Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

O noua tulpina de salmonella rezistenta la antibiotice ameninta sa se raspandeasca in lume

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

(Agerpres) Oamenii de stiinta au descoperit o supertulpina de salmonella originara din SUA, ce este foarte rezistenta la antibioticul ciprofloxacin, sau Cipro, ce este folosit deseori in cazul infectiilor severe cu aceasta bacterie. Bacteriologii se tem ca aceasta tuplina de salmonella ar putea sa se raspandeasca rapid pe intreg globul, conform unui material publicat in Journal of Infectious Diseases.

Tulpina, botezata S. Kentucky, s-a raspandit deja in lume, existand deja aproximativ 500 de cazuri diagnosticate in Franta, Danemrca, Anglia si Tara Galilor, in perioada 2002 – 2008, conform acestui studio.

Desi majoritatea infectiilor cu salmonella produc doar niste gastroenterite comune, ele pot fi fatale in cazul persoanelor in varsta si/sau al celor cu sisteme imunitare slabite.

Primele infectii cu S. Kentucky au fost contactate mai ales in Egipt, intre 2002 si 2005, dar din 2006 aceste infectii au inceput sa apara si in alte parti ale Africii si in Orientul Mijlociu.

In cadrul studiului, autorii au reusit sa izoleze aceasta tulpina bacteriana la puii si curcanii din Etiopia, Maroc si Nigeria, sugerand ca un „important agent al transmiterii infectiilor este carnea de pasare”. In plus, folosirea uzuala a antibioticelor in procesul de crestere a pasarilor pentru carne din Nigeria si Maroc „ar putea sa contribuie la raspandirea rapida” a acestei tulpini.

Caravana Meseriilor AHK își continuă drumul
Autor: meatmilk  /   vineri, 18 mai 2018

(Comunicat) Caravana Meseriilor din domeniul automotive are ca scop informarea elevilor de clasa a VIII-a și a părinților acestora în legătură cu posibilitatea înscrierii în clasele de învățământ dual și profesional și prezentarea avantajelor parcurgerii acestui traseu profesional. Vor avea loc discuții despre locurile de muncă...

Semifinalele „Arenei Bucătarilor” 2018, în acest weekend, la București
Autor: meatmilk  /   vineri, 18 mai 2018

(Comunicat) Bucureștiul redevine pe 19 și 20 mai capitala gastronomiei românești, odată cu desfășuarea semifinalelor celebrei competiții gastronomice Arena Bucătarilor, ajunsă la a zecea ediție și organizată de Selgros Cash & Carry.   Cele patru semifinale regionale – Est, Centru, Vest și București - se...