiță afumată sau kaizer 500 g carne trecută prin mașina de tocat Heinner (3/4 porc și 1/4 vita) 100 g orez cu bob rotund 1 pungă de mălai Gold Maya 3 cepe bulion sare și...

Rețetă orientală: Pui Teriyaki A la Japonaise

vineri, 7 noiembrie 2014

Pulpe de pui glazurate dupa cea mai simpla si eficienta reteta de pui teriyaki. Ingredientele putine si tehnica simpla transforma aceasta mancare japoneza intr-o mancare usor de pregatit acasa. Sunt sigura ca o veti adora. Ingrediente 4 pulpe de pui dezosate (cu sau fara piele) 1 bucatica ghimbir 1 lingura ulei Pentru sos 4 linguri sos de soia (Kikkoman) 4 linguri mirin 1 lingura rasa zahar Mod de preparare Se da ghimbirul pe...

Rețetă tradițională: Pârjoale moldovenești

miercuri, 29 octombrie 2014

Reteta ”Parjoale moldovenesti” a fost primita de Russenart de la Pensiunea Octogon, Loc. Dumbrava Rosie, Jud. NEAMT (Moldova) si preparata de Casa Oprescu, gazda proiectului in perioada mai – august 2013.   Ingrediente 500g carne macra de vita si porc, 150g paine alba, 50g faina sau gris Arpis, 2 oua, 100g morcov, 50g ceapa, ulei Arpis pentru prajit, 2 catei de...

Aripioare de pui picante, cu ghimbir și usturoi

marți, 28 octombrie 2014

Ingrediente: 2.5 kg aripi, 5 linguri sos picant (am folosit Frank\'s Hot Sauce dar se poate si Ketchup picant), 2 linguri ulei de masline, 2 cani faina alba, 1/2 lingurita sare, 1/2 lingurita piper, 4 catei de usturoi ras fin, 2 linguri ghimbir ras fin, 1/2 cana zahar brun compactat, 1 lingura sos de soia, 1 lingura sos de chilli Sambal Oelek sau 1/2 lingurita ardei iute uscat, 1/2 cana otet balsamic sau 1/4 cana otet de vin alb (aciditate 6...

Rețetă sârbească: Mâncare de brozbe

joi, 23 octombrie 2014

Reteta ”Mancare de brozbe” se prepara in special in Banatul de munte (dar se poate intalni si in Ardeal (zona Hunedoara). Ce sunt brozbele? Conform Dictionarului Etimologic Roman (1958-1966) termenul broajba/ broajbe cu variantele sale brojba, bro(a)sba, bro(a)zba, brojbe, bro(a)sbe, bro(a)zbeinseamna nap, find imprumutat din cuvantul sarb ”broskva” ce inseamna „gulie”. Conform vocabularului botanic ”Plantele cunoscute de...

Rețetă veche din Oltenia: Mâncarea Pandurilor

miercuri, 22 octombrie 2014

Reteta ”Mancarea Pandurilor” a fost oferita pentru Russenart si preparata de Casa Oprescu, gazda proiectului in perioada mai – iunie. Ingrediente 80 g carnati oltenesti; • 80 g carnati de porc; • 70 g toba; • 100 g muschi tiganesc; • 150 g pulpa de porc; • 200 g ceapa; • 100 ml ulei Arpis; • 3 linguri bulion; • 100 ml supa de oase; • 100 ml vin; • 10 g patrunjel; • Sare, piper, dupa gust   Mod de...