Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

O noua modalitate de depistare a bacilului e. coli in carnea tocata de vita

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Oamenii de stiinta de la Universitatea din Missouri au descoperit o noua metoda de depistare a celulelor de bacili E.Coli in carnea tocata de vita. Potrivit autoritatilor, 70.000 de americani se imbolnavesc anual din cauza acestui bacil care traieste in intestinele vitelor si contamineaza carnea in timpul procesului de sacrificare. Specialistii americani au brevetat o metoda in doi pasi, bazata pe tehnica reactiei polimerizata in lant, in timp real; se foloseste o substanta indicatoare de culoare care evidentiaza celulele moarte de E.Coli, ce nu pot fi detectate in mod normal la reactia polimerizata in lant. Testarea dureaza 12 ore, in timp ce metodele conventionale au nevoie de doua zile pentru a furniza rezultatele. Testele au fost pana acum facute pe carne de vita, de pui si oua.

Evoluția pieței europene a produselor din carne și a lactatelor în viitorul deceniu
Autor: Nora Marin  /   miercuri, 18 septembrie 2019

Dacă în trecut v-am prezentat previziunile Comisiei Europene referitoare la evoluția producției de lapte-materie primă și a cărnii de vită, pentru următorul deceniu, acum vă supunem atenției prognoza referitoare la evoluția consumului produselor din carne și a modificărilor care vor surveni în structura producției europene de...

De la 1 ianuarie 2021, noi reguli pe lanțul de aprovizionare cu produse agro-alimentare
Autor: meatmilk  /   miercuri, 18 septembrie 2019

(Comunicat) Ca urmare a evoluției de pe piața europeană agro-alimentară, Comisia Europeană va adopta măsuri de introducere a unei transparențe sporite, prin raportarea îmbunătățită a prețurilor de-a lungul lanț de aprovizionare cu alimente.   După interzicerea practicilor comerciale neloiale și îmbunătățirea...