Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

O noua tulpina de salmonella rezistenta la antibiotice ameninta sa se raspandeasca in lume

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

(Agerpres) Oamenii de stiinta au descoperit o supertulpina de salmonella originara din SUA, ce este foarte rezistenta la antibioticul ciprofloxacin, sau Cipro, ce este folosit deseori in cazul infectiilor severe cu aceasta bacterie. Bacteriologii se tem ca aceasta tuplina de salmonella ar putea sa se raspandeasca rapid pe intreg globul, conform unui material publicat in Journal of Infectious Diseases.

Tulpina, botezata S. Kentucky, s-a raspandit deja in lume, existand deja aproximativ 500 de cazuri diagnosticate in Franta, Danemrca, Anglia si Tara Galilor, in perioada 2002 – 2008, conform acestui studio.

Desi majoritatea infectiilor cu salmonella produc doar niste gastroenterite comune, ele pot fi fatale in cazul persoanelor in varsta si/sau al celor cu sisteme imunitare slabite.

Primele infectii cu S. Kentucky au fost contactate mai ales in Egipt, intre 2002 si 2005, dar din 2006 aceste infectii au inceput sa apara si in alte parti ale Africii si in Orientul Mijlociu.

In cadrul studiului, autorii au reusit sa izoleze aceasta tulpina bacteriana la puii si curcanii din Etiopia, Maroc si Nigeria, sugerand ca un „important agent al transmiterii infectiilor este carnea de pasare”. In plus, folosirea uzuala a antibioticelor in procesul de crestere a pasarilor pentru carne din Nigeria si Maroc „ar putea sa contribuie la raspandirea rapida” a acestei tulpini.

S-a stabilit un nou record al numărului de focare de PPA
Autor: meatmilk  /   vineri, 13 septembrie 2019

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 346 de localități din 25 de județe, cu un număr de 1.185 de focare (dintre care 12 focare în exploatații comerciale și 6 focare în exploatații de tip A). În alte 4 județe există doar cazuri la mistreți.   În total au fost eliminați 462.459 de...

China a aprobat 25 de companii braziliene pentru export
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 13 septembrie 2019

Ministerul Chinez al Agriculturii și Afacerilor Rurale a aprobat 25 de fabrici de prelucrare a cărnii din Brazilia pentru export. Numărul companiilor aprobate, din această țară, a crescut de la 64 la 89.   Dintre noile unități autorizate, 17 produc carne de vită, șase pui procesați, una va exporta carne de porc și una de...