Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Nu au acte, nu au acces la sbventii

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Un numar important de fermieri vasluieni ar putea lua subventii, dar acest lucru nu se intampla.

Proprietarii nu au acte pentru suprafetele agricole deoarece nu si-au dezbatut succesiunile dupa decesul proprietarilor din scripte, conform publicatiei locale Obiectiv de Vaslui.

Prefectura Judetului Vaslui a organizat o prima intrunire de lucru cu sefii serviciilor deconcentrate din subordinea Ministerului Agriculturii. Temele abordate au vizat problemele cu care se confrunta judetul, din punct de vedere agricol, luand ca reper datele statistice, in definirea Vasluiului ca judet cu un pronuntat specific agricol.

Au luat parte reprezentanti ai Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA), Oficiului Judetean de Pedologie si Agrochimie, Directiei Agricole Judetene, Inspectoratului Teritorial pentru Calitatea Semintelor si Materialului Saditor, Oficiului Judetean pentru Ameliorare si Reproductie in Zootehnie si Oficiului Judetean de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit.

Prefectul Radu Renga a declarat ca una dintre cele mai ample probleme dezbatute face referire la procesul de depunere a cererilor de subventii pe suprafata: Ingrijorator este faptul ca si la aceasta ora autoritatile se confrunta cu o lipsa acuta de acte doveditoare cu privire la dreptul de proprietate asupra terenului, cetatenii nefiind preocupati de dezbaterea succesiunii sau iesirea din indiviziune.

Asa se face ca fermierii nu pot depune cererea de subventie intrucat titlul de proprietate a fost eliberat pe numele unor persoane care intre timp au decedat. (…) Este necesara o colaborare cu autoritatile locale in vederea informarii cetatenilor pe acest subiect, a amintit prefectul judetului. (TS)

Meat.Milk 2019: În ziua de 31 mai, fii prezent la Forum Retail!
Autor: meatmilk  /   marți, 26 martie 2019

Tendințele de globalizare ale piețelor internaționale de carne și lapte se manifestă tot mai pregnant. Puși în fața acestei noi realități, fermierii, procesatorii și retail-ul din România trebuie să își adapteze afacerile. Cum vor reuși să facă acest lucru, în condițiile în care se propune o nouă paradigmă legislativă? Cum...

Când gura bate fundul oii
Autor: Ilie Stoian  /   luni, 25 martie 2019

În luna decembrie a anului trecut, autoritățile de la București anunțau cu bucurie semnarea unui acord cu Regatul Hașemit al Iordaniei, pentru exportul către acea țară a unui număr de 100.000 de ovine.   Anunțul a avut darul să ofere o perspectivă favorabilă ciobanilor români, în condițiile în care, după cum bine...