Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Traditional

Marketingul ”artizanal” și etichetarea înșelătoare

luni, 18 iunie 2018

La jumătatea lunii iunie a.c., Organizația Europeană a Consumatorilor (BEUC) a acuzat anumiți producători de produse alimentare că folosesc pe etichete în mod incorect termeni și cuvinte care fac trimitere la tradiție-tradițional. Concomitent, organizația europeană avertizează că, de multe ori, asistăm la adevărate campanii de marketing ”artizanal”, în care se utilizează fraze care ar putea fi definite ca ”practici...

Foarte puține produse tradiționale acreditate până acum

miercuri, 15 octombrie 2014

(Agerpres) La fel ca in alte zone ale tarii, producătorii din Satu Mare au reuşit să-şi reatesteze tradiţional, după noile reglementări, doar 16 produse, în vreme ce pe vechea legislaţie numărul produselor tradiţionale din judeţ era de 300. Printre produsele tradiţionale reatestate se numără: cârnaţii, toba, şunca, slănina, kaiserul, pâinea albă, pâinea neagră, pogace de mălai, pâine de mălai şi brânzoici. Ioan Pop,...

MADR organizeaza Zilele Argesului si Muscelului

marți, 19 august 2014

În perioada 23-24 august 2014, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale va găzdui un nou târg dedicat producătorilor de produse tradiționale și ecologice, intitulat „Zilele Argeșului și Muscelului”. Evenimentul, care se va desfășura în curtea instituției între orele 9:00 şi 18:00, este organizat de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, în parteneriat cu Consiliul Județean Argeș, și va reuni unii dintre cei mai...

Bucureștenii pot face din nou cumpărături în Piața Chilia Veche din Sectorul 6

joi, 31 iulie 2014

Vineri, 1 august 2014, la ora 10.00, va avea loc redeschiderea Pieței Chilia Veche, după finalizarea lucrărilor de modernizare, demarate în luna februarie a.c. Suprafața amenajată este de 900 mp. În incinta pieței sunt amplasate 14 spații comerciale pentru desfacerea produselor agroalimentare (lactate, carne, pește etc.) și 100 de tarabe destinate exclusiv persoanelor care dețin certificate de producător, vizate pe trimestrul în curs....

Târg de produse tradiționale și eco la MADR, în 19-20 iulie

luni, 14 iulie 2014

(Agerpres) Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale va găzdui, în perioada 19 - 20 iulie 2014, un nou târg de produse tradiționale și ecologice, vedeta ediției fiind zona Moldovei. Evenimentul își propune să prezinte obiceiuri și să promoveze produsele de calitate, reprezentative pentru toate zonele României, dar în mod special pentru zona Moldovei, sub denumirea 'Moldova lui Ștefan în București, obiceiuri și tradiții...

Ingrediente speciale Natex pentru produsele din carne

vineri, 14 februarie 2014

Compania clujeană Natex oferă o gamă variant de aditivi, condiment și mixuri pentru procesatorii de produse din carne. Condimentele produse de Natex au doua caracteristici principale: combinatia de condimente asigura un gust traditional; condimentele sunt extracte sau oleorezine (piper negru, boia, nucsoara, ghimbir etc.) de cea mai buna calitate din punct de vedere microbiologic. Natex ofera atat condimente si aditivi separat, cat si amestecuri de...

Valeriu Steriu: “Fără o abordare multisectorială a agriculturii, vom deveni o piaţă de desfacere mai mare decât astăzi”

marți, 16 iulie 2013

Preşedintele Comisiei prezidenţiale pentru politici publice de dezvoltare a agriculturii, Valeriu Steriu, susţine, într-un interviu acordat Agenţiei Naţionale de Presă - AGERPRES, că nu vom putea avea producţii competitive în agricultură, fără o educaţie corespunzătoare a tinerilor de la ţară, fără o reformă funciară care să comaseze actuala agricultură fărâmiţată sau fără o întinerire a fermierilor. Valeriu Steriu afirmă...

“Grătariada” – concurs gastronomic inedit în Parcul Lumea Copiilor

luni, 15 iulie 2013

Primăria Sectorului 4, în parteneriat cu Uniunea Armenilor din România, organizează duminică, în Parcul Lumea Copiilor, "Grătariada" - un concurs gastronomic cu preparate alese specifice bucătăriei armene. Potrivit administraţiei locale, competiţia constă în prepararea pe cărbuni încinşi a două feluri de mâncare la alegere, carnea fiind ingredientul obligatoriu pe care participanţii îl vor folosi în pregătirea...