Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

O noua metoda pentru reducerea mortalitatii la purcei

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Potrivit meatpoultry.com, cercetatorii de la Departamentul de Agricultura din SUA au dezvoltat o metoda de a prezice capacitatea unui purcel nou-nascut de a se hrani si rescul de mortalitate.

Cercetatorii au dezvoltat o tehnica de masurare numit „immunocrit”, care determina daca purcei primesc suficienta colastra de la scroafa. Colastra, care este produsa de scroafa dupa nastere, contine anticorpi care ajuta la construirea imunitatii impotriva virusilor si bacteriilor. Purceii de lapte care nu primesc suficienta colastra in termen de 24 de ore dupa nastere, de obicei, mor.

Immunocrit masoara anticorpii serici in probele de sange de la purcei nou-nascuti, iar rezultatele indica mortalitatea purcelului nou-nascut si capacitatea de a se hrani, a declarat fiziologul Jeffrey Vallet de la Serviciul de Cercetari Agricole al USDA din Clay Center, Neb. Masurarile reflecta, de asemenea, si capacitatea unei scroafa de a produce colastra.

Rezultatele sunt obtinute rapid, iar acest lucru permite producatorilor sa identifice purceii cu risc de mortalitate. Producatorii pot interveni in cazul in care un purcel nu a mancat sau nu a avut o sansa sa se hraneasca. Immunocrit, care, de asemenea, functioneaza si la bovine, poate fi folosit de catre fermierii crescatori de porcine pentru a testa practicile de management, cum ar fi alaptarea, dupa cum spune Vallet.

APAR: Standarde diferite pentru produse cu denumire și ambalaj identic
Autor: meatmilk  /   joi, 15 martie 2018

Așa cum revista Meat.Milk amintea la finalul anului trecut, scandalul dublului standard al produselor comercializate în Uniunea Europeană e departe să se termine. Dovadă, și ultimele acțiuni, de o parte și de cealaltă, de pe întreg cuprinsul Europei unionale, atât din partea autorităților de la Bruxelles, al autorităților...

Can Pack Recycling: România va ajunge să nu mai aibă unde depozita gunoiul
Autor: meatmilk  /   joi, 15 martie 2018

(Comunicat) Coaliția pentru Economie Circulară (CERC) a solicitat Premierului Viorica Vasilica Dăncilă retragerea Proiectului de OUG privind regimul deșeurilor. Solicitarea a fost făcută în cadrul conferinței de presă, desfășurată ieri, 14 martie, la Hotel Athenee Palace Hilton. La conferință au fost prezenți specialiști de...