Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

O fermă din jud Neamţ a trimis pe piaţă ouă cu Salmonella

Autor: Meat MIlkluni, 12 august, 2013

A fost oprită de Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Neamţ, după un control, iar produsele aflate încă în fermă au fost puse sub sechestru veterinar, conform ziarulceahlăul.ro. Celelalte, de pe rafturi, vor ajunge la consumatori. Care cum vor şti de ce producător să se ferească, până DSVSA va lămuri cât de periculoasă este consumarea acestor ouă?

“Ştiţi ce mă deranjează pe mine treburile astea?”, a fost reacţia şefului DSVSA, Sorin Ulea, când a fost întrebat de către reprezentanţii presei locale despre ce firmă este vorba.

“În funcţie de tipul de salmoneloză, vom lua măsuri conform legislaţiei, dar o să dăm un comunicat de presă despre asta”, ne-a mai spus şeful Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Neamţ. Ştiti foarte bine că nu se dau nume. Sărut mâna, la revedere!”, a încheiat directorul executiv al DSVSA Neamţ.

A trimis însă un comunicat de presă care informează despre existenţa unei probleme de sănătate publică, păstrând aceeaşi discreţie asupra numelui firmei: “Unitatea respectă condiţiile de biosecuritate şi este autorizată sanitar veterinar. Boala a fost depistată în urma examenelor efectuate în cadrul pogramului de control oficial şi a fost notificată ANSVSA. Efectivul de găini ouătoare a fost pus sub restricţii oficiale. În data de 8.08.2013 au fost recoltate probe la cererea proprietarului, care au fost trimise la IDSA şi DSVSA Bacău pentru investigaţii suplimentare. De asemenea, au fost puse sub sechestru sanitar veterinar ouăle provenite din fermă, până la clarificarea situaţiei. După primirea rezultatelor din cadrul investigaţiilor suplimentare, vor fi adoptate măsurile legale conform legislaţiei în vigoare”. (TS)

Se extind controalele de sănătate la importul de porci din SUA și Canada
Autor: Meat MIlk  /   luni, 15 decembrie 2014

În urma deciziei Comisiei Europene luată săptămâna trecută, se extind controalele de sănătate asupra importurilor de porci vii din SUA și Canada, până la 31 octombrie anul viitor (2015) ca urmare a  preocupărilor legate de cazurile numeroase ale virusului diareei porcine epidemice (DPE). În luna iulie, Bruxelles-ul a impus re guli...

Laringotraheita infecțioasă aviară
Autor: Meat MIlk  /   vineri, 12 decembrie 2014

Laringotraheita infecțioasă aviară (LTI) este o boală infectocontagioasă endemică, care afectează îndeosebi găinile și fazanii, cu evoluție acută, caracterizată clinic prin tulburări respiratorii grave, iar morfopatologic prin leziuni catarale sau hemoragico-necrotice ale mucoasei laringotraheale.   Importanță,...