Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Vita

Sabofa a lansat o nouă mașină de feliere mai rapidă și mai eficientă

vineri, 13 februarie 2015

Compania olandeză specializată în fabricarea de tehnologii pentru industria alimentară, Sabofa a lansat o nouă mașină de feliere pe piață, informează Globalmeatnews. VS 250-1 este potrivită pentru feliere carne de vită, pasăre și de porc, având 22 de lame capabile să felieze la o grosime de 5 mm. Reprezentanții Sabofa au declarat: "VS 250-1 poate felia mai multe felii odată și pe verticală, cu ajutorul sistemului Sabofa cu...

Rulouri de vită cu morcovi și sos de vin

joi, 6 noiembrie 2014

Rulourile de vita umplute cu morcovi, sfecla rosie si castraveti murati intr-un sos cremos de vin si legume inseamna o reteta un pic mai migaloasa, dar rezultatul e divin. Ingrediente: 500 gr carne de vita (sau manzat; am folosit o bucata de bavette) 1 lingura cu varf mustar 1 lingura cu varf hrean ras (preparat; din borcan) cateva felii subtiri de bacon (optional) 2 morcovi medii 1 sfecla rosie mica 2-3 castraveciori murati in otet 1 ceapa...

Japonia dorește creșterea vânzărilor de carne Wagyu în Europa

marți, 28 octombrie 2014

După eliminarea de către UE a interdicției asupra importurilor de carne de vită japoneză, țara asiatică se pregătește în vederea creșterii vânzărilor de carne către Europa, precum și pentru obținerea aprobării UE pentru mai multe ferme japoneze care să poată exporta pe piața europeană. Consilierul Asociației Crescătorilor de Animale din Japonia, Toshiaki Masuda a declarat la Sial Paris pentru GlobalMeatNews.com că trei ferme au...

Exporturile neo-zeelandeze de carne au crescut spectaculos

joi, 16 octombrie 2014

Exporturile de carne de vită, vițel, miel și oaie au crescut cu 480 de milioane de dolari neozeelandezi (NZD) în anul agricol 2013-2014 încheiat la 30 septembrie, potrivit Oficiului Neo-zeelandez pentru Bovine și Ovine (Beef + Lamb New Zealand’s – B+LNZ)   În anul agricol 2013-2014 încheiat la 30 septembrie, Asia de Nord a fost principala destinație a exporturilor de carne ale Noii Zeelande, pentru al doilea an consecutiv, cu o...

O friptură de vită de 340 lei!

joi, 25 iulie 2013

Osho, unul dintre cele mai scumpe restaurante din ţară, are de la an la an tot mai mulţi clienţi, chiar dacă o porţie de friptură de vită poate ajunge la 340 de lei. Proprietarul vrea să mai deschidă trei noi restaurante, în ţară, în 2014, iar valoarea investiţiei s-ar putea apropia de 750.000 de euro. Degajat şi volubil, Florin Rădulescu îşi primeşte oaspeţii în restaurantul Osho din cartierul bucureştean Primăverii, pe care...

Rusia suspendă temporar importurile de carne de porc şi de vită din Lituania

marți, 16 iulie 2013

Rusia suspendă începând de luni importurile de carne de porc şi de vită refrigerată din Lituania, a anunţat serviciul de presă al Serviciul Federal de control veterinar şi fitosanitar al Rusiei Rosselhoznadzor, citat de agenţia de presă Itar-Tass, citată de Agerpres. În urma inspecţiilor desfăşurate în luna mai a.c. la trei companii lituaniene, s-a constatat nerespectarea în totalitate a normelor sanitar- veterinare ale Uniunii Vamale...

Producția de carne din Ucraina în creștere în primele cinci luni ale 2013

joi, 4 iulie 2013

După cum informează The Meat Site, în perioada ianuarie-mai 2013, Ucraina a produs peste 1,3 milioane de tone de carne, care reprezintă 8,5 % mai mult fata de aceeasi perioada a anului trecut. Ministrul Politicii Agrare și Alimentare, Mykola Prysyazhnyuk a declarat că această creștere a producției a contribuit la acordarea de subvenții pentru unitățile de prelucrare a cărnii de vită locale în acest an. Potrivit ministrului, Guvernul...

CE plătește 75% din costul testelor ADN la produsele de carne

miercuri, 27 februarie 2013

Comisia Europeană (CE) a mărit de la 50% la 75% cofinanţarea atât pentru testele ADN efectuate la produsele pe bază de carne de vită, cât şi la analizele pentru depistarea analgezicului fenilbutazonă în carnea de cal, a declarat ministrul român al agriculturii, Daniel Constantin, după Consiliul AGRIFISH al UE. În discuţiile legate de comercializarea cărnii de cal drept de carne de vită s-a subliniat, în primul rând, faptul că...