Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

O bucată de jambon s-a vândut cu 2 milioane de dolari

Autor: Meat MIlkmiercuri, 24 septembrie, 2014

Două persoane au pus mână de la mână și au plătit, la ediția de anul acesta a unui târg de profil din Kentucky, fabuloasa sumă de două milioane de dolari pentru o bucată de jambon afumat. Culmea este că minunăția de carne nu a aparținut vreunei vedete și nici nu a fost preparată după vreo rețetă secretă, ci a fost produsă la ferma Broadbent a soților Ronny și Beth Drennan, iar banii de la licitație vor fi donați unor asociații caritabile.

Pentru cunoscători, Târgul anual din Kentucky este unul dintre cele mai așteptate momente ale anului, mai ales că aduce și jurizarea unui produs tradițional pe masa americanilor – jambonul. Cu acest prilej, care cele mai importante ferme din stat își prezintă rețetele, iar după o adevărată paradă a jamboanelor se organizează și o licitație în care, șunca pentru care se plătește cel mai mult este desemnată câștigătoare. Practic, cu cât cineva este dispus să cheltuie mai mult pentru acel jambon, cu atât el devine mai bine clasat pe rafturile unde va fi așezat alături de produsele concurente.

Anul acesta soții Drennan din Cadiz sunt marii câștigători ai Târgului anual din Kentucky reușind să își adjudece marele premiu după ce jambonul lor a fost vândut pentru o sumă record: 2 milioane de dolari. Interesant este faptul că banii au fost dați de două persoane și întreaga sumă va fi donată unor acte caritabile, în special în domeniul educației sau sănătate. La fel ca și în alți ani, cele două persoane care au licitat cel mai mult pentru jambonul câștigător au pus banii împreună și l-au cumpărat, de această dată ajungându-se la suma de 2 milioane de dolari. (agrointel.ro)

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată
Autor: Meat MIlk  /   luni, 19 ianuarie 2015

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată, potrivit asociației franceze a cărnii SNIV-SNCP. În urma veștii că abatoarele AIM au fost plasate în administrare judiciară săptămâna trecută, SNIV-SNCP a declarat că embargoul rus impus vara trecută a contribuit la o creștere a presiunii competiționale asupra întreprinderilor din...

China interzice importurile de produse avicole din SUA
Autor: Meat MIlk  /   joi, 15 ianuarie 2015

China interzice importurile de produse avicole din Statele Unite, reacționând la recentele apariții ale unor focare de gripă aviară în SUA, prin interzicerea oricăror importuri de păsări, ouă, carne de pasăre și produse de carne de pasăre din această țară, notează Global Meat.   O declarație comună a Ministerului...