Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Transare

Robot norvegian pentru tranșarea și dezosarea puilor

luni, 12 ianuarie 2015

O companie norvegiană de robotică a lansat un "robot industrial" pentru tranșarea și dezosarea puilor, informează Globalmeatnews. Robotul Gribbot este primul de acest gen din lume, potrivit declarațiilor celor care l-au realizat de la Sintof.Compania care activează în domeniul technologic a raportat că poate scoate cu pricepere carnea de pe carcasă până și pielea cu ajutorul acestor mâini robotizate.  Aparatul are, de asemenea viziune...

Inova: B.E.T. Inc revolutioneaza depozitarea carnii

luni, 27 octombrie 2014

Bion Environmental Technologies Inc. a patentat de curand o inovatie care, practic, revolutioneaza modul de depozitare a carnii, dupa cum anunta Meat&Poultry.com. Conform unui comunicat al companiei, inovatia consta in principal in modul de transare dar si in tratamentul aplicat carni imediat dupa transare. Bion Environmental Techologies Inc afirma ca, aplicand solutiile tehnologice patentate de curand, se pot realiza economii  sunbstantiale de...

Autorizarea compartimentelor destinate tranşării

miercuri, 18 iunie 2014

Actele normative privind autorizarea spaţiilor destinate tranşării de carne, emise la nivel naţional, au fost şi sunt asociate regulamentelor Parlamentului European, reglementări care stabilesc condiţiile speciale de igienă ce trebuie îndeplinite în aceste compartimente de lucru. În funcţie de capacitatea de sacrificare şi/sau tipul activităţilor desfăşurate, este permisă o minimă flexibilitate aplicării actelor normative, în sensul...

Prosciutto di Parma, o capodoperă a tradiţiei

sâmbătă, 8 februarie 2014

Autor: Aura Alexa Ioan Secretul  Prosciutto sau al şuncii de Parma începe cu o selecţie atentă şi corectă a porcilor. Porcii Parma trebuie să fie crescuţi special – în general rasele Marele Alb şi Duroc Landrance – cât şi rasele crescute la fermele autorizate, situate în regiunile din centrul-nordul Italiei. Dieta porcilor este şi ea foarte importantă: este un amestec special reglementat din cereale şi zer de Parmigiano Reggiano,...