Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Numarul sacrificarilor a crescut la bovine si porcine si a scazut la ovine si pasari

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Numarul animalelor si pasarilor sacrificate si greutatea lor in carcasa au scazut in martie, fata de luna anterioara, la bovine si porcine, iar la ovine, caprine si pasari au crescut, a anuntat miercuri Institutul National de Statistica (INS).

„Numarul total de bovine sacrificate si greutatea in carcasa a acestora au scazut cu 8,2%, respectiv cu 6,7%. In unitatile industriale specializate numarul de bovine sacrificate si greutatea in carcasa a acestora au crescut cu 42,9%, respectiv cu 30,4%. In luna martie 2012, ponderea bovinelor sacrificate in unitatile industriale specializate a reprezentat 22,2% din totalul sacrificarilor de bovine”, arata INS, intr-un comunicat.

Numarul total de porcine sacrificate si greutatea lor in carcasa au scazut cu 1,9%, respectiv cu 1,5%. In martie sacrificarile de porcine in unitatile industriale specializate au reprezentat 85,6% din totalul porcinelor sacrificate. Numarul de porcine sacrificate in unitatile industriale specializate si greutatea lor in carcasa au crescut cu 6,5%, respectiv cu 8,4%.

Numarul total de ovine si caprine sacrificate si greutatea lor in carcasa au crescut de 3 ori, respectiv de 2,2 ori. Taierile in unitatile industriale specializate, care detin o pondere de 12,4% din totalul sacrificarilor de ovine si caprine au crescut atat numeric cat si la greutatea in carcasa de 41 ori, respectiv de 26 ori.

Numarul total al pasarilor sacrificate si greutatea in carcasa a acestora au crescut cu 9,2%, respectiv cu 28,8%. In unitatile industriale specializate s-au realizat 78,2% din totalul taierilor de pasari. Sacrificarile in acest tip de unitati au crescut atat la numarul de pasari sacrificate cat si la greutatea lor in carcasa cu 9,9%, respectiv cu 10%.

Fata de martie 2011 numarul animalelor si pasarilor sacrificate a scazut la bovine, porcine si ovine si caprine, iar la pasari a crescut. Greutatea in carcasa a scazut la bovine si porcine, iar la ovine si caprine si pasari a crescut.

In perioada martie 2011 – martie 2012 cele mai mari cresteri ale greutatii in carcasa a animalelor sacrificate s-au inregistrat in luna decembrie la porcine si in luna aprilie la ovine si caprine, cand au loc sacrificarile traditionale ocazionate de sarbatorile de Craciun si Paste. (Ziarul Financiar)

Diversey România va participa la Meat.Milk 2019
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

Diversey România, companie de prestigiu de pe piața românească a soluțiilor profesionale de igienă, va participa la Expo-Conferința Internațională Meat.Milk 2019, care va avea loc în zilele de 30 și 31 mai la Hotel Alpin din Poiana Brașov.   Iată cum se prezintă Diversey România, în fața partenerilor de afaceri și a...

Zimbria, de la IFE Londra, la Meat.Milk 2019!
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

Probabil, cea mai prestigioasă companie românească din sectorul manufacturier de procesare a cărnii și a laptelui, Zimbria, și-a anunțat participarea ca Partener la Expo-Conferința Internațională Meat.Milk 2019, care va avea loc în zilele de 30 și 31 mai la Hotel Alpin din Poiana Brașov.   La evenimentul care va purta...