Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Sare

Tehnologii alternative de reducere a sării în produsele din carne

joi, 26 iulie 2018

Setarea țintelor pentru reducerea nivelului de sare a stimulat căutarea unor tehnici și metode inovatoare. Iar, succesul acestora reprezintă o problemă multidimensională, care implică natura produsului, compoziția sa și tipul procesării industriale (Ruusunen & Puolanne, 2005a). Printre abordările comune se numără reducerea cantității de sare adăugată în timpul procesării alimentelor (Aaslyng et al., 2014; Corral et al., 2013;...

Echilibrarea brânzeturilor cu nivel redus de sodiu

joi, 16 noiembrie 2017

Nivelul de sare din alimente a devenit în ultimii ani o preocupare serioasă pentru consumatori, drept pentru care, specialiștii din Industria lactatelor sunt mereu în căutarea celor mai bune soluții pentru a împăca și capra amatorilor de brânzeturi, și interesul producătorilor care vor să ofere cele mai gustoase și sigure produse. O soluție o poate reprezenta echilibrarea brânzei. Procedeul nu este nou, dar inovațiile pot veni în...

Tendinţa e clară: Reduceţi sarea din produse!

joi, 27 octombrie 2016

În ultima vreme, devine tot mai evidentă tendinţa producătorilor de a reduce procentul de sare din produse. După publicarea raportului Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii asupra consumului de sodiu, mai multe ţări au introdus prevederi în legislaţia lor pentru a reduce consumul de sare.   Subiect controversat   Sarea sau clorura de sodium (NACL) este un compus mineral, format din sodium și clor. Rolul sării în...