Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Salmonela

Pro Agro salută retragerea din comerț a ouălor infestate cu Salmonela

marți, 25 octombrie 2016

(Comunicat) În urma situației provocate la nivel comunitar de ouăle infestate cu Salmonela importate din Polonia, 7 țări europene emițând alerte în acest sens, sfătuim consumatorii români să fie foarte atenți la momentul achiziționării ouălor.   Considerăm că retragerea de la comercializare de pe piața românească a unei cantități de 10.000 de ouă, nu este o măsură care să garanteze că nu mai există riscuri de...

Pericolele microbiologice asociate cu carnea şi preparatele din carne ambalate

marți, 3 februarie 2015

Pericolele microbiologice majore asociate cu carnea ambalată se referă la supraviețuirea şi creşterea microorganismelor patogene pe produse din carne şi carne de pasăre, favorizată de compoziţia produselor şi factorii de mediu (activitatea apei, pH-ul, potenţialul oxido-reducător, compoziţia atmosferei în interiorul ambalajului, temperatura etc.). Cele mai importante microorganisme pentru sănătatea publică, întrucât răspund de...

O fermă din jud Neamţ a trimis pe piaţă ouă cu Salmonella

luni, 12 august 2013

A fost oprită de Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Neamţ, după un control, iar produsele aflate încă în fermă au fost puse sub sechestru veterinar, conform ziarulceahlăul.ro. Celelalte, de pe rafturi, vor ajunge la consumatori. Care cum vor şti de ce producător să se ferească, până DSVSA va lămuri cât de periculoasă este consumarea acestor ouă? “Ştiţi ce mă deranjează pe mine treburile...

România, acuzată că a exportat carne de pui cu salmonella

vineri, 9 august 2013

Peste trei tone de carne de pui contaminată cu salmonella ar fi fost exportate din România în mai multe ţări din Europa, ajungând în Grecia, Germania, Austria, Olanda, Anglia şi Macedonia. Lotul de 3,4 tone de carne de pui a fost exportat în Germania în luna martie, acelaşi lot fiind disponibil şi în România, însă autorităţile sanitare au precizat că testele din perioada respectivă nu au indicat vreo infestare. Alerta a plecat din...

Curcan cu Salmonella, în Botoşani şi Bacău

marți, 2 iulie 2013

O cantitate de şase kilograme de carne de curcan infestată cu salmonella, provenind dintr-un lot de 300 de kilograme, de la o firmă din Prahova, a fost depistată de inspectorii sanitari veterinari în cadrul controalelor de rutină, în magazine din Botoşani şi Bacău. Reprezentanţii Autorităţii Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor au declarat pentru MEDIAFAX că cele şase kilograme de carne cu salmonella, din care s-au...

Metodă rapidă de detectare a germenilor patogeni

joi, 14 februarie 2013

Instrumente de detectare rapidă a germenilor patogeni pe linia de producție sunt dezvoltate de către cercetătorii de la centrul de cercetări bascic CIC microGUNE. Aceștia folosesc proiectul PREDETEC pentru a crea metode pentru identificarea tulpinilor specific de patogeni, precum și tipuri generale de germeni, până acum concentrându-se pe detectarea Campylobacter jejuni. În plus, cei care conduc testele spun că vor putea lărgi aria de...