Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

TVA la carne

Proiectul Codului fiscal a fost adoptat de Guvern

joi, 26 martie 2015

Proiectul Codului fiscal a fost adoptat de Guvern, fiind transmis celor două camere ale Parlamentului pentru a fi discutat și aprobat. Cu toate acestea, este foarte posibil ca, atât noul Cod fiscal, cât și Codul de procedură fiscală să intre în vigoare încă de la 1 iunie, prin Ordonanță de Urgență.   Pe lângă prevederile de bază, deja cunoscute, proiectul a ieșit din Guvern cu câteva suprize. Una se referă la faptul că...

Reducerea TVA la 9 %, la carne, va mări vânzările cu 30 %

vineri, 6 martie 2015

Reducerea preconizată a TVA la 9% pentru produsele din carne reprezintă o măsură benefică pentru piaţă şi va impulsiona vânzările din domeniu cu circa 30%, a declarat Alex Jurconi, preşedintele Federaţiei Patronale PRO AGRO, la un eveniment organizat de cotidianul Bursa. "Conform estimărilor noastre, în urma adoptării acestei măsuri benefice, vor scădea importurile şi vor spori cu circa 200.000 tone carcasă vânzările producătorilor...

Exclusiv: Scrisoarea adresată de Romalimenta ministrului Darius Vâlcov

luni, 2 martie 2015

După cum se cunoaște, Romalimenta, împreună cu ARC, APRIL și alte organizații profesionale ale industriei alimentare românești, au solicitat Ministerului de Finanțe și, implicit, Guvernului României, reducerea cotei de TVA pe tot lanțul principalelor produse alimentare. În acest sens, Romalimenta a transmis ministrului Darius Vâlcov o Scrisoare oficială, pe care v-o prezentăm mai jos:   ”Stimate Domnule Ministru,   Va...

Ștefan Pădure: ”Șanse mari pentru reducerea TVA la carne”

luni, 2 martie 2015

Ștefan Pădure, Directorul Executiv al Asociației Române a Cărnii a declarat  pentru revista Fabrica de Carne că sunt ”Șanse mari pentru reducerea TVA la carne”.   După cum se știe, la finalul săptămânii trecute a avut loc o nouă rundă a dialogului dintre principalele organizații profesionale din Industria alimentară și cei ai MADR și ai Ministerului de Finanțe, runda de discuții axându-se pe solicitarea comună a...

Darius Vâlcov: ”La banchetul Europei, România nu va mai fi chelner, ci mesean”

vineri, 27 februarie 2015

La banchetul Europei, România nu va mai fi chelner, ci mesean, susține Darius Vâlcov, care întărește poziția pe care o are în raport cu Uniunea Europeană: ”Ţările din Europa de Vest nu privesc cu ochi buni reducerea de taxe pe care vrea să o facă România”.   Într-un interviu acordat Ziarului financiar, Darius Vâlcov a adăugat: „Credeţi că Franţa şi Marea Britanie sunt foarte fericite că reducem taxele? Nu. Cine din...

Vâlcov: Am putea reduce TVA în 2015 prin Ordonanță de Urgență

miercuri, 25 februarie 2015

Darius Vâlcov a anunțat că este foarte posibilă ca reducerea TVA să se efectueze în acest an, prin Ordonanță de Urgență, dacă, în primele trei luni din acest an, încasările la buget se vor dovedi mai mari decât cele prognozate în buget. ”Dacă există un miliard şi jumătate în plus venituri faţă de cele previzionate pe primul trimestru, respectiv 1,5 miliarde în al doilea trimestru este o crimă dacă noi nu aplicăm reducerea TVA,...

Daniel Constantin: Reducerea TVA va determina reducerea prețurilor la alimente

vineri, 20 februarie 2015

Reducerea TVA la alimente, scutirea de la plata impozitului pe utilajele folosite în agricultură şi eliminarea 'celebrei' taxe pe stâlp sunt principalele modificări aduse Codului fiscal, care ajută agricultura să se menţină pe trendul pe care a plecat în ultimii ani, și vor determina reducerea prețurilor la alimente, a declarat într-un interviu ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.   'În modificările aduse Codului fiscal, la taxe...

ARC și Pro Agro cer TVA de 9 % și pentru produsele din carne

joi, 19 februarie 2015

După cum am anunțat ieri dupăamiază, în interviul exclusiv pe care ni l-a acordat domnul Alex Jurconi, președintele federației Pro Agro, patronatele din sectorul cărnii, cum ar fi ARC și Pro Agro, precum și APCPR și AFISS, cer reducerea TVA nu doar la carne, aşa cum se propune în proiectul noului Cod Fiscal, ci şi la produsele din carne, susţinând că dacă problema nu va fi rezolvată, evaziunea se va muta pe lanţul final de...

Jurconi: ”Taxarea inversă la carne decapitalizează procesatorii”

miercuri, 18 februarie 2015

Prezent, ieri, la un dialog cu parlamentarii, Alex Jurconi a fost categoric: ”Taxarea inversă la carne decapitalizează procesatorii” În plnă dezbatere a noului Cod fiscal, producătorii din sectorul de carne al României s-au întâlnit ieri cu parlamentarii, pentru a discuta o nouă propunere legislativă prin care se doreşte stimularea consumului de carne şi preparate din carne de porc şi pui, fiind pusă în discuție și varianta...

Principalele modificări ale Codului fiscal

miercuri, 18 februarie 2015

În aceste zile, la Parlament, se discută aprins nile reglementări fiscale, care vor intra în vigoare de la 1 ianuarie 2016. Principalele modificări ale Codului fiscal vor fi votate azi, în Senat. Iată principalele modificări care sunt propuse senatorilor și deputaților României.   TVA de 19 %   Astfel, începând cu 2016, s-ar lua în calcul, într-o variantă de proiect, scăderea taxei pe valoarea adăugată cu 5 puncte, ceea...

Exclusiv: Reducerea TVA la carne, rediscutată vineri, la MFP

miercuri, 11 februarie 2015

După cum am anunțat într-o știre publicată de revista Fabrica de Carne, propunelerea legislativă depusă la cele două Camere ale Parlamentului României, prin care se urmărea diminuarea cotei de TVA la carne și produse din carne, dar și la alte produse alimentare, a fost respinsă de Comisiile pentru Industrie ale Senatului și Camerei Deputaților, aceasta din urmă având putere decizională.   Cu toate acestea, așa cum era normal,...

Exclusiv: Ponta dă cu TVA-ul în capul ”Orizontului de așteptare”

vineri, 9 ianuarie 2015

Premierul Ponta dă cu TVA-ul în capul ”Orizontului de așteptare”, cam așa par lucrurile în acest moment și, iată de ce: La final de an 2014, lucrurile, în privința solicitării sectorului de carne de a reduce TVA-ul la carne și produse din carne de la 24 %, la 9, sau la 5 %, s-au succedat în cascadă.   Mai întâi, premierul reconfirmat al României, Victor Ponta, anunța că, dacă se va pune problema, în 2015 nu se va reduce...