Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

O noua metoda pentru reducerea mortalitatii la purcei

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Potrivit meatpoultry.com, cercetatorii de la Departamentul de Agricultura din SUA au dezvoltat o metoda de a prezice capacitatea unui purcel nou-nascut de a se hrani si rescul de mortalitate.

Cercetatorii au dezvoltat o tehnica de masurare numit „immunocrit”, care determina daca purcei primesc suficienta colastra de la scroafa. Colastra, care este produsa de scroafa dupa nastere, contine anticorpi care ajuta la construirea imunitatii impotriva virusilor si bacteriilor. Purceii de lapte care nu primesc suficienta colastra in termen de 24 de ore dupa nastere, de obicei, mor.

Immunocrit masoara anticorpii serici in probele de sange de la purcei nou-nascuti, iar rezultatele indica mortalitatea purcelului nou-nascut si capacitatea de a se hrani, a declarat fiziologul Jeffrey Vallet de la Serviciul de Cercetari Agricole al USDA din Clay Center, Neb. Masurarile reflecta, de asemenea, si capacitatea unei scroafa de a produce colastra.

Rezultatele sunt obtinute rapid, iar acest lucru permite producatorilor sa identifice purceii cu risc de mortalitate. Producatorii pot interveni in cazul in care un purcel nu a mancat sau nu a avut o sansa sa se hraneasca. Immunocrit, care, de asemenea, functioneaza si la bovine, poate fi folosit de catre fermierii crescatori de porcine pentru a testa practicile de management, cum ar fi alaptarea, dupa cum spune Vallet.

INSSE: Cifra de afaceri în comerţul cu ridicata în luna ianuarie 2019
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) În luna ianuarie 2019, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a scăzut în termeni nominali faţă de luna precedentă atât ca serie brută cu 20,9% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,0%....

Dezbatere dedicată PAC şi Politicii de Coeziune, găzduită de Parlamentul României
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) Secretarul de stat Daniel Dumitru Botănoiu a participat la Reuniunea dedicată Politicii Agricole Comune şi Politicii de Coeziune, ce s-a desfășurat la Parlamentul României.   Cu această ocazie, în cadrul sesiunii dedicate dezbaterii Bugetului Politicii Agricole Comune, secretarul de stat Botănoiu a punctat câteva...