Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Tendinte

Trei lecții învățate la SIAL Paris 2018

vineri, 2 noiembrie 2018

Expoziția internațională de produse alimentare SIAL a reunit peste 7.200 de expozanți din 119 țări la Parc des Expositions din Paris, pentru a prezenta cele mai recente produse din industria alimentară și a băuturilor.   Producătorii de carne și rețelele comerciale din întreaga lume au lansat vizitatorilor câteva subiecte presante din ultimul an, cum ar fi sistemele braziliene de siguranță alimentară și bolile animalelor, și...

Tendințe emergente pe piața lactatelor; aplicații și ingrediente

joi, 2 august 2018

Lactatele clean label devin din ce în ce mai populare. La rândul lor, ingredientele cu etichetă curată se găsesc în diverse aplicații, oferind căi de a stimula proteinele, pre- și probioticele, vitaminele etc., dar și aromele care au menirea de a reduce zahărul din diferite alimente. Pentru a vedea care sunt tendințele în acest domeniu, Euromonitor International, Facts Packaged și Innova Market Insights, precum și experți proveniți din...

Tendințe în ambalarea cărnii proaspete destinate retail-ului

vineri, 27 iulie 2018

Ambalarea cărnii implică extinderea duratei de conservare, prin întârzierea activității bacteriilor de degradare, a proceselor oxidative și a modificărilor în proprietățile senzoriale, cum ar fi culoarea și aroma. Pornind de la aceste cerințe obligatorii, să spunem că folosirea caserolelor  sau a ambalării centralizate a cărnii în comerțul cu amănuntul continuă să crească. De aceea, în ultimii zece ani, dezvoltarea de noi...

Cinci tendințe care stimulează inovația în ambalarea lactatelor

joi, 18 ianuarie 2018

Deoarece, în special milenii caută produse sănătoase și naturale, laptele este adesea poziționat ca o opțiune atractivă. Studiile recente au arătat că laptele, fie că are conținut scăzut sau integral, oferă beneficii pentru sănătate, de la combaterea diabetului la creșterea densității osoase, la îmbunătățirea memoriei și a sănătății mintale. Popularitatea crescândă a produselor lactate este un fenomen global. Creșterea...

Marius Brînzea (Eco-Rom Ambalaje): Comerțul on-line va schimba tehnologiile

miercuri, 2 septembrie 2015

”Asistam la o «revolutie» a ambalajelor, ceruta de consumatori, impusa de reducerea costurilor si sustinuta de progresul tehnologic”, a declarat, pentru revista Piata, Marius Brinzea, Director Marketing, Eco-Rom Ambalaje, precizand faptul ca noile tendinte si provocari vor fi generate de comertul online.   Pentru acest canal de vanzare este nevoie, printre altele, de ambalaj secundar, care sa permita transportul unor produse de volume si cu...

La Indagra 2014, Microcat România va prezenta ultimele tendințe pentru managementul deșeurilor

miercuri, 22 octombrie 2014

Microcat România are deosebita plăcere de a-si anunta prezenţa la cel mai mare eveniment expoziţional de profil din România. Anul acesta, noi Microcat România impreună cu partenerii nostri de la Aqua D&P Technologies am pregătit pentru dumneavoastră ultimele inovaţii în domeniul biotehnologiilor si protectiei mediului și vă asteptam la standul nostru cu numărul 34 din pavilionul C2, pentru a găsi impreună soluțiile adaptate...

Americanii deschid ușa noilor tendințe în industria ambalajelor

marți, 21 octombrie 2014

Salonul Internațional Pack Expo 2014, care va avea loc în Chicago, SUA a anunțat că va organiza seminarii educaționale la Centrul pentru tendințe și tehnologii (CTT), informează Globalmeatnews. "CTT oferă o experiență orientată spre acțiune pentru participanți", a declarat Mike Wagner, business manager pe domeniul ambalajelor la nivel mondial al companiei Rockwell Automation. "Scopul nostru este ca participanti să părăsească expoziția...

Tendințe și inovații pe piața ambalării cărnii de pasăre

sâmbătă, 11 octombrie 2014

Creșterea constantă a consumului mondial de carne de pui, din ultima jumătate de secol s-a datorat și faptului că, în această perioadă, spre deosebire de alte mărfuri, prețul cărnii de pui a rămas aproape nemodificat, în valoare absolută. Dacă însă luăm în calcul și inflația atunci, prețul, în dolari, al cărnii de pui s-a micșorat de aproximativ 8 ori față de acum 50 de ani.   Stabilitatea prețului, factor...

Tendințe și inovații pe piața ambalării cărnii de pasăre

marți, 7 octombrie 2014

Creșterea constantă a consumului mondial de carne de pui, din ultima jumătate de secol s-a datorat și faptului că, în această perioadă, spre deosebire de alte mărfuri, prețul cărnii de pui a rămas aproape nemodificat, în valoare absolută. Dacă însă luăm în calcul și inflația atunci, prețul, în dolari, al cărnii de pui s-a micșorat de aproximativ 8 ori față de acum 50 de ani. Stabilitatea prețului, factor determinant Este...

Soluţii şi tendinţe în ambalarea cărnii refrigerate

vineri, 7 februarie 2014

Evoluţia tehnologiei, diversificarea producţiei şi a consumului de carne, implicarea tot mai asiduă în schimbările internaţionale, introducerea pe scară tot mai largă a cuceririlor tehnico-ştiinţifice imediate, precum şi apariţia unor forme rapide şi eficiente de servire în comerţ, au determinat modernizarea, dezvoltarea şi perfecţionarea tehnicii refrigerării şi ambalării cărnii aflate în acest stadiu termic. Solutions and...

Trend 2014, Euromonitor: Mâncare sănătoasă, de înaltă calitate

joi, 23 ianuarie 2014

In 2014, consumatorii vor lua decizii din ce in ce mai contradictorii. Arata dorinta de a trai luxos si a se gratifica imediat, exprimand aceste lucruri prin telefoane mai performante, pasiune pentru aplicatii, o ruta mai rapida pentru achizitii si dorinte vizuale. De cealalta parte, insa, se lupta pentru un balans munca/viata personala cat mai bun, doresc autenticul si o viata placuta acasa si in comunitate, rezulta dintr-un studiu amanuntit al...