Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Numarul animalelor si al pasarilor sacrificate a crescut in septembrie, fata de luna august

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Numarul animalelor si al pasarilor sacrificate in luna septembrie a crescut la bovine si porcine, iar la ovine si caprine si pasari a scazut, comparativ cu septembrie 2009, iar greutatea lor in carcasa a crescut la bovine, porcine si ovine si caprine, iar la pasari a scazut, a anuntat saptamana trecuta Institutul National de Statistica, INS.

In comparatie cu aceeasi luna a anului trecut, numarul animalelor si al pasarilor sacrificate a crescut la bovine si porcine, iar la ovine si caprine si pasari a scazut; greutatea lor in carcasa a crescut la bovine, porcine si ovine si caprine, iar la pasari a scazut.

Raportat la luna august din acest an, numarul total de bovine sacrificate si greutatea in carcasa a acestora au crescut cu 32,3%, respectiv cu 39,3% in septembrie. In unitatile industriale specializate numarul de bovine sacrificate a ramas constant, iar greutatea lor in carcasa a scazut cu 4,1%. In luna septembrie 2010, ponderea bovinelor sacrificate in unitatile industriale specializate a reprezentat 14,0% din totalul sacrificarilor de bovine.

Numarul total de porcine sacrificate si greutatea lor in carcasa au crescut cu 2,2%, respectiv cu 2,9%. In luna septembrie 2010, sacrificarile de porcine in unitatile industriale specializate au reprezentat 73,5% din totalul porcinelor sacrificate. Numarul de porcine sacrificate in unitatile industriale specializate a scazut cu 0,4%, iar greutatea lor in carcasa a crescut cu 1,5%.

Numarul total de ovine si caprine sacrificate si greutatea lor in carcasa au crescut de 2,6 ori, respectiv de 2,7 ori. Taierile in unitatile industriale specializate, care detin o pondere de 2,9% din totalul sacrificarilor de ovine si caprine si greutatea in carcasa a acestora, au scazut cu 63,6%, respectiv cu 55,5%.

Numarul total al pasarilor sacrificate si greutatea in carcasa a acestora au crescut cu 18,1%, respectiv cu 10,0%. In unitatile industriale specializate s-a realizat 70,4% din totalul taierilor de pasari. Sacrificarile in acest tip de unitati a scazut la numarului de pasari sacrificate cu 2,2%, iar la greutatea lor in carcasa a crescut cu 0,3%.

IT Genetics: Black Friday, cu reduceri de până la 60%, pentru companii
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 noiembrie 2018

(Comunicat) Compania românească IT Genetics, unul dintre cei mai mari furnizori de soluţii de identificare automată, colectare de date (AIDC) şi puncte de vânzare (POS), organizează, pe 16 noiembrie, ceamai mare campanie de Black Friday dedicatăsegmentului B2B, cu reduceri de până la 60% la toateprodusele din stoc.   Campania...

FAO: Restaurarea habitatului râurilor poate îmbunătăți pescuitul în apele interioare
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 noiembrie 2018

(Comunicat) Ecosistemele de apă dulce găzduiesc 40% din speciile de pește din lume și contribuie direct la securitatea alimentară a gospodăriilor rurale. Cu 11,47 milioane de tone pe an, pescăriile interioare generează 12% din capturile globale de pește, potrivit ultimelor date ale Organizației Națiunilor Unite pentru Alimentație și...