Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Siguranta alimentara

ANSVSA: Sinteza activității Comandamentului estival 2018

joi, 6 septembrie 2018

(Comunicat) În perioada 25 iunie – 02 septembrie 2018, în cadrul Comandamentului Sezon Estival 2018, echipe de inspectori sanitari veterinari şi pentru siguranţa alimentelor au verificat modul în care sunt respectate condiţiile sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor privind producerea, prelucrarea, depozitarea, transportul şi comercializarea produselor alimentare.   Activitatea Comandamentului a fost realizată de...

Ecolean își va deschide o nouă unitate de producție

vineri, 31 august 2018

Ecolean a achiziționat o suprafață de 30.000 mp în Landskrona, Suedia, pentru a deschide o instalație de producție în 2020, creând 100 de noi locuri de muncă.   Uzina va fi amplasată la 20 km sud de Helsingborg, unde se află sediul companiei, inclusiv o unitate de producție. De asemenea, Ecolean are o fabrică de producție în China și o instalație în construcție în Pakistan, care se așteaptă să înceapă operațiunile în...

Curs autorizat ANC-Manager in domeniul Sigurantei Alimentare – HACCP, ISO 22000

luni, 27 august 2018

(Comunicat) TOP QUALITY MANAGEMENT (www.cursuriautorizate.ro), furnizor autorizat de Autoritatea Nationala pentru Calificari pentru programe de specializare si perfectionare pentru adulti, are deosebita placere sa va invite sa participati la cursul practic intensiv MANAGER IN DOMENIUL SIGURANTEI ALIMENTARE – cod COR 242321 organizat la Bucuresti, in 04, 05, 06 si 07 SEPTEMBRIE 2018.   Programul este autorizat de Autoritatea Nationala...

S-a dat startul tranziției la noua versiune a Standardului ISO 22000

miercuri, 4 iulie 2018

Organizația Internațională pentru Standardizare a republicat standardul revizuit ISO 22000:2018, privind sistemul de management al siguranței alimentelor, marcând începutul unei perioade de tranziție de trei ani, pentru companiile certificate, acestea având nevoie de o abordare preventivă a siguranței alimentelor, ajutând la identificarea, prevenirea și reducerea pericolelor produse de alimente în lanțurile alimentare și...

Recomandări ANSVSA pentru evitarea apariţiei toxiinfecţiilor alimentare

miercuri, 30 mai 2018

(Comunicat) Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor recomandă  populaţiei ca, în perioadele cu temperaturi ridicate, să acorde atenţie modului în care păstrează sau prepară alimentele şi a locurilor de unde acestea sunt cumpărate.   Astfel, consumatorilor li se recomandă:   – Să cumpere produse alimentare numai din locuri sau spaţii înregistrate sau autorizate sanitar...

Salam cu pestă porcină africană, confiscat la vama Halmeu

vineri, 30 martie 2018

(Comunicat ANSVSA) Examenele de laborator, realizate de Laboratorul Sanitar Veterinar și pentru Siguranța Alimentelor din cadrul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Satu – Mare, au pus în evidență prezența virusului pestei porcine africane, într-o probă recoltată dintr-un salam, confiscat de la un cetățean din Ucraina.   Respectivul produs făcea parte dintr-un lot de produse alimentare confiscate, în...

Rezultatele controalelor DSVSA-București din luna februarie

miercuri, 7 martie 2018

(Comunicat) Inspectorii D.S.V.S.A București au efectuat în perioada 01-28.02.2018, 1396 controale în unități cu activitate în diferite domenii, respectiv, sectoarele: alimentar, sănătate și bunăstare animală, nutriţie animală, unităţi din domeniul subproduselor de origine animală care nu sunt destinate consumului uman, în exploatații nonprofesionale de animale.   În urma verificărilor efectuate au fost aplicate 20 sancțiuni...

EFSA: Rezistența antimicrobiană, o amenințare la adresa sănătății publice

miercuri, 28 februarie 2018

Bacteriile de la oameni și animale continuă să arate rezistență la antibiotice, conform unui nou raport publicat de Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară (EFSA) și de Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (ECDC).   Raportul, bazat pe date din 2016, a confirmat rezistența antimicrobiană ca una dintre cele mai mari amenințări la adresa sănătății publice, în principal prin reducerea eficacității...

Revoluție în ambalarea cărnii proaspete: Tehnologia SSL

miercuri, 14 februarie 2018

La începutul lunii martie a acestui an, compania Krehalon, parte a concernului japonez Kureha, a organizat la Frankfurt demonstrații live ale unui concept revoluționar de ambalare secundară a cărnii proaspete, care a atras atenția companiilor de carne din întreaga lume, aflate în căutare idei proaspete și inovatoare. Acest nou concept de ambalare promite să reinventăm complet industria de ambalare a cărnii proaspete, prin crearea a numeroase...

Plasticul a determinat creșterea cu 32 % a rechemării produselor alimentare

miercuri, 10 ianuarie 2018

(Comunicat) Potrivit unui comunicat transmis redacției Meat.Milk. de Detectamet-Manufacturing Detectable Food Safety Office & Professional Cleaning Producs, retragerea produselor alimentare contaminate din cauza plasticului a înregistrat o creștere de 32%, din 2016 și până la finalul anului trecut, conform studiilor recente și citate de rapoarte oficiale. Când excludem sursele recent adăugate, creșterea pe o bază similară este de...

Proiecte bilaterale România–Moldova în domeniul sănătății animalelor al siguranței alimentelor

miercuri, 13 decembrie 2017

(Comunicat) Închiderea oficială a două dintre proiectele bilaterale România–Republica Moldova, derulate între Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), Agenţia pentru Siguranţa Alimentelor şi Ministerul Agriculturii, Dezvoltarii Regionale şi Mediului din Republica Moldova a avut loc la Chişinău, în data de 12 decembrie 2017. Cele două proiecte au fost finanțate de către Ministerul Afacerilor...

Comisarul pentru Siguranță alimentară, Vytenis Andriukaitis, la București

miercuri, 18 octombrie 2017

(Comunicat) Reprezentanța din România a Comisiei Europene informează că domnul comisar european Vytenis ANDRIUKAITIS, responsabil pentru sănătate și siguranță alimentară, va vizita Bucureștiul, în perioada 19-20 octombrie 2017.   Înaltul oficial european se va întâlni cu dl. Ion-Marcel CIOLACU, viceprim-ministru, dl. Florian-Dorel BODOG, ministrul sănătății, și dl. Petre DAEA, ministrul agriculturii și dezvoltării...

UE va introduce postul de Ofițer de Siguranță alimentară în fiecare stat membru

joi, 28 septembrie 2017

Responsabili ai statelor membre ale Uniunii Europene și Comisia pentru Protecția Consumatorilor, reuniți la Bruxelles, au convenit asupra unei serii de măsuri de consolidare a acțiunilor ca urmare a scandalului de fipronil, inclusiv crearea unui post de Ofițer de Siguranță alimentară, în fiecare stat membru.   Decizia a venit în urma scandalului iscat de fipronil, insecticidul fiind găsit în fermele olandeze și belgiene, 26 de...

Verificarea X-Ray a produselor din carne și lapte

luni, 31 iulie 2017

Inspecția produselor a devenit un element indispensabil al producției de alimente, o parte inerentă a oricărui concept HACCP și o condiție absolut esențială a unei certificări IFS de succes. Orice contaminare a alimentelor cu impurități de orice fel poate avea consecințe grave pentru o companie, deoarece, în conformitate cu legea privind răspunderea pentru produs, fiecare producător este responsabil pentru contaminarea produselor sale....

Rezultatele controalelor ANSVSA în perioada minivacanței de 1 Mai

miercuri, 3 mai 2017

(Comunicat) În perioada minivacanței de 1 Mai, inspectorii ANSVSA au controlat modul în care operatorii economici respectă normele şi cerinţele de igienă referitoare la depozitarea, manipularea, transportul şi expunerea alimentelor pentru comercializare, pentru a preveni apariţia unor toxiinfecţii alimentare.   Controalele au vizat unităţile de alimentaţie publică de tip restaurant, fast-food, laborator, cofetarie/patiserie,...

Controale ANSVSA privind trasabilitea alimentelor congelate

luni, 10 aprilie 2017

În intervalul 7 – 9 aprilie, inspectori ai Direcțiilor Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor București și Ilfov au desfășurat controale inopinate, pentru a verifica modul în care operatorii din industria alimentară își respectă obligațiile privind asigurarea trasabilității produselor alimentare de origine animală congelate și pun la dispoziția consumatorului atât informații privind data producției cât și informații...