Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Nu se stie daca reluam exporturile de carne de porc pana in mai

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Exporturile de carne de porc nu vor fi reluate de luna viitoare. Chiar daca anunta ca suntem pregatiti sa-i ademenim pe straini cu porcul romanesc, Valeriu Tabara si-a retras promisiunile. Mai mult, ii trage de urechi pe inspectorii ANSVSA, pentru ca, spune ministrul, nu-si fac treaba cum trebuie, scrie agroazi.ro.

„Nu stiu daca reusim sa luam pana in mai, nu este vina ministerului, nu este la mine, dar in mod sigur vom face presiuni. Eu as vrea cit mai repede”, a declarat Valeriu Tabara, ministrul Agriculturii. Acum, ministrul se fereste sa mai dea vreo data exacta de la care carnea romaneasca va ajunge in farfuriile strainilor, iar banii din exporturi, in buzunarele Romaniei. „Inca astept ca cei care in loc sa se apuce sa faca politica agricola trebuie sa isi faca datoria , obiectul, ma refer la ANSVSA, sa isi faca datoria”, a spus Valeriu Tabara.

„Nu am cunostinta despre aceste reprosuri si sunt realist, optimist si consider ca ne-am facut cu prisosinta datoria. Suntem in graficul pe care ni l-am propus. Ce nu putem noi estima e ca intram in proceduri juridice, va fi schimbata o directiva, intra in proceduri juridice ale comisiei , lucruri care nu mai apartin Romaniei”, a declarat Radu Roatis, presdintele ANSVSA.

Livrarile de carne romaneasca au fost interzise in tarile comunitare din 2003, din cauza pestei porcine. In schimb, mancam tot mai multa carne de porc de la straini. 35% din consumul romanilor de anul trecut a insemnat carne de porc importata din tarile comunitare, dublu fata de 2003. Asta in conditiile in care tara noastra are potentialul de a creste porci si de a-si asigura necesarul pentru consumul intern.

Carmangeria Godac a devenit Partener Mic dejun al Conferinței Meat.Milk 2013
Autor: meatmilk  /   luni, 22 aprilie 2019

Și în acest an, la fel ca la precedentele ediții, Carmangeria Godac, proprietate a domnului Radu Marian, este Partener Mic-Dejun al Expo-Conferinței Meat & Milk 2019, urmând să facă deliciul meselor de dimineață cu unele dintre cele mai bune produse ale sale.   Astfel, Carmangeria Godac va îmbia participanții ca,...

Rabobank: În UE stocurile de intervenție la lapte vor fi absorbite și în T2
Autor: Mircea Demeter  /   vineri, 19 aprilie 2019

Ulterior emiterii raportului de săptămâna trecută, referitor la rezultatele trimestrului 1, în afacerile cu lapte și lactate, Rabobank revine cu previziuni pentru T2, indicând că creșterea aprovizionării cu lapte este puțin probabil să aibă o evoluție favorabilă, până la începutul semestrului doi al anului 2019. Iată acum...