Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Numarul animalelor si al pasarilor sacrificate a crescut in septembrie, fata de luna august

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Numarul animalelor si al pasarilor sacrificate in luna septembrie a crescut la bovine si porcine, iar la ovine si caprine si pasari a scazut, comparativ cu septembrie 2009, iar greutatea lor in carcasa a crescut la bovine, porcine si ovine si caprine, iar la pasari a scazut, a anuntat saptamana trecuta Institutul National de Statistica, INS.

In comparatie cu aceeasi luna a anului trecut, numarul animalelor si al pasarilor sacrificate a crescut la bovine si porcine, iar la ovine si caprine si pasari a scazut; greutatea lor in carcasa a crescut la bovine, porcine si ovine si caprine, iar la pasari a scazut.

Raportat la luna august din acest an, numarul total de bovine sacrificate si greutatea in carcasa a acestora au crescut cu 32,3%, respectiv cu 39,3% in septembrie. In unitatile industriale specializate numarul de bovine sacrificate a ramas constant, iar greutatea lor in carcasa a scazut cu 4,1%. In luna septembrie 2010, ponderea bovinelor sacrificate in unitatile industriale specializate a reprezentat 14,0% din totalul sacrificarilor de bovine.

Numarul total de porcine sacrificate si greutatea lor in carcasa au crescut cu 2,2%, respectiv cu 2,9%. In luna septembrie 2010, sacrificarile de porcine in unitatile industriale specializate au reprezentat 73,5% din totalul porcinelor sacrificate. Numarul de porcine sacrificate in unitatile industriale specializate a scazut cu 0,4%, iar greutatea lor in carcasa a crescut cu 1,5%.

Numarul total de ovine si caprine sacrificate si greutatea lor in carcasa au crescut de 2,6 ori, respectiv de 2,7 ori. Taierile in unitatile industriale specializate, care detin o pondere de 2,9% din totalul sacrificarilor de ovine si caprine si greutatea in carcasa a acestora, au scazut cu 63,6%, respectiv cu 55,5%.

Numarul total al pasarilor sacrificate si greutatea in carcasa a acestora au crescut cu 18,1%, respectiv cu 10,0%. In unitatile industriale specializate s-a realizat 70,4% din totalul taierilor de pasari. Sacrificarile in acest tip de unitati a scazut la numarului de pasari sacrificate cu 2,2%, iar la greutatea lor in carcasa a crescut cu 0,3%.

Controale ANSVSA privind ouăle provenite din comerțul intracomunitar
Autor: meatmilk  /   miercuri, 24 aprilie 2019

(Comunicat) Inspectorii Autoritătii Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor în colaborare cu reprezentanţii Inspectoratului General al Poliției Române au desfăşurat o acţiune la nivel naţional, pentru verificarea modului în care operatorii din sectorul alimentar respectă condiţiile sanitare veterinare şi de...

Studiu: Ce înțeleg românii printr-o alimentație sănătoasă?
Autor: meatmilk  /   miercuri, 24 aprilie 2019

Femeile sub 30 de ani reprezintă categoria cea mai interesată de un stil de viață sănătos   Zahărul și produsele care conțin grăsimi saturate și colesterol sunt considerate a fi alimentele cele mai dăunătoare sănătății   Doar 1 din 5 persoane interesate de un stil de viață sănătos folosește...