Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close
IFS

Romalimenta

Meat.Milk 2018: Teme incitante, speaker-i de prestigiu

luni, 23 aprilie 2018

Expo-Conferința Internațională Meat Milk, care va avea loc în zilele de 10 și 11 mai la Hotel Alpin din Poiana Brașov, va avea în program dezbateri deosebit de incitante, după cum urmează.   Potrivit programului, titlul dezbaterii din finalul Worksop-ului Carne, din ziua de 10 mai, va fi ”Atenție, cresc importurile de produse din carne! Ce facem?” Invitații care vor răspunde întrebării vor fi doamna Dana Tănase-Director...

Propunerile Romalimenta de modificare a Legii 217 privind risipa de alimente

joi, 19 aprilie 2018

Risipa de alimente este din nou repusă în discuțiile dintre oficialii MADR și asociațiile profesionale din domeniu. Referitor la modificările legii 217/2016, federația Romalimenta a remis Direcţiei Generale de Politici  pentru Industria Alimentară şi Comerţ următoarele propuneri:   Catre MADR, Federaţia Romalimenta următorul punct de vedere faţă de ceea ce s-a discutat în 22 martie :   Propuneri...

Apelul oamenilor de afaceri către Doamna Prim Ministru Viorica Dăncilă

vineri, 16 martie 2018

(Comunicat) Reprezentanții Coaliției pentru Dezvoltarea României (CDR), inițiativă a mediului de afaceri din România coordonată de la începutul acestui an de Dragoș Anastasiu (Președintele Camerei de Comerț Româno-Germane) au prezentat membrilor Guvernului prioritățile mediului de afaceri, exprimându-și totodată disponibilitatea de a sprijini Executivul cu expertiza necesară și cu soluții pentru corectarea vulnerabilităților...

Meat.Milk 2018: Titluri incitante pentru dezbateri și Masa rotundă

miercuri, 14 martie 2018

În zilele de 10 și 11 mai 2018, la Hotel Alpin din Poiana Brașov, va avea loc cea de-a VII ediție a Expo-Conferinței Internaționale Meat.Milk, eveniment central pentru pentru întregul sector alimentar românesc, care va purta genericul ”Reconfigurarea sectoarelor de carne și lapte față de noile realități ale pieței”.   Ca de fiecare dată, din programul manifestării nu vor lipsi dezbaterile din finalul Workshop-urilor Carne...

Greenpeace cere scăderea producției de lapte și carne

miercuri, 14 martie 2018

Ca și când n-ar avea altă treabă mai bună de făcut, Greenpeace a lansat la începutul săptămânii un manifest prin care cere scăderea activităților din fermele de lapte, diminuarea producției de lapte și scăderea consumului de lactate, zice-se, ”pentru o planetă mai sănătoasă”.   Ca răspuns la manifestul Greenpeace, care urmărește reducerea producției și consumului de lactate, International Dairy Federation-IDF...

Emisiunea Meat.Milk din 23 februarie a avut 56.422 telespectatori

luni, 26 februarie 2018

Ediția din seara zilei de 23 martie a emisiunii Meat.Milk, în care au fost invitați domnii Sorin Minea-Președinte Romalimenta și Dorin Cojocaru-Președinte APRIL, a fost cea mai urmărită de până acum.   Astfel, potrivit informațiilor furnizate de Agro TV, pe baza măsurătorilor efectuate de compania Kleffmann, ediția din seara zilei de 16 ferbuarie a emisiunii Meat.Milk a totalizat un număr de 45.822 de...

Conferința Meat. Milk se va desfășura în zilele de 10 și 11 mai 2018 !!!

vineri, 16 februarie 2018

Agenția infoGROUP informează că Expo-Conferința Internațională Meat.Milk își modifică zilele de desfășurare, aceasta urmând să aibă loc în zilele de 10 și 11 mai 2018, la Hotel Alpin din Poiana Brașov. Toate celelalte detalii legate de tematică, program, secțiuni etc, rămân neschimbate.   Fiecare zi va debuta cu câte o ședință generală. În după-amiaza primei zile vor fi organizate workshop-urile Carne și Lapte....

Viitorul sectorului alimentar, dezbătut la MADR. (Fără Romalimenta și APRIL!?)

miercuri, 17 ianuarie 2018

(Comunicat) Ministrul Agriculturii, Petre DAEA, și secretarul de stat Alexandru POTOR au mediat, la sediul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), două dezbateri pe marginea textului Comunicării Comisiei Europene privind Viitorul sectorului alimentar și al agriculturii.   La prima dezbatere, au participat membrii Grupului tehnic de lucru pentru pregătirea sectorului agricol românesc în contextul modernizării și...

Romalimenta: Nu există un plan de suprataxare a alimentelor

joi, 3 august 2017

(Comunicat) Federația Romalimenta a exprimat cele mai serioase rezerve față de intențiile de supra-taxare, în diverse variante, a unor categorii de alimente, vehiculate în diverse medii și declarând obiective legate de protecția sănătații populaței, sau direct de colectare a unor fonduri suplimentare.   Argumentele noastre sunt multiple și bazate în principal pe experiența statelor care au introdus astfel de supra-taxe și unde...

Domnul Mihai Vișan a fost numit Secretar de Stat în MADR

joi, 20 iulie 2017

În sfârșit, Ministerul Agriculturii înțelege să se ocupe la modul serios, profesionist, de Industria alimentară din România, ridicând departamentul de resort de la rangul de directoriat, la cel de secretariat de stat.   Din fericire, la cârma acestui departament a fost numit ca Secretar de Stat unul dintre cei mai buni profesioniști din domeniu, mai precis, pe domnul Mihai Vișan.   Anterior, domnul Mihai Vișan a fost...

Patronatele protestează împotriva modului de implementare a politicilor de mediu

miercuri, 5 iulie 2017

(Comunicat) ROMALIMENTA, Pro Agro, ROFISH, ANCMMR,  PATROMAT și APDCR își manifestă îngrijorarea referitor la modul în care autoritățile statului implicate aleg să implementeze normele comunitare în România. Constatăm, contrar celor declarate în preambul,  că actul normativ nu contribuie cu nimic la asigurarea îndeplinirii de către România a obiectivelor politicii Uniunii Europene în materie de deşeuri şi politici de mediu și nu...

Romalimenta: Declaraţia domnului deputat Lorand Magyar conţine acuzaţii nefondate

marți, 30 mai 2017

Acuza că Ministerul Agriculturii «caută portiţe» pentru a amâna «nejustificat» aplicarea Legii privind diminuarea risipei alimentare dovedeşte necunoaşterea realităţii, pe care o reiterăm cu acest prilej:   MADR a invitat la consultări, succesiv, toate părţile interesate la elaborarea normelor de aplicare a legii. Cu acest prilej s-a ajuns la concluzia că normele nu pot corecta neclarităţi si hibe ale legii, încât se impune...

Poziția Romalimenta pe tema prorogării Legii 217/2016

luni, 22 mai 2017

Domnului Ministru PETRE DAEA Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale   Referitor la Necesitatea prorogării Legii 217/2016 privind diminuarea risipei alimentare şi a unor Norme de aplicare clare   Stimate Domnule Ministru,   Federaţia Romalimenta îşi exprimă deosebita apreciere pentru intenţia dumneavoastră de a declanşa prorogarea Legii 217/2016, pentru a face aplicabil acest act, cu efectele benefice dorite....

Romalimenta reacționează față de acuzațiile lansate de APC

miercuri, 5 aprilie 2017

(Comunicat) Spirit enciclopedic, Costel Stanciu (preşedintele APC – Asociaţia pentru Protecţia Consumatorilor) este expert în tot ce se vinde pe mapamond. De la şerveţele şi pamperşi la traficul aerian, nimic nu scapã « studiilor comparative » pe care le distribuie generos pe toate canalele media, învãţându-ne cum sã nu ne lãsãm pãcãliţi de capitaliştii veroşi în goana dupã abominabilul profit.   Studiile sale sunt...

Sorin Minea: Revenirea scandalului alimentelor de proastă calitate e ciudată

luni, 27 februarie 2017

(Agerpres) Consumatorul trebuie să respingă alimentele slab calitativ, iar pentru a putea să facă acest lucru trebuie să aibă informații în acest sens, a declarat Sorin Minea, președintele Federației Romalimenta.   Potrivit acestuia, producătorii alimentelor de calitate slabă nu pot fi învinuiți de existența acestor produse pe piață, atât timp cât respectă legislația și trec pe eticheta produselor compoziția...

De zece ani, în UE: Cum am fost, cum suntem, cum vom fi? Răspunde Sorin Minea

vineri, 16 decembrie 2016

Mai e puțin până în ziua de 1 ianuarie 2017, moment în care vom contabiliza trecerea a zece ani de la aderarea României la Uniunea Europeană. Ce a însemnat această perioadă pentru sectoarele de carne și lapte ale României, unde am ajuns și, mai ales, cum vor arăta aceste industrii în anul 2027? Pentru a creiona o imagine cât mai apropiată de adevăr, am adresat câte trei întrebări președinților principalelor asociații profesionale...