Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Vaci de carne

Emisiunea Meat.Milk din 9 martie a avut 49.669 de telespectatori

luni, 12 martie 2018

Emisiunea Meat Milk din seara de 9 martie 2018 a avut un număr de 49.669 de telespectatori, după cum ne-a transmis postul de televiziune Agro TV.   Invitații acestei ediții au fost domnii Emil Dumitru-Președinte al Federației Pro Agro și Ionuț Lupu-Director Executiv al Asociației Holstein.Ro.   În cadrul dezbaterii găzduită de emisiune, domnul Emil Dumitru a atras atenția că subiectul central care ar trebui discutat la...

Rasa Aubrac produce mutații pe piața românească a cărnii de vită

miercuri, 9 septembrie 2015

Rasa de vaci de carne Aubrac risca sa detroneze popularitatea Angus sau Charolaise in Romania. Daca la fatare, un vitel are in jur de 40 de kg, intr-un an de zile acesta ajunge la circa 400 de kg. Mai mult decat atat, vacile pot ajunge pana la o greutate de 800 de kg, iar un taur pana la 1.200 de kg.   Una dintre fermele din Romania in care regasim rasa de carne Aubrac este cea detinuta de omul de afaceri Marius Tucudean in localitatea...

Premiile ZEFA pentru cele mai valoroase animale de rasă

miercuri, 1 iulie 2015

La primul târg de zootehnie al României – ZEFA, Expoziţia Internaţională de Animale de Rasă şi Echipamente pentru Zootehnie, au fost decernate premiile pentru cele mai valoroase exemplare de animale de rasă.   Un număr de 50 de crescători de animale din întreaga ţară au înscris în competiție peste 200 de animale de rasă prezentate la eveniment. În cadrul festivităţii de premiere au fost acordate 23 de premii la cele 6...

Ferma Waggoner, scoasă la vânzare pentru 725 mil. $

luni, 25 mai 2015

Ferma Waggoner a fost scoasă la vânzare pentru suma de 725 milioane de dolari, potrivit The Telegraph. WT Waggoner Estate Ranch este cel mai mare ranch individual din Statele Unite, având 510.000 de acri de teren şi întinzându-se pe teritoriul a şase districte din nordul Texasului.   Ferma are 7.500 de vaci de carne, 500 de cai din rasa American Quarter Horse şi numeroase lacuri imense. Ferma a fost creată în 1849 de Dan Waggoner şi...

Condiții optime pentru lucrările agricole de sezon

joi, 5 martie 2015

În această primăvară, lucrările agricole de sezon se vor desfăşura, în general, în bune condiţii, în majoritatea regiunilor agricole pe fondul unui regim termic ce se anunţă mai cald decât în mod obişnuit, reiese din prognoza agrometeorologică, valabilă până în data de 9 martie, publicată de Administraţia Naţională de Meteorologie /ANM/.   Conform specialiştilor ANM, în perioada următoare, rezerva de umiditate pe...

Rasa Highland Scoțian, alternativa pentru Angus

joi, 3 iulie 2014

Fermierii români se reorientează spre rasele de vaci de carne, mai ales că și cererea pe piață a crescut, iar consumatorii au început să prindă gustul, deși carnea de vită rămâne cea mai scumpă la raft. Dacă până acum, majoritatea celor care au pus bazele unor ferme de vaci de carne s-au orientat către Angus, o rasă la mare modă, o nou intrată pe piața din România le face cu ochiul crescătorilor: vaca de carne Highland Scoțian...

Afacerile fermierilor de la Agrocomplex Lunca Pașcani în creștere accentuată

joi, 29 mai 2014

Ferma agrozootehnică Agrocomplex Lunca Paşcani din judeţul Iaşi, care cultivă 3.200 de hectare de teren agricol şi deţine 1.000 de vaci, dintre care, multe de carne, şi-a majorat afacerile cu 29% anul trecut, la 26,5 milioane lei (6 milioane de euro), creştere susţinută de investiţiile realizate în ultimii ani, de producţia de floarea-soarelui, porumb şi sfeclă de zahăr. „A fost un an bun din punct de vedere agricol în special la...

Sacrificările de animale şi producţia de carne- februarie 2014

joi, 10 aprilie 2014

În luna februarie 2014, faţă de luna precedentă, numărul animalelor şi al păsărilor sacrificate şi greutatea acestora în carcasă au scăzut la porcine, iar la bovine, ovine şi caprine şi păsări au crescut. Comparativ cu luna februarie 2013, numărul animalelor şi al păsărilor sacrificate şi greutatea acestora în carcasă au scăzut la bovine, ovine şi caprine, iar la porcine şi păsări au crescut. Februarie 2014 comparativ cu...

Comunicări științifice româno-americane pe tema tehnologiilor de fermă pentru vacile de carne

miercuri, 9 aprilie 2014

(Comunicat) Agenţia Naţională pentru Ameliorare şi Reproducţie în Zootehnie (ANARZ), împreună cu Biroul pentru Agricultură al Ambasadei Statelor Unite ale Americii la Bucureşti organizează, miercuri 16 aprilie a.c., seminarul „Creşterea taurinelor pentru producţia de lapte/carne – Prezent şi perspective în ameliorare şi nutriţie”. Seminarul se va desfăşura după următorul program: 13:30 “Vitele pentru carne – nutriție...

Afacere profitabilă cu vaci de carne Highland Scoțian

miercuri, 12 februarie 2014

Odată cu dispariția cotelor de lapte începând cu anul viitor, fermierii români se reorientează spre rasele de vaci de carne, mai ales că și cererea pe piață a crescut, iar consumatorii au început să prindă gustul, deși carnea de vită rămâne cea mai scumpă la raft. Dacă până acum, majoritatea celor care au pus bazele unor ferme de vaci de carne s-au orientat către Angus, o rasă la mare modă, o nou intrată pe piața din România le...

Suceava: Avantaje creșterii vacilor de carne

vineri, 22 martie 2013

În cursul săptămânii acesteia, la sediul Direcţiei Agricole Suceava a avut loc un seminar în cadrul căruia au fost prezentate avantajele creşterii vacilor din rasa Angus, informează Recolta.eu. Celor prezenţi li s-a explicat că este avantajos economic să se orienteze mai mult spre rasele de bovine de carne. Au vorbit Vasile Pachiţanu, preşedintele Asociaţiei Angus.Ro, care le-a arătat crescătorilor avantajele înfiinţării unei...