Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

O braşoveancă a înregistrat 21 de produse tradiţionale

Autor: Meat MIlkjoi, 22 mai, 2014

Braşoveanca Elena Drăgoiu din comuna Şirnea, este în producătorul cu cele mai multe produse tradiţionale înscrise în Registrul naţional al produselor tradiţionale, a anunţat Ministerul Agriculturii, printre produsele pentru care aceasta a obţinut toate avizele numărându-se cârnaţii de porc, muşchiul de porc afumat, slănina afumată.

Ministerul pare decis să cureţe piaţa de falsele produse tradiţionale, astfel că, după intrarea în vigoare a noilor norme, doar 21 de dosare au fost aprobate şi peste 51 respinse. „Regulile de selecţie şi înregistrare sunt mult mai dure”, rezumă, simplu, dr. ing. Viorel Morărescu, şeful Direcţiei Generale de Industrie Alimentară din cadrul MADR, motivele care au stat la baza deciziilor de respingere.

Astfel, din zecile de dosare primite, doar 21 au fost avizate pozitiv. Primul produs înscris în Registrul naţional al produselor tradiţionale (RNPT) este pâinea tradiţională Adriana, produsă la Braşov. Dealtfel, din cele 21 de produse, cinci sunt pâini produse după metode tradiţionale. Spre exemplu, Mihail Bodoşca din Covasna a înregistrat pâinea secuiască de casă cu cartofi, în vreme ce pe poziţia a treia din RNPT găsim pita pe vatră bătută de Sântimbru, urmată de alte specialităţi din aceeaşi localitate, ca pita neagră integrală sau pita împletită în tavă. (agro-tv)

Ultima oră! 850 de agenți economici din sectorul cărnii, investigați ACUM de IGPR
Autor: Meat MIlk  /   joi, 11 decembrie 2014

Conform unui comunicat emis de IGPR, chiar la această oră se află în desfășurare o acțiune la nivel național în care cca 850 de agenți economici din sectorul cărnii între care se numără producători, procesatori și firme care comercializează carne și produse din carne sunt investigate de ofițeri de poliție specializați în...

TVA de 9 % doar pentru hotelieri
Autor: Ilie Stoian  /   miercuri, 10 decembrie 2014

TVA de 9 % doar pentru hotelieri, așa se pare că s-a decis la negocierile cu FMI, C.E. și Banca Mondială! Aseară, într-o conferință de presă organizată la sediul Guvernului, Victor Ponta a anunțat că nivelul TVA-ului va fi redus doar pentru serviciile all-inclusive din regimul hotelier. La rândul său, Darius Vâlcov a anunțat tot...