Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Spanghero

Carrefour aprovizionat de Spanghero

joi, 1 august 2013

Fosta companie franceză de procesare a cărnii, Spanghero, care a fost prinsă în centrul scandalului cărnii de cal, s-a redeschis sub un alt nume. Unitatea de procesare carne care se află în Castlenaudary s-a redeschis în această săptămână sub numele de ”La Lauagaise”. Cu toate acestea, compania care avea până în scandal 230 de angajați va avea acum doar 95 de angajați. Compania a recăpătat certificatul de sănătate și...

Horsegate- How it was and where did it go

sâmbătă, 13 iulie 2013

Started with a news almost trivial appeared in the British press, horse meat scandal, "Horsegate", as it was later named, would have brought down the whole meat sector in Europe. DNA tests imposed by the European Commission for meat products revealed serious deficiencies in most countries, deficiencies which have proven to be ilegally. In some countries, were arrests and cases of prosecutors. Neither Romania was not spared. In the UK, the Irish horse...

Spanghero a fost scoasă la tarabă

luni, 22 aprilie 2013

Compania franceză Spanghero, aflată la originea scandalului cărnii de cal în lasagna de vită, este scoasă la vânzare după ce a intrat în linchidare judiciară, a anunţat vineri preşedintele companiei, citat de AFP, anunţă Mediafax. Cu sediul la Castelnaudary, sud-vestul Franţei, fosta companie de intermediere şi procesare de carne, care are aproximativ 300 de salariaţi, a intrat vineri în lichidare judiciară, cu posibilitatea de...

Horsegate-Cum a fost și la ce s-a ajuns

miercuri, 17 aprilie 2013

(Down, eglish version too) Început cu o știre aproape banală apărută în presa britanică, scandalul cărnii de cal, ”Horsegate”, așa cum a fost el botezat ulterior, avea să dea peste cap întregul sector de carne din Europa. Testele ADN impuse de Comisia Europeană pentru produsele din carne au scos la iveală grave deficiențe în mai toate țările, deficiențe care s-au dovedit a ține de penal. În unele țări, s-a lăsat cu arestări...

Spanghero a reprimit autorizația de funcționare

marți, 19 februarie 2013

Spanghero, procesatorul francez de carne implicat în scandalul european al cărnii de cal şi suspectat că ar fi înlocuit etichetele produselor, va putea să producă în continuare. Autorităţile franceze i-au înapoiat licenţa de funcţionare după ce, la începutul anchetei, activitatea firmei fusese oprită. Compania va putea produce doar carne tocată, cârnați și produse proaspete, fără a avea voie să depoziteze carne congelată,...

Minciunile francezilor în scandalul cărnii de cal

marți, 12 februarie 2013

Presa franceză, dar și reprezentanții firmelor Comigel și Spanghero, se întrec în acuze nefondate îndreptate împotriva firmelor românești. Astfel, în mod cu totul eronat, ei susțin următoarele neadevăruri: Carnea de cal ar fi plecat din România tocată. În mod real, procesarea a avut loc în străinătate. Chiar şi pentru un măcelar fără experienţă nu este greu să vadă diferenţele dintre carnea de cal şi cea de vită. Deşi...