Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Risipa de alimente

FAO: Ambalarea poate stopa risipa de alimente

marți, 26 iunie 2018

(Comunicat) Porții de dimensiuni optime, reguli uniforme privind utilizarea marcajelor “a se folosi înainte de” și “valabil până la data de” precum și noile tehnologii de ambalare care prelungesc termenul de valabilitate sunt doar câteva dintre modalitățile prin care ambalajele alimentare ajută la reducerea risipei de alimente în statele cu venituri ridicate. Dar ce se întâmplă în țările cu venituri mici și...

C.E. invită la dialog pe tema diminuării risipei de alimente

miercuri, 28 februarie 2018

(Comunicat) In prezent Comisia Europeană are în vedere domeniul de aplicare a noii propuneri de promovare a economiei circulare, care prevede inclusiv acțiuni de prevenire și combatere a risipei alimentare.   Reprezentanții MADR sunt membri în cadrul grupului de lucru ”EU Platform on Food Losses and Food Waste” – platformă creată la nivelul Comisiei Europene. Având în vedere faptul că risipa alimentară este o problemă care...

Banca Mondială: Risipa de alimente, reanalizată de Banca Mondială

vineri, 28 februarie 2014

(Agerpres) În lume se pierde sau se risipeşte între un sfert şi o treime din hrana produsă pentru consum, iar această pierdere poate însemna tocmai diferenţa dintre o dietă adecvată şi malnutriţia înregistrată în numeroase ţări de pe glob, relevă un raport al Băncii Mondiale făcut public joi, transmite Reuters. 'Cantitatea de alimente risipite şi pierdute pe plan global e ruşinos de mare. Milioane de oameni din lume se culcă...