Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

O noua modalitate de depistare a bacilului e. coli in carnea tocata de vita

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Oamenii de stiinta de la Universitatea din Missouri au descoperit o noua metoda de depistare a celulelor de bacili E.Coli in carnea tocata de vita. Potrivit autoritatilor, 70.000 de americani se imbolnavesc anual din cauza acestui bacil care traieste in intestinele vitelor si contamineaza carnea in timpul procesului de sacrificare. Specialistii americani au brevetat o metoda in doi pasi, bazata pe tehnica reactiei polimerizata in lant, in timp real; se foloseste o substanta indicatoare de culoare care evidentiaza celulele moarte de E.Coli, ce nu pot fi detectate in mod normal la reactia polimerizata in lant. Testarea dureaza 12 ore, in timp ce metodele conventionale au nevoie de doua zile pentru a furniza rezultatele. Testele au fost pana acum facute pe carne de vita, de pui si oua.

Pe piața europeană a cărnii de porc, cotatiile cresc din nou
Autor: Nora Marin  /   vineri, 16 februarie 2018

Potrivit Pig Site, pentru prima dată din iunie 2017, cotațiile de porci maturi pentru sacrificare indică o tendință ascendentă pentru lunile următoare.   În Germania, prețurile la producător au crescut cu 3 cenți / kg greutate de sacrificare, iar Țările de Jos, Belgia și Austria au urmat exemplul, ridicându-și cotațiile...

Vitamina A în furajele bovinelor protejează împotriva alergiei la lapte
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 februarie 2018

Potrivit Scientific Reports, un studiu efectuat de Institutul de Cercetări Messerli, Viena, Meduni Viena și Universitatea din Viena a arătat că adaosul de vitamina A în furajele vacilor poate ajuta la prevenirea unei reacții alergice la lapte.   Potrivit statisticilor, o alergie reală la lapte apare la aproximativ 3-5% dintre...