Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

O nouă derogare UE, acordată producției de carne de pasăre și ouă

Autor: Maria Demetriadluni, 27 noiembrie, 2017

Producția de ouă din întreaga Europă a primit în ziua de 25 noiembrie un nou impuls, când a intrat în vigoare derogarea actualizată a Uniunii Europene care permite producătorilor să țină găinile în interior și să aibă ouă etichetate cu o distanță liberă de până la 16 săptămâni, informează COPA-COGECA.

 

Amintim că, un standard inițial, la nivelul UE, convenit cu 10 ani în urmă, stabilea că producătorii pot să-si comercializeze produsele ca fiind „libere”, pentru o perioada de până la 12 săptămâni.

 

Cu toate acestea, derogarea de 12 săptămâni a fost considerată prea scurtă, în fața naturii prelungite a focarului de gripă aviară de anul trecut. Având în vedere probabilitatea unor noi epidemii prelungite în viitor, Comisia Europeană a luat decizia de a extinde derogarea, în urma unei consultări detaliate cu industria.

 

Noile norme clarifică, de asemenea, că această derogare se aplică la nivel de efective, mai degrabă, decât pe regiuni sau ferme. Acest lucru permite fermelor care au introdus noi efective în perioada de restricție să beneficieze de derogarea deplină.

 

Ouăle din fiecare exploatație individuală pot fi etichetate ca libere, pentru întreaga perioadă de 16 săptămâni, în cazul în care accesul liber este restricționat, indiferent de momentul în care ferma poate fi supusă restricțiilor.

INSSE: Efectivele de porcine la 1 mai 2018
Autor: meatmilk  /   vineri, 21 septembrie 2018

(Comunicat) La 1 mai 2018, faţă de aceeaşi dată a anului 2017, efectivele de porcine au scăzut cu 8,0% pe total şi cu 14,2% la efectivul matcă.   Analizând distribuţia efectivelor de porcine la 1 mai 2018 pe regiuni de dezvoltare, comparativ cu 1 mai 2017, se constată că ponderea acestora a crescut în regiunile: Nord-Vest...

Reproducția bovinelor de carne în funcție de anotimpuri
Autor: Mircea Demeter  /   miercuri, 5 septembrie 2018

Potrivit studiului ”Breeding Seasons”, elaborat de specialiștii Universității din Copenhaga, creșterea efectivelor de bovine de carne de vită prin reproducerea poate avea loc pe parcursul întregului an sau poate fi limitată la o anumită parte a anului. În cazul în car ea are loc într-un sezon restrâns, practica cea mai frecventă...