Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close
Conferinta

Siguranta alimentara

Biotrend Plus a devenit reprezentant exclusiv al firmei Hygiena International

miercuri, 22 februarie 2017

(Comunicat) Ne face o deosebita placere sa va informam ca incepand cu anul 2017, compania noastra,  Biotrend Plus SRL,  este reprezentantul exclusiv al companiei Hygiena International pe teritorul Romaniei, pentru toate segmentele industriei alimentare si non-alimentare. Toate produsele companiei Hygiena International sunt certificate ISO, ceea ce garanteaza calitatea de exceptie si fiabilitatea produselor noastre.   Informatii referitoare la...

La Köln s-a deschis primul magazin care vinde ”deșeuri alimentare”

miercuri, 8 februarie 2017

La Koln s-a deschis primul supermarket care comercializează exclusiv ”deşeuri alimentare”, un mic pas către o societate fără deşeuri, scrie Deutsche Welle.   Culmea, magazinul care se numește The Good Food (Măncare bună), primul de acest gen din Germania şi al treilea din Uniunea Europeană, s-a deschis în oraşul german Köln. Acesta comercializează produse de tot felul, de la legume la bere. Iar, fapt neobişnuit, toate aceste...

EFSA: Programul tematic pentru anul 2017

miercuri, 1 februarie 2017

Programul tematic al EFSA pentru anul 2017 își propune o serie de programe cât se poate de interesante. Partea și mai interesantă este aceea că autoritatea europeană pentru siguranță alimentară și sănătate animală așteaptă proiecte care vor fi finanțate cu sume mai mult decât considerabile. Pentru ediția inaugurală a acestui an, revista Meat.Milk. vă prezintă câteva programe, planul tematic complet și condițiile de finanțare...

Adina Vălean a devenit Președinte al Comisiei PE pentru Mediu, Sănătate și Siguranță Alimentară

miercuri, 25 ianuarie 2017

Doamna Adina Vălean a fost aleasă, luni, în funcția de președinte al Comisiei Parlamentare Europene pentru Mediu, Sănătate Publică și Siguranță Alimentară.    Europarlamentarul PNL a fost votată prin aclamare la începutul ședintei de comisie de luni după-amiază. Este pentru prima oară când un europarlamentar român ocupă poziția de președinte de comisie parlamentară.   ”Increderea colegilor mei din Comisia...

DSVSA București a verificat magazine alimentare din București

marți, 15 noiembrie 2016

(Comunicat) În perioada 09 – 11.11.2016, inspectorii DSVSA Bucureşti, împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului General al Poliţiei Române – Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Serviciul  de Investigare a Criminalităţii Economice, în cadrul Planului de măsuri comun „Interconnect II” 2016, au efectuat controale privind verificarea respectării condiţiilor sanitare veterinare şi pentru siguranţa...

ANSVSA și IGP efectuează controale la toate intrările Bucureștiului

vineri, 7 octombrie 2016

În aceasta dimineaţă, în intervalul orar 4:00-8:00, ANSVSA şi Inspectoratul General al Poliţiei Române au desfăşurat o amplă operaţiune de control în trafic a tuturor autovehiculelor destinate transportului de produse alimentare şi animale vii.   Filtrele au avut loc simultat în 11 puncte de control plasate la principalele intrări în Capitală, aflate pe raza următoarelor localități: Bragadiru, Domnești, 1 Decembrie,...

Controale ANSVSA pe Litoral

marți, 2 august 2016

În perioada 25.07.2016 – 31.07.2016, în cadrul “Comandamentului Sezon Estival 2016”, coordonat de ANSVSA, medicii veterinari oficiali, din cadrul Direcţiei Sanitare Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Constanţa împreună cu inspectorii de specialitate delegaţi, au desfăşurat activităţi de control în unităţi de producere, prelucrare, procesare, depozitare, valorificare şi comercializare a produselor alimentare. Astfel, au fost...

Medicii veterinari sunt în sprijinul procesatorilor din Industria alimentară

miercuri, 20 iulie 2016

(Comunicat) Profesia veterinară este pusă în slujba asigurării sănătăţii şi potenţialului animalelor aducătoare de venituri, în serviciul deţinătorilor de animale, cu implicare în prevenirea transmiterii de boli la animale şi de la animale la om, siguranţa alimentelor destinate consumului uman, salubritatea furajelor pentru animale şi protecţia mediului, acţiuni care se regăsesc în cerinţele sociale şi care în final asigură...

Curs autorizat în domeniul ISO 9001:2015

vineri, 15 iulie 2016

TOP QUALITY MANAGEMENT (www.cursuriautorizate.ro) are deosebita placere sa va invite sa participati la cursul practic intensiv AUDITOR IN DOMENIUL CALITATII ISO 9001:2015, autorizat la nivel national de ANC (Autoritatea Nationala pentru Calificari) si international de Institutul american IIA Global (The Institute of Internal Auditors). Programul de specializare se va desfasura in luna iulie 2016 la Bucuresti.    Cursul se adreseaza...

ANSVSA a dispus un control la nivel național, în sectorul de carne

miercuri, 22 iunie 2016

ANSVSA transmite că, în cursul lunii iunie 2016, la nivelul fiecărei DSVSA judeţene s-au constituit echipe de inspectori care desfăşoară controale oficiale în unităţile din sectorul cărnii de pasăre, pe întregul lanţ alimentar.   Aceste controale oficiale sunt organizate cu scopul verificării modului de respectare a  condiţiilor sanitare veterinare referitoare la producerea cărnii proaspete, a cărnii tocate şi a cărnii...

ANSVSA NU va publica numele ”păcătoșilor”!

joi, 26 mai 2016

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVA) a anunţat că nu va publica numele companiilor amen­da­te pentru ne­res­pectarea norme­lor sanitar-veterinare şi care pun în peri­col sănătatea consumatorului, pe motiv că aceste da­te nu sunt informaţii de interes public, ci secrete de serviciu:   „Ca urmare a solicitării dumnea­voastră înregistrată la Autoritatea Naţională Sanitară...

Analiza senzorială a cărnii și a produselor din carne

luni, 23 mai 2016

Noțiunea de „calitate” a cărnii este utilizată în sensuri diferite, în funcție de preocuparea și pregătirea celor care o folosesc. În sens larg, „calitatea” cărnii reprezintă o însumare a factorilor nutritivi, senzoriali, igienici și tehnologici. Diferențe importante în compoziția chimică a cărnii se constată în funcție de specie, rasă, vârstă, starea de îngrășare și regiunea anatomică. La compoziția chimică a...

Echipamente de igienizare și sterilizare

joi, 19 mai 2016

Indiferent de natura procesării, indiferent de fluxul tehnologic, indiferent de produsele realizate, curățenia și igiena  trebuie să fie perfecte. Desigur, sunt foarte multe echipamente și produse de igienizare, dar liniile de ready-meal, precum și firmele de catering sau restaurantele de foarte mare capacitate au o anumită specificitate. În prezenta ediție, vă prezentăm câteva propuneri tehnologice ale companiei Intertek Group, din Marea...

ANPC: În 2015, 8 % dintre produsele alimentare au prezentat neconformități

vineri, 1 aprilie 2016

Potrivit unui comunicat al ANPC în urma celor 4.620 de controale la supermarketuri şi hypermarketuri, desfăşurate în 2015 s-au încheiat 1.607 procese verbale de constatare a contravenţiei.    ANPC a desfăşurat 56 de controale tematice la nivel naţional, respectiv 30 de controale în domeniul produselor şi serviciilor alimentare (54%), 26 de controale în domeniul produselor şi servicii nealimentare (46%). Pe lânga aceste controale...

A fost lansată Campania Meat & Milk ”Focus pe TEHNOLOGIE”

marți, 29 martie 2016

Una dintre provocările continue ale procesatorilor de carne și lapte din România, dar și una dintre cele mai mari, este aceea de a fi în permanență competitivi, ba, mai mult, de a fi capabili în orice moment să răspundă cerințelor pieței atât din punct de vedere al calității și siguranței alimentare a produselor, cât și din punct de vedere al prețului și al diversității gamei sortimentale. Alături de ei, fermierii sunt direct...

Profi respinge afirmațiile nefondate referitoare la activitatea sa

marți, 29 martie 2016

(Comunicat) În presa au fost facute unele afirmatii cu privire la suspendara unui sef de magazin PROFI din Arad, afirmatii pe care PROFI le respinge, facand urmatoarele precizari:   Mai multi angajati ai acelui magazin au reclamat recent ca seful unitatii comite abuzuri grave si nu respecta procedurile PROFI. Am declansat o ancheta interna preliminara din care a rezultat ca reclamatiile sunt fondate, ca acel angajat aplica aleator o serie de...