Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Teste

La Indagra, standul Biotrend a atras numeroși vizitatori

miercuri, 1 noiembrie 2017

Pentru echipa Biotrend Plus a fost o deosebita placere sa isi intalneasca partenerii de afaceri in cadrul al expozitie Indagra din Bucuresti, multumindu-le pentru ca au petrecut o parte din timp pentru a se familiariza cu produsele companiei.   Referindu-se la zilele petrecute la Indagra, domnul Andon Andonov a afirmat:   ”Filozofia companiei Biokom Trendafilov Ltd este aceea de a implementa si de a dezvolta produse de inalta...

Ingrediente antimicrobiene utilizate la fabricarea produselor din carne

luni, 16 iunie 2014

(Autor: Prof. univ. dr. ing. Maria TURTOI-Universitatea Dunărea de Jos din Galaţi) Funcţia tradiţională a substanţelor antimicrobiene alimentare este prelungirea termenului de valabilitate şi păstrarea calităţii prin inhibarea microorganismelor de alterare. Cu toate acestea, au fost folosite cel mai mult pentru inhibarea sau inactivarea microorganismelor patogene în alimente, puţine substanţe antimicrobiene fiind folosite exclusiv pentru...

La Meat-Milk 2014, Omnivet Impex va prezenta ”Tehnici de biologie moleculară în igiena alimentelor”

miercuri, 26 martie 2014

Unul dintre partenerii Expo-Conferinței Internaționale Meat-Milk 2014, care se va desfășura la Hotel Hilton din Sibiu în perioada 11, 12 iunie 2014, va fi Omnivet Impex, una dintre companiile etalon specializate pe teste și produse de laborator din domeniul siguranței alimentare. Participarea Omnivest Impex se va concretiza prin susținerea comunicării cu titlul ”Tehnici de biologie moleculară în igiena alimentelor. Prezentere QiaSymphony...

Încă un set de teste ADN la produsele din carne de vită

marți, 25 februarie 2014

Comisia Europeana a dat unda verde unei noi runde de testari DNA a produselor din carne pentru a depista eventuala prezenta a carnii de cal in acestea. Prima runda a avut loc in anul 2013 si a descoperit ca 4,6% dintre produsele verificate contineau carne de cal neafisata pe eticheta lor. Programarea testarilor ramane la latitudinea statelor membre, dar trebuie sa aiba loc in primavara acestui an. Desi scandalul carnii de cal, izbucnit acum circa un...

Noi teste ADN pentru depistarea cărnii de cal

marți, 18 februarie 2014

Uniunea Europeana va demara o serie de teste de DNA in aceasta primavara pentru depistarea eventualei prezente a carnii de cal in produsele comercializate drept carne de vita, a anuntat vineri Comisia Europeana. Campania va fi asemanatoare cu masurile luate in decursul anului 2013, in urma scandalului carnii de cal (Horsegate) declansat in toata Europa. Atunci s-a depistat prezenta carnii de cal in 4,6% din produsele verificate. Noua campanie va fi...

Testarea ADN a produselor din carne

miercuri, 17 aprilie 2013

Evenimentele de o deosebită gravitate de pe piețele internaționale de carne au determinat reacții pe măsură, din partea autorităților Uniunii Europene, precum și a autorităților fiecărei țări membre. Multitudinea cazurilor de substituire a cărnii de vită cu aceea de cal a condus la decizia de testarea ADN a produselor și preparatelor din carne. Subliniem faptul că, deși, inițial, s-a decis verificarea ADN pentru o perioadă de 30 de...

Testele ADN din România vor ajunge la UE pe 23 martie

marți, 5 martie 2013

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) va transmite Comisiei Europene /CE/ rezultatele probelor pentru ADN şi fenilbutazonă din carnea de cal şi de vită în 23 martie 2013, a declarat, duminică, vicepreşedintele ANSVSA, Vlad Mănăstireanu, la Palatul Victoria. 'De la 1 martie, autorităţile din România trebuie să efectueze 100 de probe pentru determinare ADN pentru produsele din carne şi 168...

Încep testările ADN alimentelor care din carne de vita

vineri, 1 martie 2013

Comisia Europeana a recomandat Romaniei sa efectueze, incepand din 1 martie, 100 de prelevari de probe pentru determinarea ADN-ului de cal, in alimentele destinate comercializarii care contin carne de vita sau sunt etichetate ca avand in compozitie carne de vita, se arata intr-un comunicat al Autoritatii Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor. Tipurile de produse alimentare din care se vor preleva probe sunt carne tocata, carne preparata...