Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Sarmale

Rețetă oltenească: Sarmale în dovleac

marți, 11 noiembrie 2014

Reteta “Sarmale în dovleac” este folosită în Oltenia și preparată la restaurantul Celebration Garden, în cadrul Campaniei ”Descoperă tradițiile culinare românești!”. Ingrediente:   1 dovleac 2 cârnăciori semiafumați 300 g costiță afumată sau kaizer 500 g carne trecută prin mașina de tocat Heinner (3/4 porc și 1/4 vita) 100 g orez cu bob rotund 1 pungă de mălai Gold Maya 3 cepe bulion sare și...

Kaufland a stabilit un record Guinness

luni, 10 noiembrie 2014

(Agerpres) Pregătirile pentru doborârea recordului Guinness au început în urmă cu mai multe săptămâni, iar performanța a fost posibilă datorită implicării rețelei de magazine Kaufland, a unui număr mare de voluntari,  și a autorităților din Odorheiu Secuiesc, Gheorgheni, Miercurea Ciuc, Târgu Secuiesc și Sfântu Gheorghe. 250 de voluntari din județele Harghita, Covasna, dar și din Brașov au început să învelească sarmalele...

Sarmalele, Locul III în topul culinar european!

miercuri, 4 iunie 2014

Specialităţile bucătăriei româneşti sunt la mare apreciere în Uniunea Europeană, după ce sarmalele din România s-au clasat pe locul trei în cadrul unui concurs online desfăşurat la iniţiativa Parlamentului European denumită „Gustul Europei" (Taste of Europe). Competiţia lansată pe contul de Facebook al legislativului de la Bruxelles a fost câştigată de salata tradiţională bulgărească „shopska", care a adunat peste 20.000 de...