Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

O noua modalitate de depistare a bacilului e. coli in carnea tocata de vita

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Oamenii de stiinta de la Universitatea din Missouri au descoperit o noua metoda de depistare a celulelor de bacili E.Coli in carnea tocata de vita. Potrivit autoritatilor, 70.000 de americani se imbolnavesc anual din cauza acestui bacil care traieste in intestinele vitelor si contamineaza carnea in timpul procesului de sacrificare. Specialistii americani au brevetat o metoda in doi pasi, bazata pe tehnica reactiei polimerizata in lant, in timp real; se foloseste o substanta indicatoare de culoare care evidentiaza celulele moarte de E.Coli, ce nu pot fi detectate in mod normal la reactia polimerizata in lant. Testarea dureaza 12 ore, in timp ce metodele conventionale au nevoie de doua zile pentru a furniza rezultatele. Testele au fost pana acum facute pe carne de vita, de pui si oua.

Meat.Milk 2019: În ziua de 31 mai, fii prezent la Forum Retail!
Autor: meatmilk  /   marți, 26 martie 2019

Tendințele de globalizare ale piețelor internaționale de carne și lapte se manifestă tot mai pregnant. Puși în fața acestei noi realități, fermierii, procesatorii și retail-ul din România trebuie să își adapteze afacerile. Cum vor reuși să facă acest lucru, în condițiile în care se propune o nouă paradigmă legislativă? Cum...

Când gura bate fundul oii
Autor: Ilie Stoian  /   luni, 25 martie 2019

În luna decembrie a anului trecut, autoritățile de la București anunțau cu bucurie semnarea unui acord cu Regatul Hașemit al Iordaniei, pentru exportul către acea țară a unui număr de 100.000 de ovine.   Anunțul a avut darul să ofere o perspectivă favorabilă ciobanilor români, în condițiile în care, după cum bine...