Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Romani

Studiu sociologic GfK: Românul vrea ”SĂ MOARĂ ȘI CAPRA VECINULUI”

luni, 29 octombrie 2018

În ultima perioadă, în mai multe rânduri am făcut apel la unele studii sociologice, pentru a încerca să răspundem la întrebarea: Cum suntem noi, românii, și de ce nu suntem în stare să ducem niciun proiect comun, la capăt? Am făcut acest lucru, gândind că, dacă găsim răspunsuri, putem găsi și rezolvări, cunoscându-ne mai bine, tocmai pentru a ne peria de rău și rele și tocmai pentru a face ca lucrurile să meargă mai bine,...

Spania: Români angajaţi la o fabrică de procesare a cărnii vor fi concediați

joi, 5 noiembrie 2015

În Spania, peste 300 de români din localitatea Burgos, Spania, au început un protest, după ce au aflat că fabricile de carne unde lucrează se vor închide. Oamenii cer salarii compensatorii, conform legii spaniole, dar nu le vor primi pentru că firma s-a declarat în insolvenţă,  potrivit RRA. Activitatea celor trei firme, unde 99% dintre angajaţi sunt români, se va opri treptat începând cu sfârşitul acestei luni, iar soluţiile nu sunt...

Romanii continua sa isi vanda ieftin terenul agricol

luni, 27 octombrie 2014

(Mediafax) Fondurile care investesc în terenuri agricole din România plătesc un preţ mult mai mic decât în Germania şi Marea Britanie, în timp ce potenţialul de creştere a producţiei este mult mai mare, informează Bloomberg. Fondul german ASI Europe GmbH are deja 4.000 de hectare în România, fondul olandez Cibus Farmland Club dezvoltă şi el un proiect agricol iar fondul britanic Velcourt Group Plc a anunţat şi el anul trecut că va...

Alimentele Bio nu conving

marți, 20 mai 2014

Potrivit unei cercetari privind obiceiul de consum al romanilor, alimentele bio inca nu conving. Afirmatia este facuta intr-un studiu realizat de Miriam Moroianu si Catalina Laschon, pentru Nielsen Romania, fiind publicat de Iqads. Romanii privesc alimentatia sanatoasa fie ca pe o renuntare la anumite alimente, fie ca pe nevoia de a introduce altele: respondentii cred ca o alimentatie sanatoasa ar trebui sa excluda...

Românii s-au zgârcit, private label crește

miercuri, 19 martie 2014

(Mediafax) Romanii sunt prudenti si au invatat sa-si gestioneze mai bine bugetul de cumparaturi, in pofida scumpirilor continue, arata Nielsen, potrivit careia valoarea pietei FMCG a crescut cu 1,9% anul trecut, sustinuta de consumul de alimente, marci private si pe canale, de supermarketuri si discounteri. Potrivit firmei de cercetare, un roman a cheltuit anul trecut, in medie, 779 lei pe luna pentru produse alimentare, de bacanie si ingrijire...

Chiar de sărbători, românii au devenit mai pesimiști

vineri, 28 februarie 2014

Desi ultimele studii aratau o oarecare imbunatatire a gradului de optimism al romanilor, in raport cu dorinta de consum, ultimele analize arata ca, exact in ultimul trimestru al anului 2013, romanii au ddevenit mai pesimist si privesc cu reticenta starea economiei si veniturile, desi asteptarile consumatorilor europeni au crescut in aproape toate tarile. Dorinta de cumparare inregistreaza si ea fluctuatii considerabile, Romania fiind in continuare una...

GulfFood-Dubai 2014: Nicio companie românească de carne, la cel mai mare târg de food din zona arabă

luni, 24 februarie 2014

În ziua de 23 februarie, în Dubai-Emiratele Arabe Unite, s-a deschis GulfFood, cel mai mare eveniment dedicat industriei alimentare din zona Golfului dar și din spațiul economic arab. La târg participă companii de pe toate continentele, interesul vizitatorilor crescând de la o oră la alta, de la o zi la alta. La standuri sunt expuse produse de cea mai bună calitate care acoperă întreaga arie de preocupări a sectorului alimentar mondial,...

Mezelurile, aproape nelipsite din frigiderele românilor

joi, 20 februarie 2014

Facand lista produselor ce se gasesc in frigiderul romanilor, o analiza publicata de Magazin progresiv releva faptul ca se remarca anumite categorii ca fiind universale, intrucat in mai mult de 85% din cazuri acestea sunt nelipsite de pe rafturi. Ouale si lactatele au un loc fruntas in clasament, cu o incidenta de peste 90%, reconfirmand astfel statutul de produse de baza in alimentatia romanilor. In dreptul acestor doua categorii nu se observa nicio...

Gradul de pesimism al românilor a scăzut

marți, 28 ianuarie 2014

Chiar daca romanii sunt in continuare pesimisti, anul 2013 a marcat un nou record pozitiv in ceea ce priveste cota de incredere in randul romanilor de la declansarea crizei economice pana in prezent, indicele general masurat de Barometrul de Incredere a Consumatorului realizat de GfK pentru Comisia Europeana atingand o medie anuala de -35. “Increderea populatiei va continua sa creasca, ca urmare a promisiunilor din campaniile electorale la care...

Alimentația și obiceiuri culinare în Dacia Romană (II)

vineri, 26 iulie 2013

Ne încheiem periplul istoric și culinar din epoca antichității prezentând câteva date despre alimentația populației din Dacia Romană, precum și câteva obiceiuri culinare din acea perioadă. Informațiile sunt preluate din lucrarea ”Alimentația în Dacia Romană” semnată de Lelia Molnar și publicată sub egida Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. Gătitul În familiile nobiliare, gǎtitul se fǎcea de bucǎtarul casei sau,...

Estul vrea mai multe echipamente, Vestul vrea mai multă automatizare

vineri, 26 iulie 2013

Piaţa mondială a echipamentelor de procesare în industria alimentară se ridică în prezent la o valoare de peste 37 miliarde USD şi este de aşteptat să ajungă la 45 miliarde USD până în 2018, arată un studiu realizat de compania de cercetare a pieţei Global Industry Analysts, Inc., (GIA). Cea mai dinamică piaţă Deşi segmentul echipamentelor pentru procesarea cărnii deţine doar al doilea loc, ca pondere în piaţa mondială a...

Nevinovăția României recunoscută de britanici

miercuri, 13 februarie 2013

Scandalul fraudei alimentare s-a intensificat atunci când Tesco, cel mai mare lanţ de supermarketuri din Marea Britanie, a recunoscut că, de fapt, spaghetele bolognese cu „carne tocată de vită“ conţin sută la sută carne de cal. România a fost învinovăţită că este ţara din care provin caii sacrificaţi folosiţi de Comigel, compania franceză care produce alimentele respective pentru distribuţia în Europa, ridicând temeri legate...