Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Tehnologii de procesare

Rusia va mări taxele pentru importul de tehnologii alimentare

miercuri, 20 iunie 2018

Ministerul Industriei și Comerțului din Rusia încearcă să majoreze taxele de import pentru toate tipurile de echipamente utilizate în industria alimentară, mărind taxele cu până la 10 ori, în ciuda faptului că aceast lucru va pune o povară financiară atât pentru proiectele noi, cât și pentru cele existente în industria cărnii din țară.   Ministerul intenționează să ridice taxele pentru toate categoriile de echipamente...

Utilizarea nanotehnologiei în procesarea cărnii

luni, 8 ianuarie 2018

Nanotehnologia își are rădăcinile într-o teorie emisă în 1959 de fizicianul Richard Feynman la Societatea Americană de Fizică și se referă la proprietățile componentelor la scară nanometrică și la procesul sau procesele utilizate în fabricarea și/sau biofabricarea de noi materiale măsurate la scară nanometrică. Nanotehnologia furnizează o gamă largă de oportunități pentru dezvoltarea de produse și aplicații inovatoare în...

A fost lansată Campania Meat & Milk ”Focus pe TEHNOLOGIE”

marți, 29 martie 2016

Una dintre provocările continue ale procesatorilor de carne și lapte din România, dar și una dintre cele mai mari, este aceea de a fi în permanență competitivi, ba, mai mult, de a fi capabili în orice moment să răspundă cerințelor pieței atât din punct de vedere al calității și siguranței alimentare a produselor, cât și din punct de vedere al prețului și al diversității gamei sortimentale. Alături de ei, fermierii sunt direct...

Proteinele alternative pentru produsele din carne au un viitor cert

marți, 16 decembrie 2014

Proteinele alternative sunt o "zonă fierbinte" de interes și produse, cum ar fi tartinabilele facute din larve ar putea fi o certitudine pentru viitor, potrivit declarațiilor unui expert în trenduri alimentare, conform Nutra Ingredients. Proteinele din insecte ”se cuibăresc”  în mintea consumatorilor și devin din ce în ce mai acceptabile, a declarat Lu Ann Williams, director al departamentului de inovare al Innova Market Insights. "Nu spun...

Tehnologie inovatoare de fabricare a cârnaților din carne de pasăre

sâmbătă, 8 februarie 2014

Autor: Prof. univ. dr. ing. Maria Turtoi, Universitatea Dunărea de Jos din Galaţi Cârnatul este un aliment preparat din carne tocată şi condimente, amestec introdus în intestine de porc sau de oaie sau într-un înveliş din colagen, celuloză sau chiar material plastic. Prepararea cârnaţilor este o tehnică tradiţională de conservare a alimentelor în multe zone ale lumii. Tehnicile de conservare cuprind maturarea, uscarea şi afumarea....

Alternative moderne de reducere a grăsimii

joi, 28 februarie 2013

Autor: Ing. Tehnolog Cristian Delia Gavriluţ Este foarte important pentru noi, cei care lucrează în industria cărnii, fie că suntem tehnologi, producători ori comercianţi, să fim la curent cu tot ceea ce este nou pe piaţă, indiferent de domeniul pe care inovaţia îl vizează: tehnologie, reţete, metode de ambalare, norme sau ingrediente. De aceea, accesul la informaţie este vital, fiind de datoria noastră să ne aliniem mai devreme sau...