Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Tumbelizare

Inovații în tumblerizarea cărnii

vineri, 27 iunie 2014

(Autor: Prof. univ. dr. ing. Maria TURTOI Universitatea Dunărea de Jos din Galaţi) Tumblerizarea este un proces fizic de transferare a energiei într-o bucată de carne. Acest proces îmbunătăţeşte frăgezimea cărnii printr-o distribuţie mai uniformă a lichidelor în ţesut, de exemplu, a soluției de sare şi printr-o extracţie mai bună a proteinei solubile în saramură şi migrarea sa spre suprafaţa bucății de carne. De asemenea, în...

Frăgezirea cărnii de vită

luni, 16 iunie 2014

(Autor: Prof. univ. dr. ing. Maria Turtoi Universitatea Dunărea de Jos din Galaţi) Fie că este vorba despre o friptură suculentă, fie de un cotlet fraged care „cade de pe os”, frăgezimea este adesea echivalată cu calitatea cărnii. Dar textura cărnii are mai puţin de-a face cu calitatea şi mai mult cu modul în care este carnea tratată atât înainte, cât şi după ce ajunge pe grătar. Frăgezirea cărnii de vită se realizează prin mai...

Ultrasource lansează o nouă linie de malaxoare de carne

miercuri, 7 mai 2014

Compania americană Ultrasource lansează o nouă linie de malaxare a cărnii. Extrem de versatile, masinile de malaxare AV 300, AV 600 si AV 900 pot fi utilizate atat pentru malaxarea carnii, cat si pentru productia de mixuri alimentare dintre cele mai variate, cum ar fi: vegetale, peste, panificatie, dulciuri, dressinguri, salate etc. Construite integral din otel inoxidabil echipamentele din seria AV sunt concepute pentru a respecta cu strictete...