Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

O jumătate litru de apă pentru fiecare găină

Autor: Ilie Stoianluni, 23 septembrie, 2013

Primăria municipiului Satu Mare atrage atenţia deţinătorilor de animale asupra măsurilor de protecţie care se impun în caz de inundaţii. Demersul Primăriei are loc ca urmare a adresei primite din partea Direcţiei Sanitar Veterinare.

Primăria municipiului Satu Mare atrage atenţia deţinătorilor de animale asupra măsurilor de protecţie care se impun în caz de inundaţii. Demersul Primăriei are loc ca urmare a adresei primite din partea Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, referitoare la protejarea animalelor în caz de inundaţii.

Între altele, măsurile de care proprietarii animalelor trebuie să ţină cont se referă la  verificarea şi asigurarea apei pentru animalele deţinute, respectiv acordarea de prioritate adăpării animalelor tinere şi gestante.

În privinţa asigurării minimului necesar de apă potabilă,în cazul în care este disponibilă doar o singură sursă,  DSVSA a stabilit şi cantităţile precise, pe specii: pentru vacile de lapte -38 – 52 litri, alte bovine -38 litri, cai -20 – 45 litri, porci    4 – 11 litri, oi -6 litri, iar păsări – 0,5 litri. (transilvania reporter.ro)

Se extind controalele de sănătate la importul de porci din SUA și Canada
Autor: Meat MIlk  /   luni, 15 decembrie 2014

În urma deciziei Comisiei Europene luată săptămâna trecută, se extind controalele de sănătate asupra importurilor de porci vii din SUA și Canada, până la 31 octombrie anul viitor (2015) ca urmare a  preocupărilor legate de cazurile numeroase ale virusului diareei porcine epidemice (DPE). În luna iulie, Bruxelles-ul a impus re guli...

Laringotraheita infecțioasă aviară
Autor: Meat MIlk  /   vineri, 12 decembrie 2014

Laringotraheita infecțioasă aviară (LTI) este o boală infectocontagioasă endemică, care afectează îndeosebi găinile și fazanii, cu evoluție acută, caracterizată clinic prin tulburări respiratorii grave, iar morfopatologic prin leziuni catarale sau hemoragico-necrotice ale mucoasei laringotraheale.   Importanță,...