Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

O nouă derogare UE, acordată producției de carne de pasăre și ouă

Autor: Maria Demetriadluni, 27 noiembrie, 2017

Producția de ouă din întreaga Europă a primit în ziua de 25 noiembrie un nou impuls, când a intrat în vigoare derogarea actualizată a Uniunii Europene care permite producătorilor să țină găinile în interior și să aibă ouă etichetate cu o distanță liberă de până la 16 săptămâni, informează COPA-COGECA.

 

Amintim că, un standard inițial, la nivelul UE, convenit cu 10 ani în urmă, stabilea că producătorii pot să-si comercializeze produsele ca fiind „libere”, pentru o perioada de până la 12 săptămâni.

 

Cu toate acestea, derogarea de 12 săptămâni a fost considerată prea scurtă, în fața naturii prelungite a focarului de gripă aviară de anul trecut. Având în vedere probabilitatea unor noi epidemii prelungite în viitor, Comisia Europeană a luat decizia de a extinde derogarea, în urma unei consultări detaliate cu industria.

 

Noile norme clarifică, de asemenea, că această derogare se aplică la nivel de efective, mai degrabă, decât pe regiuni sau ferme. Acest lucru permite fermelor care au introdus noi efective în perioada de restricție să beneficieze de derogarea deplină.

 

Ouăle din fiecare exploatație individuală pot fi etichetate ca libere, pentru întreaga perioadă de 16 săptămâni, în cazul în care accesul liber este restricționat, indiferent de momentul în care ferma poate fi supusă restricțiilor.

Manipularea violentă, bunăstarea și productivitatea suinelor
Autor: meatmilk  /   joi, 7 iunie 2018

Modul în care tratăm porcii în fermă poate avea consecințe importante pentru bunăstarea și productivitatea lor. Cercetările au arătat în repetate rânduri că porcii expuși la tehnici de manipulare negative, cum ar fi lovituri, palme, împingeri, strigăte și mișcări rapide pot avea rate mai scăzute de reproducere și creștere....

CE a aprobat o nouă metotă de asomare a puilor din fermele avicole
Autor: Mircea Demeter  /   joi, 31 mai 2018

Cercetarea globală care vizează îmbunătățirea bunăstării păsărilor în timpul producției din fermele avoicole a dus la o modificare a legislației Uniunii Europene.   Noul regulament, care a intrat în vigoare la 18 mai în Uniunea Europeană, permite asomarea cu presiune atmosferică scăzută (LAPS), care se dovedește a fi...