Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

O nouă soluție de ambalare a brânzeturilor maturate

Autor: Maria Demetriadjoi, 24 mai, 2018

O soluție ”convenience” de la RPC Superfos redă o nouă viață ambalajelor brânzeiturilor de înaltă calitate de la Skånemejerier, un producător de brânză maturată din Suedia. Folosit pentru noua brânză maturată Allerum, ambalajul în formă de pană cu etichetă și barieră de oxigen asigură faptul că clienții nu au nevoie de o placă de servire și că nu este necesar niciun contact al degetelor, pentru a consuma produsul.

 

”Comoditatea este o tendință semnificativă și, în general, ambalajul brânzei nu s-a schimbat cu adevărat încă din anii 1950”, explică Jannica Andersson, Brand Manager Allerum & Cheese la Skånemejerier. ”Însă, am vrut să accelerăm procesul și să oferim consumatorilor o nouă soluție de impact, inovatoare, pentru seria noastră de brânzeturi maturate Allerum. Cu ambalajul special de la RPC Superfos, reînnoim acum imaginea ambalajelor de brânză, având totodată un recipient care face ca branza noastră să se diferențieze”.

 

Soluția prezintă un ambalaj din polipropilenă turnat sub formă de pană, cu o garnitură interioară din plastic și o etichetă cu barieră de oxigen. Partea din partea superioară este transparentă, ceea ce face ca nuanța galbenă, tentantă, a brânzei, să fie vizibilă ca parte a proiectului general. Consumatorii nu au altceva de făcut decât să scoată baza și sigiliul din plastic, să pună baza înapoi, să răstoarne containerul și să scoată capacul superior, iar brânza este pregătită de consum pe baza triunghiulară. Pentru a re-etanșa și depozita, pur și simplu se pune capacul superior.

 

”Noile ambalaje de la RPC Superfos înseamnă că reambalarea brânzei într-o pungă de plastic, după prima utilizare, pentru depozitare răcoroasă, devine superfluă. Brânza rămâne aromată și este bine protejată în ambalaj, după deschidere.”

 

În timpul fazei de dezvoltare a ambalajului, Skånemejerier l-a supus unei serii de teste calitative și cantitative, răspunsurile consumatorilor determinând noi ajustări ale produsului și ale desenelor sale tehnice. Semnalul că ar putea începe producția a apărut atunci când consumatorii care au încercat versiunea finală la domiciliu, timp de o săptămână, au dat un feedback foarte pozitiv.

 

”Am abordat câțiva furnizori de ambalaje pentru a începe proiectul și am lucrat cu mai mulți dintre ei în timpul fazei de schițare și de testare”, a declarat Jannica, citată de Packaging Europe. ”La sfârșit, am optat pentru RPC Superfos, deoarece acest furnizor de soluții de ambalare putea îndeplini toate cerințele noastre. Echipa lor a fost creativă, atentă și flexibilă în ceea ce privește orice schimbare în procesul de dezvoltare a ambalajelor”.

 

Un alt beneficiu al soluției de la RPC Superfos este reciclabilitatea completă. Acest lucru are o importanță deosebită pentru Skånemejerier, care a obținut recent o reducere de 90% a impactului său asupra climei prin schimbarea sursei sale de energie, de la combustibilii fosili la încălzirea urbană, o realizare impresionantă care este prezentă și în soluția RPC Superfos folosind etichetarea In-Mold.

FAO: Ambalarea poate stopa risipa de alimente
Autor: meatmilk  /   marți, 26 iunie 2018

(Comunicat) Porții de dimensiuni optime, reguli uniforme privind utilizarea marcajelor “a se folosi înainte de” și “valabil până la data de” precum și noile tehnologii de ambalare care prelungesc termenul de valabilitate sunt doar câteva dintre modalitățile prin care ambalajele alimentare ajută la reducerea risipei de alimente...

Webomatic, Cryovac și PCS au organizat seminarul Ready Meals Event
Autor: Ilie Stoian  /   miercuri, 28 martie 2018

În zilele de 27 și 28 martie 2018, companiile Webomatic, Cryovac-Sealed Air și PCS-Diversey, la care s-a adăugat și firma Trumf, din Cehia, au organizat seminarul cu titlul ”Ready Meals Event”.   În cele două zile ale evenimentului găzduit de PCS, reprezentanții acestor companii au prezentat ultimele soluții tehnologice...