Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Numarul de bovine si pasari sacrificate a crescut in noiembrie

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Numarul de bovine si pasari sacrificate a crescut in noiembrie anul trecut, comparativ cu aceeasi luna din 2007, in timp ce la porcine, ovine si caprine s-a inregistrat o scadere a taierilor, potrivit datelor Institutului National de Statistica (INS).

Numarul de bovine sacrificate in unitatile industriale specializate a scazut cu 39,1% in luna noiembrie, insa, per total, sacrificarile la aceasta specie au inregistrat o crestere de 3,2% fata de luna noiembrie a anului trecut, potrivit INS.

Comparativ cu luna precedenta, in noiembrie 2008 numarul total de bovine sacrificate a crescut cu 12,8%, in timp ce in unitatile specializate a fost inregistrata o scadere de 22,2%. In perioada amintita, ponderea sacrificarilor in unitatile industriale specializate a reprezentat 14,4% din total.

Sacrificarile de pasari au crescut in noiembrie cu 4% fata de perioada similara a anului 2007 (cu o crestere de 7,2% in unitatile specializate), dar au scazut cu 7,3% fata de luna octombrie 2008.

Numarul total de porcine sacrificate a scazut cu 21,8% in noiembrie 2008 comparativ cu aceeasi luna a anului precedent, in timp ce in abatoare numarul a crescut cu 3%, in acelasi interval. In comparatie cu luna octombrie 2008, numarul de animale sacrificate a scazut cu 4,7%, inregistrand un declin si in cazul unitatilor specializate (8,9%).
In luna noiembrie 2008, sacrificarile de porcine in unitatile industriale specializate au reprezentat 63,4% din totalul porcinelor sacrificate.

INSSE: În mai, comerțul cu ridicata a crescut cu 7,6 %
Autor: meatmilk  /   vineri, 20 iulie 2018

(Comunicat) În luna mai 2018, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), în termeni nominali, faţă de luna precedentă a crescut atât ca serie brută cu 7,6% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,1%.   Faţă de...

CTP dezvoltă facilitățile din CTPark Bucharest West
Autor: meatmilk  /   vineri, 20 iulie 2018

(Comunicat) CTP, cel mai mare dezvoltator și administrator pe termen lung de parcuri industriale și logistice premium din România și Europa Centrală și de Est, continuă să își consolideze poziția pe piața locală printr-o serie de investiții majore în dezvoltarea CTPark Bucharest West.   În prezent, parcul are cel mai...