Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

O nouă derogare UE, acordată producției de carne de pasăre și ouă

Autor: Maria Demetriadluni, 27 noiembrie, 2017

Producția de ouă din întreaga Europă a primit în ziua de 25 noiembrie un nou impuls, când a intrat în vigoare derogarea actualizată a Uniunii Europene care permite producătorilor să țină găinile în interior și să aibă ouă etichetate cu o distanță liberă de până la 16 săptămâni, informează COPA-COGECA.

 

Amintim că, un standard inițial, la nivelul UE, convenit cu 10 ani în urmă, stabilea că producătorii pot să-si comercializeze produsele ca fiind „libere”, pentru o perioada de până la 12 săptămâni.

 

Cu toate acestea, derogarea de 12 săptămâni a fost considerată prea scurtă, în fața naturii prelungite a focarului de gripă aviară de anul trecut. Având în vedere probabilitatea unor noi epidemii prelungite în viitor, Comisia Europeană a luat decizia de a extinde derogarea, în urma unei consultări detaliate cu industria.

 

Noile norme clarifică, de asemenea, că această derogare se aplică la nivel de efective, mai degrabă, decât pe regiuni sau ferme. Acest lucru permite fermelor care au introdus noi efective în perioada de restricție să beneficieze de derogarea deplină.

 

Ouăle din fiecare exploatație individuală pot fi etichetate ca libere, pentru întreaga perioadă de 16 săptămâni, în cazul în care accesul liber este restricționat, indiferent de momentul în care ferma poate fi supusă restricțiilor.

Finisarea bovinelor pentru carne
Autor: Maria Demetriad  /   miercuri, 28 februarie 2018

Finisarea bovinelor pentru carne se bazează pe o perioadă scurtă de câștig în greutate maximă, în viu, pentru a îndeplini specificațiile pieței. Pentru a obține un spor optim, în condițiile cerute de beneficiari, trebuie îndeplinite mai multe condiții. Iată câteva sfaturi oferite de Mary Vickers și Karen Stewart, de la...

Controale ANSVSA în industria avicolă
Autor: meatmilk  /   joi, 22 februarie 2018

(Comunicat) Începând cu luna august a anului trecut, ANSVSA a demarat o acțiune tematică de control, la nivel național, pentru a verifica modul în care operatorii din industria avicolă respectă condițiile sanitare veterinare și de siguranță a alimentelor referitoare la producerea ouălor și a produselor din ouă, destinate...