Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Retete

Rețetă: Păstrăv în crustă de sare, copt în jar

luni, 28 august 2017

Păstrăvul în crustă de sare reprezintă o rețetă gustoasă și sățioasă, cu multe condimente, un preparat de vară copt în jar. Rețeta a fost preparată și oferită de Chef Liviu Bosnea, proprietarul grupului de restaurante Grill World.   Ingrediente:   un păstrăv proaspăt ulei de măsline 1 cană sare grunjoasă 2 albușuri condimente pentru pește 1 crenguță rozmarin cimbrișor   Mod de...

Rețetă de vară: Coaste caramelizate la grătar

vineri, 21 iulie 2017

Coastele caramelizate la gratar reprezinta o reteta gustoasa si satioasa, cu multe condimente, un preparat la gratar potrivit pentru cei care vor sa sarbatoreasca vacanta in aer liber, alaturi de o halba de bere sau un pahar de vin. Reteta a fost preparata si oferita de Chef Liviu Bosnea, proprietarul grupului de restaurante Grill World.   Ingrediente:   1 coasta de porc Sos marinat: boia, miere, coniac, sare,...

Coaste de porc la cuptor

miercuri, 7 decembrie 2016

Rețeta de Coaste de porc la cuptor este concepută, filmată și preparată în cadrul campaniei de educație culinară "Atelierul de gusturi", inițiată de George Radu, Managing Director al grupului de restaurante Gama.   Ingrediente:   1 kg. coaste de porc 5 g. sare Condimente: 10 g. piper mozaic 10 g. usturoi granulat 10 g. boia afumată 3 frunze de dafin 5 g. cimbru 2 g. curcumă 100 ml....

Mușchi de vită Wellington

joi, 24 noiembrie 2016

Rețetă de Mușchi de vită Wellington a fost filmată și preparată în cadrul campaniei de educație culinară "Atelierul de gusturi", inițiată de George Radu, Managing Director al grupului de restaurante Gama.   Ingrediente:   500 g. Muschi de vită, 4 buc. Ciuperci negre, Rozmarin, 1 ceapă roșie medie, Sare grunjoasă, 150 g. bacon, Piper mozaic, Muștar, ½ pachet Aluat de foietaj, 50 g. Parmezan, 2 linguri Ulei, 15 g....

Paste Singapore Surf & Turf

joi, 27 octombrie 2016

Reteta identificata si promovata in cadrul campaniei de educatie culinara "Atelierul de gusturi", initiata de George Radu, Managing Director al grupului de restaurante Gama.   Ingrediente:   Mușchiuleț de vitel Sare Piper Sos de stridii Unt Ulei de măsline Usturoi Ardei iute Fenicul Ghimbir Ardei gras Țelina apio Creveți Supa de legume Broccoli Morcovi Porumb Sos de soia Ulei...

Atelierul de gusturi îți propune rețeta de Burger italian

vineri, 21 octombrie 2016

Reteta de Burger italian, filmata si preparata in cadrul campaniei de educatie culinara "Atelierul de gusturi", initiata de George Radu, Managing Director al grupului de restaurante Gama.   Ingrediente pentru 1 Burger italian   200 g. Antricot de vita 3 g. Usturoi granulat 5 g. nucsoara 10 g. sare 10 g. piper 1 lingurita sos Worchester 1 lingurita sos chilly 1 lingura sos Gama 3 linguri sos Gorgonzzola 10...

Rețetă: Piept de curcan cu sos chily-sweet și sparanghel

luni, 20 aprilie 2015

Reţeta mediteraneană ”Piept de curcan cu sos sweet chily si sparanghel ” a fost oferită şi preparată de La Senna şi a fost oferită redacției Fabrica de Carne de agenția Russenart Communications,   Ingrediente: 200 g. piept de curcan, 100 g. sparanghel, 70 g. tăiței de orez, 2 g. usturoi, 100 ml. vin alb demi sec, 50 ml. ulei de măsline, 100 ml. sos sweet chily, sare, piper.   Mod de preparare: Pieptul de...

Rețetă muntenească: Zabic cu untură

miercuri, 21 ianuarie 2015

Reţeta Zabic cu untură face parte din a 2-a ediție a programului de educație culinară “Descoperă tradiţiile culinare româneşti!” derulat de agenţia de relaţii publice, Russenart Communications, fiind oferită de Casa Oprescu.   Rețeta “Zabic” este folosită în Muntenia și, pentru a fi preparată, sunt necesare următoarele ingrediente: 250 g. mălai, apă cât cuprinde, untură, sare.   Mod de preparare: Se...

MADR a aprobat primele rețete consacrate pentru produse din carne

marți, 21 octombrie 2014

Un comitet tehnic format din reprezentanți ai Ministerului Agriculturii, ai Ministerului Sănătății, Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, precum și ai producătorilor a aprobat deja primele șapte rețete consacrate pentru preparate din carne. Este vorba despre cârnații cabanos, salamul Torpedo, crenvurști, parizer, jambon, mușchi file și ciolan presat. Cei care vor produce aceste rețete vor primi un atestat și dreptul de...

Rțetă germană: Coastă de porc la grătar

vineri, 10 octombrie 2014

Ingrediente: 2 coaste de porc Pentru marinata - vin rosu - uleiArpis - sare - usturoi - Maghiran- Salvie - Ierburi provensale (oregano, cimbru, busuioc, salvie, levantica, rozmarin) Mod de preparare: Se face o marinata din vin roșu, condimente și ulei Arpis, in felul urmator: se pune o ceașca și jumatate de vin intr-un bol. Se adauga 2 lingurițe de ulei Arpis și cațiva caței de usturoi tocați. Apoi se adauga condimentele (maghiran, salvie,...

Tradiții românești: Pături cu carne

vineri, 21 februarie 2014

Reţeta face parte din a doua ediție a programului de educație culinară “Descoperă tradiţiile culinare româneşti!” derulat de agenţia de relaţii publice, Russenart Communications în parteneriat cu brandul Gold Maya și Kotanyi Romania. Ingrediente: Făină de mălai Gold Maya, Cârnați de casă,  branza de oaie framantata cu sare,untură – pentru prăjit, lapte acru (iaurt) de oaie – pentru servire Mod de preparare Se face o...

MADR vrea ordine pe piața ”tradiționalelor”, mulți se opun

vineri, 24 ianuarie 2014

Autorităţile vor să cureţe piaţa de produse contrafăcute şi vândute ca tradiţionale, însă eforturile sunt în zadar, dacă reţetele nu vor fi standardizate. România e plină de produse vândute ca fiind tradiţionale, însă chiar şi autorităţile sunt de acord că nu toate cele 4.400 de produse atestate chiar sunt făcute ca pe vremea bunicilor. De aceea, Ministerul Agriculturii a pus în dezbatere publică un ordin care va reglementa...