Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Taie TVA la carne

Exclusiv! Jurconi: Așteptăm noi discuții privind reducerea TVA

marți, 3 martie 2015

Dupa cum se știe, aseara, la sediul Ministerului de Finante, a avut loc o noua runda de discutii privind reducerea TVA la carne, reducere care ar trebui sa fie cuprinsa in Codul Fiscal care va intra in vigoare la inceputul anului viitor. Asa cum am anuntat pe fluxul de stiri al revistei Fabrica de Carne, ARC si Romalimenta au solicitat ministrului Finantelor, Darius Valcov, reducerea acestei taxe pe tot lantul de productie, procesare si comercializare a...

Jurconi: ”Taxarea inversă la carne decapitalizează procesatorii”

miercuri, 18 februarie 2015

Prezent, ieri, la un dialog cu parlamentarii, Alex Jurconi a fost categoric: ”Taxarea inversă la carne decapitalizează procesatorii” În plnă dezbatere a noului Cod fiscal, producătorii din sectorul de carne al României s-au întâlnit ieri cu parlamentarii, pentru a discuta o nouă propunere legislativă prin care se doreşte stimularea consumului de carne şi preparate din carne de porc şi pui, fiind pusă în discuție și varianta...

Alex Jurconi: Nu cred în leadership-ul de peluză, ci în implicarea eficientă!

joi, 12 februarie 2015

Foarte curând, Federația Pro Agro, care a reușit să se impună în prim-planul activității organizatorice a unei bune părți a fermierilor români, dar și a unor sectoare de procesare, reprezentând unul dintre principalii parteneri de dialog, pentru autorități, își va alege prin vot noul Președinte. În cursa pentru noul mandat sunt înscriși domnii Alex Jurconi, președintele în exercițiu, și domnul Florin Bercu, Director Executiv al...

Piața cărnii din România valorează 3 miliarde de euro

vineri, 12 decembrie 2014

Piața cărnii din România valorează 3 miliarde de euro, reducerea cotei de TVA fiind absolut necesara pentru salvarea ei, s-a afirmat ieri la o intalnire de afaceri care a avut loc la hotelul Intercontinental. In aceste conditii, prezent la intalnirea cu reprezentanti ai mediului de afaceri din sectorul carnii, Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a declarat ca diminuarea acestei taxe pentru carne si produse din carne ramane un obiectiv al...

Radu Timiș: Evaziunea pe segmentul procesării e de 80 %

luni, 8 decembrie 2014
Radu Timiș

Evaziunea pe segmentul procesării cărnii a atins nivelul de 80 %, a declarat domnul Radu Timiș, Președinte al Asociației Române a Cărni și, totodată, al grupului de firme Cris-Tim, într-o întâlnire cu presa organizată săptămâna trecută la sediul Pro Agro, înc adrul campaniei ”Taie TVA la Carne”. În cursul întâlnirii, acesta a adăugat: ”Chiar dacă ne referim la comerțul cu produse din carne sau carne proaspătă, din...

Ilie Van: Importul de carne de pasăre a crescut

joi, 4 decembrie 2014
Taie TVA la carne

Importul de carne de pasăre a crescut nepermis de mult, în condițiile unui TVA la carne exacerbat, de 24 %”, a declarat domnul Ilie Van, președinte al Uniunii Naționale a Crescătorilor de Păsări din România, la conferința de presă organizată de federația Pro Agro, prin care s-a solicitat prezența la negocierile cu reprezentanții FMI, Comisia Europeană și Banca Mondială, prezentă la București pentru a discuta noile termene ale...

TVA-ul trebuie să devină motor de creștere economică

miercuri, 12 noiembrie 2014
tva carne

TVA-ul și fiscalitatea ar trebui folosite în România ca un instrument de creştere economică, nu ca o sursă de venituri la bugetul de stat, ceea ce implică simplificarea sistemului prin introducerea declaraţiilor şi plăţilor electronice, dar şi folosirea unor principii precum reducerea poverii administrative, stabilitatea şi predictibilitatea, o diferenţiere a TVA şi claritate legislativă, sunt de părere specialişti în fiscalitate...

Campania ”Taie TVA la carne!”, la Meat & Milk 2014

miercuri, 18 iunie 2014

Ședința generală a Expo-Conferinței Internaționale Meat & Milk 2014, din dimineața de 12 iunie, a prilejuit domnului Alex Jurconi să pledeze încă o dată pentru diminuarea cotei de TVA la carne. De această dată, pledoaria sa a putut fi făcută chiar în fața domnului Daniel Constantin, Vicepremier și Ministru al Agriculturii și Dezvoltării Rurale, dar și a europarlamentarului Laurențiu Rebega, aceia care au fost prezenți în...

Diminuarea TVA la carne va fi analizată în septembrie

luni, 26 mai 2014

(Agerpres) În septembrie va avea loc evaluarea impactului reducerii TVA la pâine, după un an de aplicare, după care va fi discutat cu producătorii calendarul scăderii TVA la carne, dar şi la produse tradiţionale, bio şi legume-fructe, a anunţat premierul Victor Ponta. Potrivit premierului, producătorii de carne cer, pe bună dreptate, scăderea TVA la carne", iar această măsură va fi discutată în toamnă. "Nu vreau să fac promisiuni...

Scrisoare Deschisă: ”Tăiați TVA la Carne!”

vineri, 23 mai 2014

Ieri, Pro Agro a transmis o Scrisoare Deschisă autorităților financiare si de decizie europene, precum și Guvernului României, în care se solicită diminuarea cotei de TVA la carne și produse din carne, de la 24, la 5 %. Datorită împortanței deosebite a documentului, îl publicăm integral:   Către: Fondul Monetar Internaţional (FMI), În atenţia: doamnei CHRISTINE LAGARDE, director general, Banca Mondială (BM), În atenţia:...

Campania ”Taie TVA la carne”: Scrisoare Deschisă către organismele financiare internaționale

joi, 22 mai 2014

Federația Pro Agro va trimite către Fondul Monetar Internaţional, Băncii Mondiale şi Comisiei Europene, o Scrisoare deschisă în care vor fi prezentate argumentele pentru care este solicitată reducerea TVA-ului la carne și produse din carne, de la 24, la 5 %. Prin intermediul scrisorii, reprezentanţii celor mai importante asociaţii din industria cărnii din România, vor să atragă atenţia asupra situaţiei dificile în care se află...

Pro Agro: Cu un TVA de 5 %, de 1 Mai s-ar fi mâncat cu 10 milioane de mici în plus!

marți, 13 mai 2014

În România, anual, se consumă între 20 şi 25.000 de tone de mici. Asta înseamnă că pe mesele românilor ajung în jur de 440 de milioane de mici anual. Dacă luăm în calcul populaţia activă, reiese că un român mănâncă în medie 40 de mici pe an.*.   În perioada 1-4 mai 2014 consumul de mici s-a ridicat la 10 % din totalul anual. Astfel, 4 din cei 40 de mici consumati anual de fiecare român ajung pe grătarul de 1 mai. Mai...

Pro Agro: Reduci TVA la carne, economisești 75 de euro

miercuri, 7 mai 2014

Un român consumă aproape 58 de kilograme de carne în fiecare an: - 18,528 kilograme de carne de pui - 11,832 kilograme de carne de porc - 3,288 kilograme de carne de vită - 12,456 kilograme de preparate din carne - 7,572 kilograme de pește și produse din pește - 4,068 kilograme de carne de alt tip   Prețul mediu pentru un kilogram de carne de pasăre, cu TVA de 24%, este de 9 RON. Asta înseamnă o cheltuială anuală/familie...

De 1 Mai, românii au mâncat 30 de milioane de mici

marți, 6 mai 2014

(Mediafax) In vacanta de 1 Mai, in Romania s-au consumat cca 30 de milioane de mititei, afirma Alex Jurconi, presedintele ProAgro. Romanii mananca anual 440 milioane de mici, care cantaresc circa 20-25.000 de tone, mini-vacanta de 1 mai aducand cele mai mari vanzari, avand in vedere ca in doua-trei zile se consuma peste 1.500 de tone, ceea ce inseamna 30 de milioane de mici, potrivit federatiei ProAgro. "Daca am pune cap la cap toti acesti mici...

Campania Taie TVA la Carne a fost lansată oficial

joi, 17 aprilie 2014

Azi, la sediul ProAgro din Capitală, a avut loc o conferință de presă prilejuită de lansarea oficială a campaniei ”Taie TVA la carne”. La eveniment au participat: Doamna Eugenia Cărăgui-Președinte ARC, domnii Alexandru Jurconi-Președinte ProAgro, Sorin Minea-Președinte Romalimenta, Ioan Ladosi-Presedinte APCPR, Aurel Popescu-Președinte Rompan, Radu Timiș-Vicepreședinte ARC, Ovidiu Dușleag-Vicepreședinte ARC, Ștefan Pădure-Director...

Campania ”Taie TVA la carne” a fost lansată în mall

joi, 17 aprilie 2014

Cea mai mare campanie din acest an, o campanie dedicată reducerii TVA la carne de la 24% la 9% este demarată în această săptămână. Primul eveniment al inițiativei producătorilor agricoli și a celor din industrie a avut loc ieri, într-un mall din Capitală, iar imaginile filmate vor face parte dintr-o serie de clipuri promoționale ale campaniei. Sute de bucureșteni au avut parte de o surpriză dacă au fost la cumpărături în Plaza...