Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

O noua metoda pentru reducerea mortalitatii la purcei

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Potrivit meatpoultry.com, cercetatorii de la Departamentul de Agricultura din SUA au dezvoltat o metoda de a prezice capacitatea unui purcel nou-nascut de a se hrani si rescul de mortalitate.

Cercetatorii au dezvoltat o tehnica de masurare numit „immunocrit”, care determina daca purcei primesc suficienta colastra de la scroafa. Colastra, care este produsa de scroafa dupa nastere, contine anticorpi care ajuta la construirea imunitatii impotriva virusilor si bacteriilor. Purceii de lapte care nu primesc suficienta colastra in termen de 24 de ore dupa nastere, de obicei, mor.

Immunocrit masoara anticorpii serici in probele de sange de la purcei nou-nascuti, iar rezultatele indica mortalitatea purcelului nou-nascut si capacitatea de a se hrani, a declarat fiziologul Jeffrey Vallet de la Serviciul de Cercetari Agricole al USDA din Clay Center, Neb. Masurarile reflecta, de asemenea, si capacitatea unei scroafa de a produce colastra.

Rezultatele sunt obtinute rapid, iar acest lucru permite producatorilor sa identifice purceii cu risc de mortalitate. Producatorii pot interveni in cazul in care un purcel nu a mancat sau nu a avut o sansa sa se hraneasca. Immunocrit, care, de asemenea, functioneaza si la bovine, poate fi folosit de catre fermierii crescatori de porcine pentru a testa practicile de management, cum ar fi alaptarea, dupa cum spune Vallet.

GOURMET PACK de la Karpaten Premium Angus, noua pasiune a consumatorilor
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) Pentru cei pasionați de specialități culinare, a căror gusturi rafinate îi poartă mereu într-o călătorie printre ingrediente de calitate care stau la baza unui meniu pe măsură, Karpaten Premium Angus lansează pachetul GOURMET PACK!   În lumea gourmet nimic nu este întâmplător! Fiecare ingredient, fiecare aromă...

Audit din partea Comisiei Europene privind Pesta Porcină Africană
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) A demarat misiunea de audit din partea Comisiei Europene privind Pesta Porcină Africană (PPA). Aceasta este pentru a patra oară când experți europeni vizitează România, în ultimul an si jumătate, pe tema Pestei Porcine Africane.   Această misiune de audit vizează evaluarea modului în care au fost aplicate...