Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Nu se stie daca reluam exporturile de carne de porc pana in mai

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Exporturile de carne de porc nu vor fi reluate de luna viitoare. Chiar daca anunta ca suntem pregatiti sa-i ademenim pe straini cu porcul romanesc, Valeriu Tabara si-a retras promisiunile. Mai mult, ii trage de urechi pe inspectorii ANSVSA, pentru ca, spune ministrul, nu-si fac treaba cum trebuie, scrie agroazi.ro.

„Nu stiu daca reusim sa luam pana in mai, nu este vina ministerului, nu este la mine, dar in mod sigur vom face presiuni. Eu as vrea cit mai repede”, a declarat Valeriu Tabara, ministrul Agriculturii. Acum, ministrul se fereste sa mai dea vreo data exacta de la care carnea romaneasca va ajunge in farfuriile strainilor, iar banii din exporturi, in buzunarele Romaniei. „Inca astept ca cei care in loc sa se apuce sa faca politica agricola trebuie sa isi faca datoria , obiectul, ma refer la ANSVSA, sa isi faca datoria”, a spus Valeriu Tabara.

„Nu am cunostinta despre aceste reprosuri si sunt realist, optimist si consider ca ne-am facut cu prisosinta datoria. Suntem in graficul pe care ni l-am propus. Ce nu putem noi estima e ca intram in proceduri juridice, va fi schimbata o directiva, intra in proceduri juridice ale comisiei , lucruri care nu mai apartin Romaniei”, a declarat Radu Roatis, presdintele ANSVSA.

Livrarile de carne romaneasca au fost interzise in tarile comunitare din 2003, din cauza pestei porcine. In schimb, mancam tot mai multa carne de porc de la straini. 35% din consumul romanilor de anul trecut a insemnat carne de porc importata din tarile comunitare, dublu fata de 2003. Asta in conditiile in care tara noastra are potentialul de a creste porci si de a-si asigura necesarul pentru consumul intern.

Ministrul Petre Daea s-a întâlnit cu omologul său din Sultanatul Oman
Autor: meatmilk  /   luni, 12 noiembrie 2018

(Comunicat) Marți, 6 noiembrie 2018, la sediul Ministerului Agriculturii și Pescuitului din Sultanatul Oman a avut loc întrevederea oficială între ministrul agriculturii Petre Daea si omologul său, dr. Foad Jaafar Sajwani.   Cu această ocazie au fost puse în discuție posibilitățile de colaborare bilaterală sectorială,...

ANZ participă la lucrările tehnice de calificare și clasare a cabalinelor
Autor: meatmilk  /   luni, 12 noiembrie 2018

(Comunicat) În perioada octombrie-decembrie 2018, Agenția Națională pentru Zootehnie  participă la Comisia Naţională de Clasare şi Evaluare a Cabalinelor ce desfășoară lucrări tehnice de calificare și clasare a cabalinelor din cadrul hergheliilor de stat.   Clasarea și calificarea cabalinelor se realizează de două ori...