Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

O noua metoda pentru reducerea mortalitatii la purcei

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Potrivit meatpoultry.com, cercetatorii de la Departamentul de Agricultura din SUA au dezvoltat o metoda de a prezice capacitatea unui purcel nou-nascut de a se hrani si rescul de mortalitate.

Cercetatorii au dezvoltat o tehnica de masurare numit „immunocrit”, care determina daca purcei primesc suficienta colastra de la scroafa. Colastra, care este produsa de scroafa dupa nastere, contine anticorpi care ajuta la construirea imunitatii impotriva virusilor si bacteriilor. Purceii de lapte care nu primesc suficienta colastra in termen de 24 de ore dupa nastere, de obicei, mor.

Immunocrit masoara anticorpii serici in probele de sange de la purcei nou-nascuti, iar rezultatele indica mortalitatea purcelului nou-nascut si capacitatea de a se hrani, a declarat fiziologul Jeffrey Vallet de la Serviciul de Cercetari Agricole al USDA din Clay Center, Neb. Masurarile reflecta, de asemenea, si capacitatea unei scroafa de a produce colastra.

Rezultatele sunt obtinute rapid, iar acest lucru permite producatorilor sa identifice purceii cu risc de mortalitate. Producatorii pot interveni in cazul in care un purcel nu a mancat sau nu a avut o sansa sa se hraneasca. Immunocrit, care, de asemenea, functioneaza si la bovine, poate fi folosit de catre fermierii crescatori de porcine pentru a testa practicile de management, cum ar fi alaptarea, dupa cum spune Vallet.

Soluții digitale pentru productivitate sporită și profit ridicat în fermă
Autor: meatmilk  /   vineri, 3 august 2018

(Comunicat) Evoluția rapidă a domeniului IT și influența existenței Internetului se fac simțite în toate domeniile, inclusiv în agricultură. Fermierii din întreaga lume adoptă cu rapiditate noile tehnologii, astfel încât să își îndeplinească menirea cât mai ușor și să producă tot mai multă hrană pentru o populație...

C.E.: Rolul cheie pe care vânătorii trebuie să îl joace în împiedicarea evoluției PPA
Autor: meatmilk  /   joi, 2 august 2018

(Comunicat) Sectorul cărnii de porc este unul dintre cele mai semnificative sectoare agricole din UE. Acesta reprezintă 8,5% din producția totală a industriei agricole din UE, cea mai mare, în comparație cu alte sectoare de carne. Carnea de porc reprezintă 50% din producția totală de carne din UE. Carnea de porc este cea mai exportată...