Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Salmonella

FoodWatch: În scandalul Lactalis, ”Justiția încă așteaptă”

miercuri, 25 iulie 2018

Membrii Parlamentului francez, însărcinați cu anchetarea deficiențelor care au contribuit la izbucnirea scandalului Lactalis, determinat de prezența salmonellei în formulele pentru sugari, în 2017, au făcut o serie de sugestii care ar putea face ca țara să introducă controale mai stricte privind siguranța alimentelor, informează FoodNavigator.   Se cer modificări legislative și structurale   În acest sens, Grégory...

ANSVSA: Precizări preprivind laptele praf pentru bebeluși din Franța

marți, 12 decembrie 2017

(Comunicat) În data de 4 decembrie 2017, Punctul Naţional de Contact al Sistemului Rapid de Alertă pentru Alimente şi Furaje din Franţa a informat Comisia Europeană cu privire la contaminarea cu Salmonella Enterica a unei game de alimente cu destinaţie nutriţională specială (lapte praf formulă pentru bebeluşi), produsă în Franţa, informare care a fost încadrată de către Comisia Europeană la notificare de...

Un milion de ouă de import, neutralizate de ANSVSA

marți, 6 decembrie 2016

(Comunicat) În perioada 25.10.2016 – 06.11.2016 ANSVSA a desfăşurat o acţiune la nivel naţional pentru a verifica modul de respectare, de către operatorii din sectorul alimentar, a condiţiilor sanitare veterinare şi de siguranţa alimentelor referitoare la transportul, ambalarea, depozitarea și comercializarea ouălor provenite din  comerțul intracomunitar.   La nivelul fiecărei DSVSA judeţene şi a municipiului Bucureşti, au...

Caz major de Salmonella la un procesator de carne din SUA

luni, 31 august 2015

Compania Kapowsin Meats și-a suspendat operațiunile după ce Departamentul Agriculturii din SUA (USDA) a declarat că nu a făcut suficient pentru a aborda problemele sanitare care au dus la descoperirea de Salmonella în unele dintre produsele din carne de porc ale companie, informează Globalmeatnews. Serviciul pentru Siguranță Alimentară și Inspecție al USDA (FSIS) a anunțat initial retragerea unui lot de produse la data de 13 august,...

Atenție, pericol de contaminare cu salmonella!

luni, 6 iulie 2015

Raportul anual al Sistemului de  Alertă Rapidă pentru alimente și furaje al UE (RASFF) a relevat o creștere de 25% la modificările de produse alimentare sau riscuri pentru sănătate, față de anul anterior, acesta fiind reprezentat de existența salmonellei la păsările de curte.   Raportul a arătat că numărul de cazuriu cu salmonella la păsrile din UE, precum și în zona europeană a liberuluischimb(AELS) în Islanda,...

Un lanţ de magazine din România vindea carne cu salmonella

luni, 4 august 2014

Patronii lanţului de magazine Mona Lisa din Reşiţa şi Caransebeş vindeau intenţionat carne stricată, potrivit StirileTVR.ro. Din interceptări reiese că patronii au dat indicaţii clare angajaţilor: marfa trebuia spălată şi repusă în galantare. Un client care s-a îmbolnăvit a făcut reclamaţie. Nu este foarte clar însă ce măsuri au luat şefii locali de la OPC şi Direcţia Sanitar-Veterinară. Nici poliţia şi procuratura locală...

Un nou laborator DSVSA la Bacău

vineri, 7 februarie 2014

Din acest an, Directia Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Bacau beneficiaza de o sectie noua de diagnostic de laborator. Sectia este inclusa in Laboratorul Sanitar Veterinar si pentru Siguranta Alimentelor si va putea analiza in cel mult 48 de ore orice proba prelevata din produsele alimentare din carne. Aici, se vor putea lucra concomitent 96 probe. “Deocamdata, a fost validata intern metoda de determinare a speciei de...

SUA aprobă un nou produs pentru lupta împotriva Salmonellei

luni, 13 ianuarie 2014

Autoritățile din SUA au aprobat un nou produs care ar putea ajuta procesatorii de carne de pasăre să lupte împotriva salmonellei, informează Global Meat News. Salmonelex, care conține fagi naturali împotriva salmonellei și este produs de compania olandeză Micreos, a fost recunoscut ca având statutul GRAS (Recunoscut în general ca sigur) de către FDA (Auturitatea pentru siguranța alimentelor din SUA). Micreos susține că Salmonelex,...

Rezultatele SARAAF privind micii cu Salmonella

miercuri, 19 iunie 2013

ANSVSA a finalizat alerta SRAAF, declanşată în data de 30.05.2013, privind suspiciunea contaminării produsului “Mici cu carne de pasăre Delicia“ cu Salmonella spp. Analizele pentru tipizare, realizate de Institutul de Igienă şi Sănătate Publică din Bucureşti, au arătat că serotipurile de Salmonella depistate de laboratorul din cadrul DSVSA Prahova  nu sunt patogene şi nu prezintă risc pentru sănătatea publică. Cantitatea de...

Ancheta „Salmonela”, finalizată săptămâna viitoare

vineri, 14 iunie 2013

Ancheta privind micii infestaţi cu salmonella va fi finalizată săptămâna viitoare, când Autoritatea Veterinară va prezenta toate rezultatele, a declarat, joi, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin. "Săptămâna viitoare, marţi sau miercuri, ancheta va fi finalizată, iar preşedintele Autorităţii Veterinare va organiza o conferinţă de presă în care va prezenta toate rezultatele. Cred că s-a reacţionat...

Mici cu Salmonella

marți, 11 iunie 2013

Conform Programului de supraveghere şi control în domeniul siguranţei alimentelor, în cadrul controlului oficial, în data de 30.05.2013, au fost prelevate de la un depozit de produse congelate, 5 probe din carne  preparată “mici”, produsă de o unitate de procesare a cărnii din judeţul Neamţ. În urma analizelor de laborator efectuate în Laboratorul Sanitar Veterinar şi pentru Siguranţa Alimentelor din cadrul DSVSA Prahova, în data de...

Relaţia rozătoare – salmonella în fermele zootehnice

miercuri, 17 aprilie 2013

Şobolanii şi/sau şoarecii sunt întâlniţi în incinta sau în jurul fermelor. Aceştia generează o serie de probleme inclusiv ameninţarea infectării animalelor cu Salmonella, antrenând implicaţii în  combaterea acesteia. Rezultatele cercetărilor efectuate  în mai multe  ţări au confirmat faptul că rozătoarele joacă un rol major în menţinerea infecţiei cu Salmonella enteritidis şi typhimurium în ferme, îndeosebi în cele de...